REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tradicinę Jūros šventę mininčią Klaipėdą apniuko juodi debesys – sportinių šokių bendruomenė neteko Viliaus Ignatavičiaus. 31-erių vyras netikėtai mirė per futbolo rungtynes.

Tradicinę Jūros šventę mininčią Klaipėdą apniuko juodi debesys – sportinių šokių bendruomenė neteko Viliaus Ignatavičiaus. 31-erių vyras netikėtai mirė per futbolo rungtynes.

REKLAMA

Tragedija – po aštuonių minučių aikštėje

Nelaimė įvyko vėlų trečiadienio vakarą. Uostamiesčio dirbtinės dangos stadione vykusiose Lietuvos futbolo federacijos (LFF) III lygos Klaipėdos regiono pirmenybių rungtynėse susitiko Plikių „Sakuona-Rūgpienių kaimas“ ir Klaipėdos „Sparta-Baltai“.

Varžybų lyderiai „Sakuona-Rūgpienių kaimas“ aikštėje dominavo, pirmaudami 6:0. 22-ąją minutę, po šeštojo įvarčio, į kovą mestas V. Ignatavičius.

„Rungtynes prasidėjo po 21 valandos. Karščio nebebuvo, įtampos ir kovos aikštelėje – taip pat, – tv3.lt pasakojo „Sakuona-Rūgpienių kaimas“ vadovas Česlovas Kavarza. – Žaidimas vyko visai kitoje pusėje. Vilius vienas pats stovėjo beveik aikštės krašte ir sukniubo. Tai įvyko po kokių aštuonių minučių nuo jo pasirodymo ant vejos.“

REKLAMA
REKLAMA

Futbolininką ėmė gaivinti rungtynių dalyviai ir žiūrovai.

„Mėgėjų varžybose greitosios medicinos pagalbos (GMP) automobilių nereikia. Žiniasklaidoje rašoma, kad jis atvyko per šešias minutes. Mums atrodė, jog tai truko ilgiau“, – skaičiavo Č. Kavarza.

REKLAMA

Buvo aktyviausias komandoje

V. Ignatavičius sąmonės taip ir neatgavo. Klaipėdos universitetinės ligoninės medikai porą dienų kovojo dėl vyro gyvybės, bet pastangos buvo bevaisės – Viliui diagnozuotas smegenų aneurizmos (nenormalaus kraujagyslės dalies išsiplėtimo) plyšimas. V. Ignatavičiui kraujas išsiliejo į galvos smegenis.

„Gydytojai sakė, kad aneurizma būna įgimta. Mėgėjų sveikata netikrinama, bet jie tai ir būtų daroma, medikai šios problemos nematytų, – kalbėjo Č. Kavarza. – V. Ignatavičiaus brolis sakė, kad Vilius turbūt ir skubėjo gyventi, nes žinojo, kad turi tą bėdą. Jam anksčiau tindavo smegenys.“

REKLAMA
REKLAMA

V. Ignatavičiaus žmona Audra Bastytė-Ignatavičė „Vakaro žinioms“ teigė, jog vyras kartais skųsdavo migrena ir galvos skausmais.

„Vilius mano komandoje žaidė tik kelis mėnesius. Prieš tai rungtyniavo kitoje ekipoje, o kai kviečiau į savąją, atsisakė. Po to prisijungti pasisiūlė pats, – pasakojo Č. Kavarza. – Jis buvo pats aktyviausias komandoje, jos siela. Norėjo visur spėti, dalyvauti, kovoti. Po nelaimės beveik visa ekipa nuvykome į ligoninę. Dabar eisime lankyti jo urnos, būti per mišias. Prieš rungtynes pagerbsime tylos minute, juodais raiščiais ant rankų, gal jo garbei rengsime turnyrėlį.“

Kai Č. Kavarza atstostogavo, V. Ignatavičius norėjo „Sakuoną-Rūgpienių kaimą“ užregistruoti Klaipėdoje vykusioms paplūdimio futbolo varžyboms, bet komandai vietos nebebuvo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visada mėgo futbolą

V. Ignatavičius rungtyniavęs legendinio „Kauno“ jaunučių komandoje, Klaipėdoje subūręs futbolo klubą „Krantas“.

Su Viliumi, palaikydamas formą „Sakuonos-Rūgpienių kaimo“ komandoje, susipažino Lietuvos čempionas, Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkas Robertas Vėževičius.

„Vilius pasirodė labai šiltas žmogus, – pasakojo Vežas. – Po rungtynių dažnai pasilikdavome pašnekėti, pajuokauti rūbinėje. Pokštavau, jog savo mažąją atvesiu į jo šokių studiją, o jis turi parūpinti žentą. Pasijuokėme, kad vienas būtent taip ir prisiško – pats Vilius tokiu būdu susirado žmoną.“

Pasak R. Vėževičiaus, V. Ignatavičius orientavosi futbole, mokėjo atlikti gerus perdavimus.

Roberto teigimu, rungtynėse, treniruotėse ar rūbinėje nesimatė, kad Vilius turėtų kokių nors sveikatos problemų.

REKLAMA

V. Ignatavičius futbolą žaisdavo laisvalaikiu, o darbo metu su žmona mokė vaikus šokti.

Vyras – ilgametis Klaipėdos universiteto sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ narys, daugkartinis pasaulio ir Europos Lotynų Amerikos šokių ansamblių čempionas. Vilius už pergales apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi.

„Žinia apie Viliaus nelaimę mane pritrenkė, – sakė ilgametė „Žuvėdros“ vadovė Skaistė Idzelevičienė. – Niekada nepastebėjau, kad V. Ignatavičius turėtų kažkokių sveikatos problemų. Vaikinas atvyko iš Kauno, Klaipėdoje šoko, baigė studijas, buvo aktyvus, emocionalus vaikinas. Vilius visada sakydavo, kad jam labai patinka futbolas. Kartais dėl jo praleisdavo ir repeticijas. Nepykdavau, nes jose visada dirbdavo su didžiuliu atsidavimu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų