REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šuolis su kartimi? Fechtavimas? Softbolas? O gal „CrossFit“? Kokią sporto šaką ar rungtį norėtumėte išbandyti? „LTeam“ Olimpinėje dienoje turėsite apie 80 variantų!

REKLAMA
REKLAMA

Birželio 2 d. Panevėžyje vyksiančiame renginyje galima bus stebėti įvairias varžybas ir patiems sudalyvauti daugybę sportinių veiklų.

REKLAMA

Varžybose – tik stipriausios „CrossFit“ komandos

„LTeam Invitational 2018“ tarpusavyje rungsis stipriausios „CrossFit“ komandos iš 7 šalių ir 2 komandos iš Lietuvos.

Kaip pasakojo vienas iš organizatorių, Rokas Milevičius, „CrossFit“ varžybos 2017 m. vyko „LTeam“ Olimpinėje dienoje, Alytuje.

Jos susilaukė didelio susidomėjimo ir žiūrovų palaikymo, tad šiemet rengiamos tarptautinės „CrossFit“ varžybos.

„Lietuvių atrankoje dalyvavo 8 komandos. Dalis komandų pabijojo aukštų kvalifikacinių varžybų reikalavimų. Laimėjo 2 stipriausios „CrossFit“ komandos, kurios bus pajėgios varžytis su užsienio komandomis“, – sakė R. Milevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Komandą „Atsipūtę“ sudaro sportininkai iš „Amber CrossFit“ ir „Get Fit“ klubų, komandą „21-15-9“ – iš „VS-Fitness Kaunas – MEGA“. Komandose po 2 vyrus ir 2 moteris.

„Iš užsienio kvietėme geriausius sportininkus. Vadovavomės „CrossFit Open“ varžybų rezultatais ir siuntėme kvietimus dalyvauti mūsų organizuojamose, „LTeam Invitational“ varžybose“, – apie dalyvius pasakojo organizatorius.

Jo teigimu – Lietuvoje „CrossFit“ sporto šaka populiarėja itin sparčiai. Pavyzdžiui, viename iš sporto klubų, „Amber CrossFit“, pradmenų treniruotės – pilnos. Taip kas dvi savaites paruošiama apie 10 naujų „CrossFit`erių“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Milevičius kviečia žiūrovus ir žada tikrai labai aukšto meistriškumo atletų varžybas, kurie rungsis atlikdami įvairias užduotis: „Visos rungtys nebus svetimos, todėl kiekvienas supras, kas vyksta. Taip pat bus profesionalus varžybų komentatorius, kuris padės sekti rezultatus.

Lietuviai pasiryžę kovoti dėl stipriausiųjų vardo

Vienas iš komandos „Atsipūtę“ narių, Edgaras Krasavcevas, sako, kad lietuviai pasiryžę rimtai varžytis su aukšto lygio atletais iš užsienio. „Visi komandos nariai yra tikri kovotojai, juos motyvuoja konkurentų patirtis ir tikrai maksimaliai išsikrausime varžybose“, – sakė sportininkas.

REKLAMA

„Sekasi visai neblogai ir ant pakylos kartais užlipti tenka. Šiemet vykusiose „Batlle of Riga“ varžybose pavyko iškovoti II vietą sporto klasėje“, – apie patirtį pasakojo jis.

Kita komandos „Atsipūtę“ narė, Rima Budvydytė, „CrossFit“ varžybose Lietuvoje, Latvijoje ir Lenkijoje dalyvauja nuo 2016 m.

„CrossFit`as“ įtraukia sportininkus iš kitų šakų

Olimpinių žaidynių dalyvis, buriuotojas Rokas Milevičius vardija pliusus, kuriuos jis ir kiti sportininkai iš skirtingų sporto šakų atranda „CrossFit`e“:

REKLAMA

„Privalumų yra labai daug, bet pagrindiniai būtų tokie: „CrossFit yra pakankamai konkurencinga ir motyvuojanti sporto šaka, kurioje nėra monotoniškumo ar nuobodaus darbo. Kiekviena treniruotė yra vis kitokia.

Be to, skatiname žmones konkuruoti ir varžytis: jei ne su komandos draugais, tuomet su pačiais savimi, pagerinant savo asmeninius rezultatus.

„CrossFit`as“ yra labai funkcionalus ir apjungia daug kitų sporto šakų, todėl mūsų nariai renkasi kaip vieną iš būdų pasiruošti sezonui arba pagerinti savo sportinę formą.“

Tuo metu Lietuvoje dar nebuvo nė vieno oficialaus klubo, buvo įdomu išbandyti.

Labiausiai patiko šio sporto motyvacija ir atmosfera. Taip pat sužavėjo visapusiškas kūno treniravimas ir nesibaigiantis tobulėjimas“, – pasakojo „Atsipūtę“ komandos narė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

E. Krasavcevas sporto veiklą pradėjo nuo futbolo, nes į treniruotes atvedė futbolininkas tėtis. Kaip tikras trakiškis, vėliau išbandė ir irklavimą. Vieno iš „CrossFit“ pradininkų Lietuvoje, Tado Gudžiausko, pakviestas, iš pirmo karto šia sporto šaka nesusižavėjo:

„Tai buvo visiškai ne tai, ką aš sportavau iki tol. Nebuvo jokių bicepsų „užvarymo“ pratimų, nebuvo paprasčiausių treniruoklių, kurie yra kiekvienoje sporto salėje.

Viskas pasikeitė po antrosios dienos, tą dieną mes darėme WOD (dienos treniruotę): 5 ratai laikui, mirties trauka + „burpiai“. Po šios treniruotės treneris man pasakė, kad kažkas iš tavęs bus. Išgirdus šiuos žodžius mano akys užsidegė ir neužgeso iki šios dienos. O gyvenime tik to ir reikia – „burpių“ ir mirties traukos. O jei rimtai, reikia, kad akys degtų, o ne liūdėtų.“

REKLAMA

Komandos „Atsipūtę“ narys turi patarimą tiems, kurie patys norėtų išbandyti „CrossFit“: „Visų pirma iškart pasakysiu ko nedaryti – nebėgti į „youtube“ ir neieškoti video, susijusių su „CrossFit“, ir neklausyti žmonių, kurie jo nėra išbandę.

Joks oficialus „CrossFit“ klubas neleis žmogui pradėti sportuoti, kol nepraeis pradmenų kurso. Po jų treneris įvertina žmogaus pasiruošimą ir pagal jį parenka treniruotės sunkumą.

Viskas daroma palaipsniui, pavyzdžiui, jeigu žmogus nepadaro prisitraukimo, parenkama tokia versija, kad jis tikrai gebės padaryti.

REKLAMA

Dažnai taip nutinka „CrossFit“: žmogus, kuris nepadarė prisitraukimo, po kurio laiko geba padaryti 10 ir daugiau, pradeda mokytis dar sudėtingesnių gimnastikos elementų. Tuomet supranta, kad jo ribos ties prisitraukimu neužsibaigė“.

Šie „CrossFit“ entuziastai kviečia stebėti „LTeam Invitational“ varžybas ir pamatyti ne tik „varžybinį“ „CrossFit“, bet ir pabendrauti su treneriais, užduoti rūpimus klausimus ir susitarti, kada galėtų išmėginti šią sporto šaką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų