REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Profesionalų boksas: Anthony Joshua – Aleksandras Povetkinas (nuotr. SCANPIX)

Vėlyvą šeštadienio vakarą legendiniame Londono „Wembley“ stadione įvyko viena didžiausių šių metų profesionalaus bokso kovų.

33

Vėlyvą šeštadienio vakarą legendiniame Londono „Wembley“ stadione įvyko viena didžiausių šių metų profesionalaus bokso kovų.

REKLAMA

28-erių metų britas Anthony Joshua 7-ajame raunde nokautavo 39-erių metų veteraną iš Rusijos Aleksandrą Povetkiną ir apgynė IBF, IBO, WBA (Super) ir WBO sunkiasvorių bokso pasaulio čempiono diržus.

Iki 7-ojo raundo vyko apylygė kova, tačiau galiausiai iniciatyvą į savo rankas perėmė A.Joshua, kai britas pradėjo be gailesčio talžyti priešininką.

Vienu metu rusas ėmė svirduliuoti, britas tęsė savo atakas ir A.Povetkinas galiausiai krito ant žemės. Rusas labai sunkiai stojosi ant kojų, painiojosi ringo virvėse, bet vis tiek įrodinėjo teisėjui, kad nori tęsti kovą.

Ringo arbitras galiausiai suteikė jam tokią progą, tačiau tai rusui laimės tai neatnešė. A.Povetkinas vos po penkių sekundžių ir vėl atsidūrė beviltiškoje situacijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Šįkart teisėjas nutraukė kovą, o rusas čia pat vėl neišlaikė pusiausvyros ir krito kartu su arbitru.

„Visų pirma, „Wembley“ ačiū jums labai. Dėkoju Povetkino komandai. „A.Povetkinas yra labai kietas varžovas ir jis tai šiandien įrodė. Atėjau čia pasilinksminti ir padaryti tai, ką dariau sporto salėje. Aš žinojau, kad jis stiprus galva, tačiau silpnas kūnu. Tai galėjo užtrukti septynis, devynis ar dvylika raundų, tačiau svarbiausia buvo pergalė“,- iškart po dvikovos kalbėjo A.Joshua.

REKLAMA

Britas kitą savo kovą turės balandžio 13-ą, tačiau kas bus jo varžovu - išlieka neaišku. Pats boksininkas norėtų susitikti su Deontay Wilderiu, kurio gruodžio 1-ą dieną laukia kova prieš Tysoną Fury.

„Tegu čempionas atvyksta čia ir turėsime gerą seno stiliaus kovą. Noriu kovoti su rimtais varžovais. jeigu Dillianas Whyte'as nori čia kovoti, jis taip pat yra laukiamas. Visgi mano numeris vienas yra D.Wilderis, tačiau nekalbėkime apie skaičius“,- teigė A.Joshua.

Tai buvo 22-oji A.Joshua pergalė (21 nokautu) iš tiek pat galimų. Jis pirmą kartą pasaulio čempionu tapo dar 2016 m. balandį.

Tuo metu A.Povetkinas savo sąskaitoje turi 34 pergales (24 nokautu) ir 2 pralaimėjimus. Paskutinį kartą jis patyrė nesėkmę 2013 metais, kai taškais nusileido ukrainiečiui Vladimirui Kličko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų