REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
JAV Siatle įvyko šaudynės: skaičiuojamos aukos (nuotr. SCANPIX)

JAV Siatle įvyko šaudynės: skaičiuojamos aukos

Siatlo centre netoli turistų mėgstamo rajono per šaudynes trečiadienį žuvo mažiausiai vienas žmogus, o dar septyni, įskaitant vieną vaiką, buvo sužeisti, pranešė policija ir medikai.

8

Siatlo centre netoli turistų mėgstamo rajono per šaudynes trečiadienį žuvo mažiausiai vienas žmogus, o dar septyni, įskaitant vieną vaiką, buvo sužeisti, pranešė policija ir medikai.

REKLAMA

Pasak policijos, dėl šaudynių šalia greitojo maisto restorano „McDonald's“, esančio netoli prekybinio rajono „Pike Place Market“, ieškomas mažiausiai vienas įtariamasis.

„Pareigūnai tiria šaudynes šalia 4-osios ir Pine gatvių [sankirtos], – žinutėje socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Siatlo policijos departmentas. – Kelios aukos. Įtariamasis paspruko, o policija jo ieško. Pareigūnai ir medikai suteikia pirmąją pagalbą sužeistiesiems.“

Policijos viršininkė Carmen Best (Karmen Best) žurnalistams sakė, kad nušauta viena moteris, o dar keli asmenys buvo sužaloti. Šaudynės prasidėjo trečiadienį kiek po 17 val. vietos (ketvirtadienį 3 val. Lietuvos) laiku.

REKLAMA
REKLAMA

Medicinos centro „Harborview“, kur buvo nugabenti sužeistieji, pareigūnai sakė, kad ten gydomi septyni žmonės, tarp jų – vienas devynmetis berniukas.

REKLAMA

Policija liepė žmonėms laikytis atokiau nuo incidento vietos, buvo uždaryta netoliese esanti metropoliteno stotis.

Šalia incidento vietos esančioje kavinėje „Victrola Coffee Roasters“ dirbantis Tyleris Parsonsas leidiniui „The Seattle Times“ sakė, kad bedirbdamas staiga pamatė, kaip pasigirdus šūviams žmonės griūva ant žemės.

Jis sakė, kad keli žmonės atbėgo į jo kavinę pasislėpti, taip pat jis teigė matęs du pašautus asmenis.

„Šaudynės buvo tiesiog siaubingos. Siaubinga, kad tai vyko taip arti“, – pasakojo T. Parsonsas.

REKLAMA
REKLAMA

Televizijos rodomuose vaizduose, užfiksuotuose dvi valandos po šaudynių, matyti ant šaligatvio prie „McDonald's“ restorano gulintis lavonas, uždengtas baltu brezentu.

Kol kas nežinoma, ar tarp aukų yra turistų.

Medicinos centro „Harborview“ atstovė Susan Gregg nurodė, kad viena 55-erių moteris, kuriai buvo šauta į pilvą, skubiai operuota, o berniukas, kuriam buvo sužeista koja, yra sunkios būklės. Kitų nukentėjusiųjų – penkių vyrų – būklė patenkinama, sakė ji.

Pasak S. Gregg, kai kurių nukentėjusiųjų patirti sužalojimai kelia pavojų jų gyvybėms, keli žmonės sužaloti nesunkiai.

Vienas liudininkas vietos žiniasklaidai pasakojo matęs, kaip du vyrai garsiai ginčijosi, o tada ėmė vienas į kitą šaudyti ir pataikė į šalia buvusius žmones.

Tai buvo jau trečias šaudymo incidentas tame Siatlo rajone per pastarąją savaitę.

2017 metais per įvairius su šaunamaisiais ginklais susijusius incidentus, įskaitant savižudybes ir nužudymus, JAV gyvybių neteko apie 40 tūkst. žmonių, rodo valdžios pareigūnų pateikiama statistika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų