REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pradeda kovas antrajame Eurolygos reguliaraus sezono etape.

Penktadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pradeda kovas antrajame Eurolygos reguliaraus sezono etape.

REKLAMA

Mūsiškių laukia akistata su legendiniu Maskvos CSKA klubu. Pirmąją šių komandų dvikovą Rusijos sostinėje 99:97 po pratęsimo laimėjo maskviečiai.

Paskutinėse oficialiose rungtynėse „Žalgiris“ varžėsi su Prienų „Skycop“ ir tada kauniečiams teko verstis net be penkių pagrindinės sudėties žaidėjų – Pauliaus Jankūno, Nate‘o Wolterso, Antano Kavaliausko, Mariaus Grigonio ir Leo Westermanno.

Ketvirtadienį prieš komandos treniruotę „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius atskleidė, kad visi, išskyrus L. Westermanną, galbūt turės progą išbėgti ant parketo akistatoje su CSKA.

„N. Woltersas vakar treniravosi, turėtų žaisti, M. Grigonis treniravosi, turėtų žaisti. P. Jankūnas dalį treniruotės padarė, šiandien komplikacijų nėra, dar šiandien treniruosis. Tuo metu A. Kavaliauskas bandys šiandien judėti“,- sakė strategas.

REKLAMA
REKLAMA

Šaras prisipažino, kad vis dar nėra tikras, ar visi šie keturi žaidėjai galės padėti komandai penktadienio mūšyje.

Treneris prasitarė, kad P. Jankūnui su A. Kavaliausku trečiadienį buvo atlikti tyrimai ir gydytojai leido jiems pradėti sportuoti.

REKLAMA

„Buvo duota žalia šviesa bandyti sportuoti. Deja, jokio konkretumo nėra. Jie abu bandys treniruotis, galbūt net ir eis žaisti prieš CSKA. Kas galės padėti, tie bandys padėti ir tai yra svarbiausia“,- akcentavo Šaras.

Antanas Kavaliausaks savo geriausias šio sezono rungtynes Eurolygoje sužaidė būtent prieš Maskvos CSKA.

Tada „Žalgirio“ vidurio puolėjas pelnė 19 taškų, atkovojo 8 kamuolius, išprovokavo 7 varžovų pražangas, bei surinko 26 naudingumo balus.

„Reikia suprasti, kad „Žalgiris“ nėra super komanda, iš kurios rotacijos galėtum išimti kelis žaidėjus ir nieko nepajausti. Mums kiekvienas žaidėjas yra labai svarbus. Žinant jų gynybą, kai kiekvienas keičiasi nuo pirmo iki penkto numerio, būtent Antanas tai puikiai išnaudoja. Per savo karjerą Eurolygoje jis daug gerų rungtynių buvo sužaidęs prieš tokio tipo komandas“,- teigė „Žalgirio“ strategas.

REKLAMA
REKLAMA

Šaras įsitikinęs – norint laimėti prieš maskviečius reikės stipriai „arti“ gynyboje: „Tai yra komanda, kuri priešininkams įmeta aibę taškų. Mes privalome numušti jų skaičius. 80 taškų per rungtynes yra mūsų užduotis ir su ja nesusitvarkius mes pralaimime. O dabar dar iškritus daug žaidėjų reikia gintis dar geriau, nes negalime užpulti, kaip galime turėdami visus. Gynyba, lengvi taškai, kuo ilgiau laikytis rungtynės – tai mūsų akcentai.“

Dvikovos pradžia „Žalgirio“ arenoje – 20.00 val.

Šias rungtynes tiesiogiai bus galima stebėti vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt, bei televizijos kanalu „TVPlay Sports“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų