REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Chairulinų šeimos byla tapo viena iš labiausiai aptariamų istorijų Rusijoje šią vasarą. Iš pradžių visa šalis sulaikiusi kvapą sekė naujienas kaip sekasi 23 mln. rublių (daugiau nei 325 tūkst. eurų) iš kasos pavogusi buvusi banko kasininkei. Policijai sulaikius pabėgėlę Luizą, labiausiai aptariamas ir geidžiamas svečias populiariose televizijos laidose tapo jos vyras, prasiskolinęs lošėjas, Maratas.

Chairulinų šeimos byla tapo viena iš labiausiai aptariamų istorijų Rusijoje šią vasarą. Iš pradžių visa šalis sulaikiusi kvapą sekė naujienas kaip sekasi 23 mln. rublių (daugiau nei 325 tūkst. eurų) iš kasos pavogusi buvusi banko kasininkei. Policijai sulaikius pabėgėlę Luizą, labiausiai aptariamas ir geidžiamas svečias populiariose televizijos laidose tapo jos vyras, prasiskolinęs lošėjas, Maratas.

REKLAMA

Maža to, iki šiol nėra aiškus dingusių pinigų likimas. Teisiamoji ir jos vyras tvirtina, kad pastarasis pinigus pralošė kazino. Tačiau teismui dar teks paplušėti, kad išsiaiškintų visas šio painios bylos aplinkybes.

Banko apiplėšimas

2019-ųjų gegužės pabaigoje į policiją kreipėsi Salvatske įsikūrusio „Rosselchozbank“ atstovai, aptikę daugiau nei 20 mln. rublių trūkumą. Įtarimas iškart krito ant 35-erių Luizos Chairulinos. Ji turėjo prieigą prie saugyklos, o apiplėšimo dieną atsiprašė iš darbo anksčiau.

REKLAMA
REKLAMA

Policininkai iškart nuskubėjo į jos namus, tačiau aptiko tik tuščią namą: be pėdsakų dingo ne tik pati Luiza, jos vyras su dviem vaikais, tačiau ir anyta su vyru. Pareigūnai nustatė, kad pinigus vyr. kasininkė išsinešė iš banko savo rankinėje.

REKLAMA

Draugai ir artimieji negalėjo patikėti, kad Luiza įvykdė šį nusikaltimą: ji buvo apibūdinama kaip itin kukli ir labai atsakinga darbuotoja. Aplinkinių teigimu, šeima gyveno normaliai, neskurdo. Luiza bankuose dirbo jau 12 metų, o jos vyras yra inžinierius, dirbo įvairiuose naftos ir dujų gavybos projektuose šalies šiaurėje. Prieš kelerius metus jie įsigijo namą prestižiniame miesto rajone.

Vėliau paaiškėjo, kad Chairulinų gerbūvis buvo tik išorinis: Luizos tėvas Ramilis Mulachmetovas „Rossija 1“ televizijos laidoje pareiškė, kad iš tiesų šeima turėjo didelių problemų su finansais. Jo teigimu, Maratas vien iš jo buvo pasiskolinęs 1,5 mln. rublių (daugau nei 21 tūkst. eurų), kad galėtų atsiskaityti su kreditoriais.

REKLAMA
REKLAMA

„Bėk, Luiza, bėk“

Skolų versija – viena iš pagrindinių Chairulinų byloje. Policija iškart pradėjo dingusiųjų paiešką visoje šalyje, tačiau tyrimas užtruko daugiau nei mėnesį. Iš pradžių buvo manoma, kad Luiza su vyru ir vaikais pasislėpė kaimyniniame Kazachstane – nuo Salavato iki sienos yra vos 400 kilometrų.

Apie „Baškirijos Bonnie ir Clyde’ą“ pradėjo rašyti ne tik Rusijos žiniasklaida, bet ir socialiniuose tinkluose. Buvo keliamos įvairios versijos – pavyzdžiui, manoma, kad Chairulinai tapo banditų, privertusių moterį pagrobti pinigus, aukomis. Kita versija: į nusikaltimą moterį pastūmėjo vyras, norėjęs juos panaudoti savo meilužės gerbūviui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialiniuose tinkluose žmonės palaikė Luizą, kuri tapo tam tikru „laisvės simboliu“. Jai buvo linkima sėkmės, kad jos nepagautų teisėsaugininkai. „Paprastos kasininkės, kuri apvogė banką“ istorija tapo internetiniu memu „Bėk, Luiza, bėk“ (analogija vaidybiniam filmui „Run, Lola, run“).

Pinigus pavogė ne per vieną kartą

Birželio pabaigoje pareigūnai Kazanėje aptiko automobilį, kuriuo šeima naudojosi pabėgimo metu. Buvo sekami abu telefonų numeriai, kuriais naudojosi pora.

„RIA Novosti“ teisėsaugos atstovai pasakojo, kad Luiza įjungė savo telefoną, kad „patikrintų, ar soc. tarnybos pervedė jai pinigus už vaikus ir kitas išmokas“. Policijai pavyko nustatyti vietą, kurioje buvo užfiksuotas telefono signalas.

REKLAMA

Sulaikymo metu pinigų pora jau neturėjo. Vyras tvirtina, kad jis visus pinigus pralošė azartiniuose žaidimuose.

„2010-aisiais mane darbe supažindino su lažybininkais. Artimiausius 2-3 metus aš statydavau po 200-300 rublių (3-4 eurai). Vėliau statymai didėjo. Jau 2017-ais aš prasiskolinau, nes faktiškai viską pralošdavau. Aš prisirinkau 2 mln. rublių (apie 28 tūkst. eurų) greitųjų kreditų“, – televizijos laidoje pasakojo Maratas. Net ir iš savo kontraktų naftos pramonėje jis nesugebėjo padengti įsiskolinimų. Jo paties teigimu, apie savo problemas iš pradžių nieko nesakė ir žmonai.

Pastaroji apie kilusią grėsmę šeimos ateičiai sužinojo po skolų išieškotojų skambučių.

Priremtas prie sienos vyras sugalvojo „genialų planą“ – paimti nedidelę sumą pinigų iš banko ir jais „atlošti“ prasiskolintą sumą. „Aš paprašiau jos paimti 50 tūkst. rublių (daugiau nei 700 eurų), kad galėčiau atlošti. Tai buvo 2018-ųjų pradžia, aš žadėjau, kad atlošiu ir mes viską grąžinsime į kasą“, – pasakojo vyras. Jo teigimu, iš pradžių jie ėmė iš kasos iki 10 tūkst. rublių, tačiau grąžinti pinigų jiems taip ir nepavykdavo.

REKLAMA

Moteris specialiai neidavo atostogų ir neimdavo nedarbingumo pažymų susirgus – bijojo, kad „atidavus seifą“ kažkas pastebės trūkumus. Vietoje tikrų pinigų į seifą įdėdavo atspausdintas kupiūras. Pasak vyro, paskutinę sumą ji išsinešė prieš pat pabėgimą – ten tebuvo milijonas rublių (14 tūkst. eurų).

Vyro teigimu, pabėgimo dieną jie ryte atsikėlė, užvažiavo į mokyklą pasiimti vaikų ir pabėgo. Mokykloje pasakė, kad važiuoja vasaros atostogų prie jūros, o patys nuvažiavo prie upės, kur apsigyveno palapinėje. Tačiau po poros dienų suprato, kad šioje vietoje renkasi daug žmonių ir pradėjo baimintis, kad juos atpažins. Buvo priimtas sprendimas vykti toliau, į Kazanę. Miestą pasiekė pasidalinę į kelias grupes, dviem skirtingais taksi, kuriuos iškvietė iš anksto nusipirktais telefonais. Kazanėje jie spėjo pakeisti net penkis nuomojamus butus. Paskutiniame juos ir sulaikė policija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rengia akciją, kad išgelbėtų Luizą ar kuria praturtėjimo planą?

Pasinaudojęs savo žmonos populiarumu socialiniuose tinkluose vyras, jau po jos sulaikymo, paskelbė, kad rinks iš žmonių pinigus. Jo manymu, rusai turėtų padėti sunkioje situacijoje atsidūrusiai Luizai. Galėdama padengti iššvaistytą sumą pora gali tikėtis teismo sprendimo laukti laisvėje.

Maža to, jis nusprendė pats papasakoti visą pabėgimo istoriją, net nuėjo į populiarią pokalbių laidą viename iš valstybinių kanalų.

Tačiau kol kas žmonės aukoti pinigų jam neskuba. Kai kurių neįtikino versija, kad Maratas pinigus iš tiesų pralošė – šeima galėjo milijonus paslėpti ir, sulaukus palankaus teismo sprendimo, praturtėti.

REKLAMA

Tiesa, rinkti pinigus jam gali būti sunkiau dar ir todėl, kad vos grįžus iš laidos filmavimo į Ufą, Maratas buvo sulaikytas policijos. Šiuo metu yra svarstoma kaltinimus dėl pinigų iššvaistymo dideliu mastu pateikti ir jam.

Luiza Chairulina bus laikoma Ufos tardymo izoliatoriuje mažiausiai iki rugsėjo 2-osios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų