REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
60
Domantas Sabonis (nuotr. SCANPIX)

Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) savo geriausią karjeros sezoną žaidžiantis Domantas Sabonis kasdien sulaukia vis daugiau pagyrų iš šio žaidimo ekspertų ir gerbėjų.

60

Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) savo geriausią karjeros sezoną žaidžiantis Domantas Sabonis kasdien sulaukia vis daugiau pagyrų iš šio žaidimo ekspertų ir gerbėjų.

REKLAMA

Lietuvis šiame sezone sužaidė 19 rungtynių. Vos kartą starto penkete žaidęs aukštaūgis vidutiniškai ant parketo praleidžia 24,7 minutes ir fiksuoja nuostabią statistiką.

208 cm ūgio krepšininkas per šį laiką pelno 14,4 taško, sugriebia 9,7 atšokusio kamuolio ir atlieka 3,1 rezultatyvaus perdavimo.

 

Įspūdingai iš žaidimo atakuojantis lietuvis (113/165 – 68,1%) pagal pataikymo procentą užima antra vietą NBA lygoje!

Tokie Domanto skaičiai pagrįstai leidžia jam tikėtis laimėti geriausio šeštojo žaidėjo arba didžiausią progresą padariusio krepšininko apdovanojimą.

REKLAMA
REKLAMA

Ir nors lietuvis demonstruoja geriausią savo karjeros formą, amerikiečių leidinio „Sports Illustrated“ apžvalgininkui Tony Eastui nerimą kelia viena esminė Arvydo Sabonio atžalos bėda.

REKLAMA

„Domantai, kreipiuosi į tave asmeniškai – tu privalai nustoti taip sparčiai rinktis asmenines pražangas. Komandai tavęs reikia aikštelėje, o ne ant atsarginių žaidėjų suolelio“,- rašė T. Eastas.

Šis apžvalgininkas D. Saboni įvardija kaip antrą-trečią geriausią dabartinį Indianos „Pacers“ žaidėją.

Anot eksperto, savo žaidimo kokybe Indianapolyje jis nusileidžia nebent tik klubo lyderiui Victorui Oladipo ir puolėjui Thaddeusui Youngui.

„Daugelis stebisi, kad taip nuostabiai žaidžiantis Domantas aikštelėje vidutiniškai praleidžia tik du kėlinius, tačiau jis pats dėl to kaltas. Pastoviai kiša nagus kur nereikia ir greitai prisirenka pražangų“,- savo nuomonę reiškė T. Eastas.

REKLAMA
REKLAMA

Eksperto žodžius geriausiai patvirtina 100-o atakų statistika. NBA analitikai paskaičiavo, kad per 100-ą atakų „Pacers“ žaidėjas surenka net 6,3 pražangas, arba šiek tiek daugiau nei yra leistinas limitas per NBA lygos rungtynes (6).

T. Eastas taip pat pabrėžia, kad D. Saboniui ypač sunkiai sekasi gynyboje tada, kai aikštelėje lietuvis vienu metu žaidžia kartu su perspektyviu amerikiečiu Mylesu Turneriu.

Kai šie bokštai rungtyniauja kartu, mūsiškiui gynyboje dažniausiai tenka darbuotis su greitesniais ir vikresniais priešininkais, kuriuos neretai tenka stabdyti pražangomis.

Paskaičiuota, kad žaisdamas su M. Turneriu, D. Sabonis per 36 minutes vidutiniškai surenka po 4 pražangas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

T. Eastas atkreipia dėmesį, kad NBA treneriai savo auklėtinių klaidas gynyboje mėgsta priskirti 3 kategorijoms – „negali apsiginti“, „nesugeba gintis“ ir „nežino, kaip gintis“.

„Manyčiau, kad D. Sabonio atvejis yra – „negali apsiginti“. Reikia pripažinti, kad gynyboje lietuviui sunku spėti su greitai judančiais aukštaūgiais. Be to, Domantas dažniausiai būna per arti prilipęs prie varžovų, nes nenori, kad šie atakuotų krepšį laisvi.

Mano asmenine nuomone, kartais jis galėtų atsitraukti nuo oponento, taip leisdamas jam atakuoti iš distancijos. Tokiu būdu jis turėtų progą išvengti aštrių priešininkų prasiveržimų krepšio link, kas neretai baigiasi dviem taškais su lietuvio pražanga“,- konstatavo T. Eastas.

REKLAMA

Galiausiai amerikietis pastebi, kad kiti „Pacers“ žaidėjai taip pat privalo pasaugoti D. Sabonį gynyboje, kadangi jis yra labai svarbi komandos dalis.

T. Eastas įsitikinęs – lietuviui būnant aikštelėje, Indianos „Pacers“ žaidimas veikia kur kas geriau nei tada, kai įspūdingą sezoną žaidžiantis Domantas viską stebi nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų