REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė be gailesčio sudaužė Albaniją

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė pergalingai baigė atrankos varžybas į vėliau šiemet vyksiantį Europos moterų krepšinio čempionatą.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė pergalingai baigė atrankos varžybas į vėliau šiemet vyksiantį Europos moterų krepšinio čempionatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutinėse rungtynėse Manto Šerniaus auklėtinės Kėdainiuose nesunkiai 146:58 (35:18, 43:11, 37:11, 31:18) susitvarkė su varžovėmis iš Albanijos.

REKLAMA

Savo atrankos grupėje lietuvės, praleidusios ruses ir vengres, liko trečios ir į tolimesnį etapą nepateko.

Lietuvos komanda mačą pradėjo tokiu startiniu penketu: Rasa Knyzaitė, Laurita Jurčiūtė, Laura Juškaitė, Gintarė Petronytė ir Gabija Meškonytė.

Šeimininkės mačą pradėjo sausa atkarpa ir netruko pabėgti – 6:0. Greitai persvara tapo dviženkle – 15:4. Kėlinio pabaigoje tritaškį su sirena pataikė Santa Baltkojienė ir jau po pirmųjų dešimties minučių šeimininkės turėjo solidų pranašumą – 35:18.

REKLAMA
REKLAMA

Jau pačiame antro kėlinio starte skirtumas perkopė ir dvidešimties taškų ribą – 40:18. Lietuvės varžovėms ir toliau neleido rinkti taškų, o pačios puolime smaginosi – 48:18. Kėliniui persivertus į antrą pusę skirtumas dar kartą peržengė rekordinę ribą – 66:23. Įpusėjus mačui šeimininkės pirmavo 78:29.

Po pertraukos lietuvės ir toliau dominavo po krepšiais bei dar labiau didino savo persvarą – 88:29. Neilgai trukus krito ir šimtasis taškas – 101:37. Po trečiojo kėlinio lietuvės buvo priekyje 115:40.

Ketvirtame kėlinyje didelių sukrėtimų nebuvo – lietuvės ir toliau atakavo itin užtikrintai ir užtvirtino nesunkią savo pergalę rezultatu 146:58.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kovą po krepšiu lietuvės laimėjo net 68:26.

Lietuvos rinktinėje rezultatyviausia buvo Gintarė Petronytė, pelniusi 27 taškus ir atkovojusi 11 kamuolių. Eglė Šikšniūtė pridėjo 24 taškus ir 15 atkovotų kamuolių, o Kamilė Nacickaitė rungtynes baigė surinkusi 20 taškų ir atlikusi 5 rezultatyvius perdavimus.

Albanijos komandos gretose išsiskyrė Enxhi Xhanaj, surinkusi 21 tašką ir atkovojusi 10 kamuolių, Ele Zykaj pridėjo 16 taškų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų