REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beirutą anksčiau šią savaitę supurtę du galingi sprogimai nusinešė mažiausiai 137 žmonių gyvybes, dešimtys dingo, dar bent 5 tūkst. buvo sužeisti, ketvirtadienį pranešė Libano sveikatos apsaugos ministerijos atstovas.

Beirutą anksčiau šią savaitę supurtę du galingi sprogimai nusinešė mažiausiai 137 žmonių gyvybes, dešimtys dingo, dar bent 5 tūkst. buvo sužeisti, ketvirtadienį pranešė Libano sveikatos apsaugos ministerijos atstovas.

REKLAMA

Galingo tarsi žemės drebėjimas sprogimo, nusėjusio rūkstančiomis nuolaužomis kelis kvartalus aplink Beiruto uostą, tiksli priežastis dar tiriama, bet veikiausiai jį sukėlė gaisras, persimetęs į sandėlį, kur buvo aplaidžiai laikoma tūkstančiai tonų azoto trąšų.

Šis sprogimas buvo galingiausias, kada nors įvykęs Beirute. Būgštaujama, kad aukų skaičius gali dar išaugti.

Neatmestina, kad tarp griuvėsių pavyks rasti žmonių, išgyvenusių per pražūtingą sprogimą Libano sostinėje, ketvirtadienį sakė vienas prancūzų gelbėtojas, paminėdamas grupę žmonių, kurie, manoma, liko įkalinti vienoje patalpoje po nuolaužomis.   

REKLAMA
REKLAMA

„Ieškome septynių ar aštuonių dingusių žmonių, kurie gali būti įstrigę valdymo patalpoje, po sprogimo užverstoje griuvėsių“, – sakė pulkininkas, vadovaujantis trečiadienį vakare į Libaną atvykusiais gelbėtojų komandai.  

REKLAMA

„Manome, yra neblogų šansų rasti... šiuos žmones gyvus“, – sakė jis Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui (Emaniueliui Makronui), atvykusiam apžiūrėti per 100 gyvybių nusinešusio antradienio sprogimo vietos. 

Per sprogimą Beirute žuvo vokiečių diplomatė

Per galingą sprogimą Beirute žuvo viena Vokietijos diplomatė, tapusi pirmąja patvirtinta šios šalies pilietybę turinčia auka, o vokiečių užsienio reikalų ministras ketvirtadienį pareiškė užuojautą dėl tragedijos.

„Visi mes, Užsienio reikalų ministerijos darbuotojai, labai liūdime dėl savo kolegės“, – pareiškime pažymėjo Heiko Maasas ir pridūrė, jog diplomatė žuvo savo bute Libano sostinėje.

REKLAMA
REKLAMA

Ši žinia „patvirtino mūsų didžiausius nuogąstavimus“, sakė diplomatijos vadovas.

Ši moteris yra pirmoji Vokietijos pilietė, kurios žūtis buvo patvirtinta po niokojamo sprogimo Beiruto uoste, nusiaubusio didelę dalį Libano sostinės.

Ketvirtadienį negalutinis oficialus šios nelaimės aukų skaičius buvo 137, bet dešimtys žmonių tebėra dingę, o dar apie 5 000 buvo sužeisti. Tikėtina, kad aukų skaičius dar didės, gelbėtojams tęsiant paieškas tarp griuvėsių krūvų.

Ketvirtadienį H. Maasas taip pat sakė, kad Vokietija „nepalik Beiruto žmonių nelaimėje“, ir pažadėjo savo šalies paramą per šią krizę.

„Galbūt katastrofa pavertė Beirutą griuvėsiais, bet mūsų draugystė su Libanu nebuvo sukrėsta“, – jis rašė dienraščio „Bild“ paskelbtame straipsnyje.

Kaip pranešama, Vokietijos vyriausybė trečiadienį pasiuntė į Beirutą civilinės saugos agentūros THW 47 darbuotojų grupę. Be to, Vokietijos kariuomenė nurodė turinti ten medicinos automobilių, kurie „galėtų būti nedelsiant aktyvuoti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų