REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2004 m. sausio 22 dieną Eurolygos turnyro metraščiuose, kaip vėliau parodė laikas, ilgam suspindo Kauno „Žalgirio“ krepšininko istorinis pasirodymas.

2004 m. sausio 22 dieną Eurolygos turnyro metraščiuose, kaip vėliau parodė laikas, ilgam suspindo Kauno „Žalgirio“ krepšininko istorinis pasirodymas.

REKLAMA

Lygiai prieš penkiolika metų legendinis žalgirietis Tanoka Beardas surengė iki šiol sau lygių neturintį vieno žaidėjo šou.

Tąsyk Italijoje viešėjusi „Žalgirio“ ekipa žaidė reguliariojo sezono dvikovą su Bolonijos „Skipper“ klubu.

Nors mačą žalgiriečiai po atkaklios ir rezultatyvios kovos rezultatu 107:117 pralaimėjo, T.Beardas rungtynėse surinko 35 taškus, atkovojo 19 kamuolių ir savo kraityje po dvikovos turėjo net 63 naudingumo balus.

Toks naudingumo balų skaičius – iki šiol nepagerintas Eurolygos rekordas. Buvęs ilgametis „Žalgirio“ aukštaūgis mače Italijoje prametė tik 3 dvitaškius iš 14, realizavo visas 13 mestų baudos metimų ir išprovokavo net 11 varžovų pražangų.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, krepšininkas iš savo 19 atkovotų kamuolių net 10 sugriebė po varžovų lenta.

„Prisimenu, kad tose rungtynėse negalėjo žaisti Arvydas Sabonis, o mums labai reikėjo pergalės. Tiesą sakant, apie patį rekordą daug negalvoju, bet yra malonu, kad jis yra prisimenamas, – po 15 metų sako T.Beardas. – Ir dabar kartais pasižiūriu „Žalgirio“ rungtynes. Man labai patinka sekti Brandono Davieso žaidimą, nes jame matau tiek daug savęs ir džiaugiuosi dėl jo sėkmės tokiame aukštame lygyje.“

REKLAMA

Mače Bolonijoje dalyvavo ir dabartinis „Žalgirio“ komandos kapitonas Paulius Jankūnas, kuris Kaune ekipoje žaidė savo debiutinį sezoną. Žalgirietis puikiai prisiminė savo buvusio komandos draugo neužmirštamą pasirodymą.

„Net ir prabėgus 15 metų nuo tų rungtynių, jas prisimenu, – teigė P.Jankūnas. – Žaidėme išvykos rungtynes Italijoje, kurios buvo labai rezultatyvios. Jau nuo pirmųjų dvikovos akimirkų matėme, jog tai bus Tanokos diena. Jeigu gerai pamenu, Tanoka labai agresyviai pradėjo susitikimą ir tokį tempą išlaikė iki pat finalinės rungtynių sirenos. Jo statistika buvo daugiau nei įspūdinga.“

REKLAMA
REKLAMA

T.Beardas Kaune rungtyniavo 2003–2008 metais. Sužaidęs 73 mačus Eurolygoje (visus „Žalgiryje“) jis su 9,1 atkovotų kamuolių vidurkiu iki šiol išlieka trečiu geriausiu žaidėju šioje kategorijoje per visą lygos istoriją.

Jo naudingumo vidurkis (po 18,5 naud. bal. per rungtynes) yra aštuntas geriausias Eurolygos istorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų