REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šaudynės Vokietijoje: skaičiuojamos aukos

papildyta 19.47 val.

Pietvakarių Vokietijoje 26 metų vyras penktadienį nušovė savo tėvą ir motiną bei dar keturis žmones, o dar du sunkiai sužeidė, pranešė policija.

Pietvakarių Vokietijoje 26 metų vyras penktadienį nušovė savo tėvą ir motiną bei dar keturis žmones, o dar du sunkiai sužeidė, pranešė policija.

REKLAMA

Manoma, kad išpuolis buvo įvykdytas dėl asmeninių motyvų. Rot am Zė yra Badeno-Viurtembergo žemėje.

Įtariamasis „12 val. 48 min. vietos (13 val. 48 min. Lietuvos) laiku paskambino policijos skyriui (kaimyniniame) Aleno mieste ir pranešė, kad pašovė kelis žmones“, – policijos viršininkas Reineris Moelleris (Reineris Mėleris) sakė žurnalistams per spaudos konferenciją, surengtą po žudynių Rot am Zė miestelyje, esančiame netoli Badeno-Viurtembergo žemės sostinės Štutgarto.

Šis jaunas vyras tebesikalbėjo su policija, kai pirmieji pareigūnai neilgai trukus atvyko prie viešbučio, kuriame įvyko šaudymas, ir sulaikė įtariamąjį.

REKLAMA
REKLAMA

„Viduje ir už pastato jie rado šešis negyvus žmones“, – pridūrė R. Moelleris. Pasak jo aukomis tapo 36, 65 ir 69 metų vyrai, taip pat 36, 56 ir 62 metų moterys.

REKLAMA

Vaizdo įrašuose ir nuotraukose iš įvykio vietose matyti daug specialiųjų tarnybų automobilių ir gerai ginkluoti pareigūnai, apjuosę nusikaltimo vietą raudonos ir baltos spalvų policijos juostomis.

Įvykio vietoje taip pat dirbo baltus kombinezonus vilkintys teismo medicinos ekspertai.

Du per išpuolį gyvi likę žmonės yra gydomi, bet vieno jų „gyvybei tebegresia pavojus“, sakė R. Moelleris.

Šaulys taip pat grasino 12 ir 15 metų vaikams – jie buvo smarkiai sukrėsti, bet fiziškai nenukentėjo.

Tyrėjai iki šiol nesugebėjo išsiaiškinti kokių nors įtariamojo motyvų. Pasak jų, vyras bus apklaustas tik į policijos nuovadą atvykus jo advokatui.

REKLAMA
REKLAMA

„Šeimos renginys“

Policija iki šiol sugebėjo patvirtinti, kad du nušautieji yra įtariamojo tėvas ir motina.

„Vis dar aiškinamės kitus ryšius“ tarp šių žmonių, sakė R. Moelleris.

Areštuotasis yra Vokietijos pilietis. Jis buvo apsistojęs viešbutyje kartu su kai kuriomis iš aukų netoli miestelio, turinčio apie 5,2 tūkst. gyventojų, traukinių stoties.

Vokietijos žiniasklaida anksčiau pranešė, kad šie žmonės susitiko viešbutyje per šeimos susitikimą, bet policija to kol kas negalėjo patvirtinti.

Tyrėjai sakė, kad buvo šaudoma iš pusiau automatinio pistoleto. Įtariamasis turėjo leidimą sportiniams šaunamiesiems ginklams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nusikaltimo įrankis buvo rastas pastate, pareigūnams suėmus 26 metų įtariamąjį.

Nors Vokietijoje galima teisėtai įsigyti šaunamųjų ginklų, tai gali padaryti tik licencijas turintys asmenys, o šaudynės šalyje yra gana reti nusikaltimai.

Spalį vienas ultradešiniųjų pažiūrų užpuolikas rytiniame Halės mieste nušovė du žmones. Anksčiau jis mėgino patekti į žmonių pilną sinagogą, turėdamas savadarbių ginklų.

2016 metų liepą vienas paauglys internetu neteisėtai įsigytu pistoletu nušovė devynis žmones per incidentą viename Miuncheno prekybos centre ir galiausiai nusižudė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų