REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė penktadienio vakarą iškovojo dešimtąją pergalę iš vienuolikos bandymų atrankoje į FIBA pasaulio čempionatą,  vasarą vyksiantį Kinijoje. Dainiaus Adomaičio auklėtiniams išvykoje lengva nebuvo, bet atkaklioje dvikovoje lietuviai įveikė Nyderlandus.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė penktadienio vakarą iškovojo dešimtąją pergalę iš vienuolikos bandymų atrankoje į FIBA pasaulio čempionatą,  vasarą vyksiantį Kinijoje. Dainiaus Adomaičio auklėtiniams išvykoje lengva nebuvo, bet atkaklioje dvikovoje lietuviai įveikė Nyderlandus.

REKLAMA

Lietuvos krepšininkai svečiuose triumfavo 78:69 (25:20, 20:15, 17:14, 16:20).

Rinktinėje sėkmingai debiutavo Dovis Bičkauskis, kiek blankiau atrodė taip pat pirmąkart rinktinės marškinėlius vilkėjęs Egidijus Mockevičius.

Vis tik, į pergalę D. Adomaičio vadovaujamą komandą vedė senbūviai ir vyresni žaidėjai: Eimantas Bendžius, Renaldas Seibutis ir Rokas Giedraitis kartu pelnė 49 taškus.

Lietuviai ketvirtojo kėlinio pradžioje turėjo 15 taškų pranašumą (49:64), tačiau tada pabudo Nyderlandų snaiperiai ir po dviejų taiklių tritaškių bei sėkmingo žaidimo baudos aikštelėje komandas skyrė intriguojančia pabaigą žadantis skirtumas (57:64).

REKLAMA
REKLAMA

likus žaisti 4 minutes lietuvių pranašumas ištirpo iki trijų taškų (65:68), bet nuo tos akimirkos šeimininkų puolimas tarsi sustojo, jie ėmė klysti, o tuo puikiai pasinaudoję lietuviai netrukus išprovokavo  nesportinę pražangą ir po taiklių R. Seibučio baudų metimų užsitikrino pergalę.

REKLAMA

Likus 8 sekundėms komandas skyrė 9 taškai, bet Nyderalndų rinktinės treneris dar paprašė minutės pertraukėlės. Tokį stratego sprendimą gausiai Amsterdamo arenoje susirinkę lietuvių gerbėjai palydėjo švilpimu.

Savo oponentui pasibaigus rungtynėms dėl šio ėjimo taip pat turėjo ką pasakyti ir Dainius Adomaitis. Vietoj įprasto rankų paspaudimo treneriai įsivėlė į aršią ir sutarimu nekvepiančią diskusiją.

Lietuviai kartu su pergale užsitikrino pirmąją FIBA atrankos į pasaulio čempionatą J grupės vietą.

Kartu su lietuviais iš J grupės į pirmenybes pateks dvi iš šių nacionalinių komandų: Italija, Lenkija, Vengrija arba Kroatija.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmą Lietuvos ir Nyderlandų dvikovą Vilniuje 95:93 taip pat laimėjo lietuviai.

Nyderlandų rinktinė: Charlonas Kloofas 17 (2/7 dvit., 4/7 trit.), Worthy De Jongas 13 (2/6 dvit., 2/3 trit.), Roelandas Schaftenaaras 10.

Lietuvos rinktinė: Renaldas Seibutis 20 (5/9 metimų), Eimantas Bendžius 15 (3/7 trit.), Rokas Giedraitis 14 (2/3 dvit., 2/5 trit.), Dovis Bičkauskis 10 (2/3 trit.).

Rungtynes tiesiogiai galėjote stebėti tv3.lt portale:

RUNGTYNIŲ EIGA

STARTINIAI PENKETAI: 

Nyderlandai: Worthy De Jongas, Yannickas Franke, Charlonas Kloofas, Rienkas Mastas, Thomasas Van der Marsas.

Lietuva: Eimantas Bendžius, Egidijus Mockevičius, Žygimantas Janavičius, Rokas Giedraitis, Renaldas Seibutis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtas kėlinys: (69:78)

Nyderlandai klysta puolime, iškart prasižengia, teisėjai fiksuoja nesportinę pražangą ir lietuviai per žingsnį nuo pergalės.

Komandas 36 minutę skiria 5 taškai (63:68).

Trečias kėlinys: (49:62)

Nyderlandai įpusėjus trečiajam kėliniui spurtuoja 6:0 (47:54), tačiau visai netrukus E. Bendžiaus pelnytas tritaškis ir dar kelios sėkmingos lietuvių atakos sugrąžina didžiausią persavarą (49:62),

Lietuviai Amsterdame jaučiasi kaip namie. Gausiai palaikomi krepšininkai įgauna trylikos tašku pranašumą, o šeimininkams puolime sekasi vis sunkiau (39:52).

Antras kėlinys: (35:45)

D. Bičkauskis pirmuosius savo taškus pelno pataikydamas iš toli ir lietuviai bėga (29:40).

Rinktinėje debiutuoja Dovis Bičkauskis, Amsterdamo arenoje girdimi gausiai susirinkusių lietuvių palaikymo šūksniai, o pagirtina gynyba leidžia sukaupti 7 taškų pranašumą (22:29).

REKLAMA

Pirmas kėlinys: (20:25)

Jau pirmajame kėlinyje puikų sezoną Europos taurėje ir Vokietijoje žaidžiantis R. Giedraitis imasi iniciatyvos ir pelno 7-ąjį savo tašką, o lietuviai kėlinį baigia turėdami 5 taškų persvarą (20:25).

Įpusėjus kėliniui lietuviai turi penkių taškų pranašumą (8:13). Pelnyti taškus rungtyniu pradžioje pavyko net keturiems lietuvių startinio penketo žaidėjams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų