REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
69
Donatas Motiejūnas Andrius Ufartas/Fotobankas

Donatas Motiejūnas savaitgalį savo gerbėjus pradžiugino džiugia naujiena.

69

Donatas Motiejūnas savaitgalį savo gerbėjus pradžiugino džiugia naujiena.

REKLAMA

28-erių puolėjas sukirto rankomis su viena stabiliausių Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) komandų San Antonijaus „Spurs“.

Tiesa, vis dar nėra aišku, kada tiksliai 213 cm ūgio kaunietis sužais savo pirmąsias rungtynes naujame klube, nors iki reguliaraus sezono pabaigos beliko vos 7 mačai.

Lietuvoje žinia apie D. Motiejūno sugrįžimą į pajėgiausią pasaulio krepšinio lygą buvo sutikta džiugiai, tačiau kitoje Atlanto pusėje yra manančių ir kitaip.

Žinomas JAV sporto apžvalgininkas Andrew Itesas mano, kad „Spurs“ galėjo pasielgti protingiau.

Anot jo, Teksaso klubas stipriai surizikavo pasikviesdami į savo gretas lietuvį, kuris du pastaruosius sezonus žaidė Kinijoje ir praktiškai neturėjo progų savęs išbandyti aukštesniame lygyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Nesupraskite manęs klaidingai, Motiejūnas yra puikus krepšininkas, tačiau mes ilgą laiką jo nematėme NBA, todėl šis „Spurs“ žingsnis bet kuriuo atveju yra rizikingas. Jie galėjo pasielgti protingiau. Abejoju, ar tai tikrai buvo geriausia opcija vietoje komandą palikusio Pau Gasolio, ypač žinant lietuvio traumų istoriją“,- tvirtina A. Itesas.

REKLAMA

Amerikiečio nuomone, San Antonijaus klubas tiesiog galėjo suteikti daugiau žaidimo minučių lygos naujokui Drew Eubanksui, kuris šiemet ne kartą savo vertę įrodinėjo ir NBA plėtojimosi lygoje.

„Jeigu jiems netinka D. Eubankso kandidatūra, buvo galima rinktis iš tokių žaidėjų, kaip Trevoras Bookeris, Quincy Acy, Thomas Robinsonas arba Marreese‘as Speightsas.

Mano nuomone, šiandien jie visi yra geresni nei D. Motiejūnas, asmeniškai man ypač imponuoja T. Bookeris. Jis būtų buvęs geriausias įmanomas papildymas „Spurs“ ekipai. Visi šie žaidėjai turi pranašumą prieš lietuvį, nes nė vienas iš jų be NBA krepšinio nepraleido taip ilgai“,- rašo A. Itesas.

REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai, amerikietis tvirtina, kad San Antonijaus ekipai netgi nebuvo būtina ieškoti vidurio puolėjo pozicijos krepšininko vietoje P. Gasolio.

A. Itesas įsitikinęs – „Spurs“ klubui būtų labai pravertę tokie žaidėjai kaip Nickas Youngas ar Michaelas Beasley, o D. Motiejūno įsigijimas, anot jo, bus bevertis.

Atstovaudamas „Golden Stars“ ekipą puolėjas šiame Kinijos krepšinio lygos sezone sužaidė 37 rungtynes, per kurias ant parketo vidutiniškai praleisdavo po 34 minutes.

Per šį laiką D-MO rinko įspūdingą statistiką – 27,3 pelnyto taško, 14 atkovotų kamuolių kamuolių, 4,2 rezultatyvaus perdavimo ir 1,8 perimto kamuolio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų