REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rokas Giedraitis neslėpė, kad vienu karjeros metu meilė krepšiniui buvo nuslūgusi. Vis dėlto sportininkas tęsė savo žygį ir galiausiai pravėrė Vilniaus „Lietuvos ryto“ bei šalies rinktinės duris.

Rokas Giedraitis neslėpė, kad vienu karjeros metu meilė krepšiniui buvo nuslūgusi. Vis dėlto sportininkas tęsė savo žygį ir galiausiai pravėrė Vilniaus „Lietuvos ryto“ bei šalies rinktinės duris.

REKLAMA

„Kadangi esu vėlesnio brendimo, meilė krepšiniui buvo nuslūgusi. Pradėjau žiūrėti pro pirštus, galvojau, kad galbūt reikia kažką kitą pabandyti, bet treneriai ir tėtis grąžino meilę krepšiniui“, – atviravo R. Giedraitis.

Vaikystėje Rokui teko žaisti drauge su dabartiniu bendraklubiu Egidijumi Mockevičiumi. Šiaulietis akis į akį susidurdavo ir su tuomečiu Klaipėdos komandos atstovu Arnu Butkevičiumi.

„Tada aš tiek, kiek jis, nežaisdavau“, – šypsojosi R. Giedraitis.

Vėliau Rokas, kartu su A. Butkevičiumi ir E. Mockevičiumi, šluodavo visus nuo kelio savo amžiaus pasaulio ir Europos čempionatuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Juokaujame, ką dar iš mūsų kartos rinktinės reikėtų pasikviesti į „Lietuvos rytą“, – šmaikštavo krepšininkas.

Roko teigimu, jis Vilniaus komandoje daugiausia bendrauja su A. Butkevičiumi. Sportininkas juokėsi, kad sutaria ir su įžaidėjais, kitu atveju, negautų perdavimų. Sportininkas šmaikštavo, jog dabar visi „Lietuvos ryto“ legionieriai keikiasi lietuviškai, mat yra taip išmokyti.

REKLAMA

„Visi turi perliukų, bet labiausiai šmaikštauti mėgsta Artūras Jomantas. E. Mockevičius irgi labai puikus žmogus“, – juokėsi R. Giedraitis.

Jis mano, kad būtent E. Mockevičius šiame sezone neatsiskleidė ir dar gali nustebinti.

„Man šis sezonas – kol kas geriausias karjeroje. Ir pats jaučiuosi neblogai, ir viskas sekasi, – mintimis dalijosi R. Giedraitis. – Manau, esame puolimo komanda, o mūsų tikslai – patys aukščiausi. Reikia patekti į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalą, o paskui žiūrėsime.“

Rokas atskleidė, kad jam geriau kilti nuo atsarginių žaidėjų suolo nei pradėti rungtynes starto penkete.

REKLAMA
REKLAMA

„Nuo mažens stebėdavau Kauno „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ mačus. Kiekvienas jaunas žaidėjas svajoja būti tokiose komandose, – mano R. Giedraitis. – Ar tikiu, kad pateksiu į Lietuvos rinktinę? O kam žaisti, jei ne? Žinoma, tikiu.“

Krepšininkas mano, kad „Lietuvos rytas“ šiame Europos taurės turnyro sezone galėjo pasirodyti ir geriau, bet pritrūko smulkių detalių.

R. Giedraitis sulaukė klausimo, kaip vertina komandos žygį Karaliaus Mindaugo taurės turnyre.

„Manau, geriau nei pernai“, – nusišypsojo Rokas, prisiminęs, jog vilniečiai praėjusiame sezone krito varžybų ketvirtfinalyje.

R. Giedraičio sutartis su „Lietuvos rytu“ galios dar sezoną.

Vilniaus komandos krepšininkas mano, jog geriausias LKL treneris – Rimas Kurtinaitis. Roko idealai – Mindaugas Žukauskas ir tėtis Robertas Giedraitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Su tėčiu sutariu kaip su geriausiu draugu“, – tikino Rokas.

Krepšininkas NBA lygoje palaiko lietuvių komandas ir spėja, jog čempione taps Toronto „Raptors“, o naudingiausiu sezono žaidėju – Jamesas Hardenas.

Rokas į tris prieš tris komandą pasiimtų A. Butkevičių, Mindaugą Kuzminską ir Joną Valančiūną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų