REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kurios sporto naujienos 2013 metais buvo įdomiausios Balsas.lt portale? Pateikiame tokių straipsnių dešimtuką. Tenka pastebėti, kad daugiausiai sporto aistruolių dėmesio sulaukė Rūta Meilutytė ir pasaulio plaukimo čempionatas Barselonoje bei Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės batalijos Europos čempionate.

 

10. M.Tysonas: esu ant mirties slenksčio, nes aš – alkoholikas ir narkomanas

Iš šalies gali pasirodyti, kad buvęs legendinis boksininkas Mike‘as Tysonas su savo problemomis tvarkosi puikiai, o nauja karjera jam tik padeda. Tačiau neseniai vykusioje spaudos konferencijoje jis atskleidė, kad vis dar kovoja su narkotikų ir alkoholio priklausomybėmis ir dabar jo sveikatos būklė gali būti blogesnė nei bet kada anksčiau. „Kartais tampu blogu vaikinu. Padariau labai daug blogų dalykų, tačiau noriu, kad man būtų atleista. Noriu pasikeisti ir gyventi kitokį gyvenimą. Nenoriu mirti, tačiau esu ant mirties slenksčio, nes aš – prakeiktas alkoholikas ir narkomanas“, - kalbėjo buvęs boksininkas.

9. Gražiausias pusfinalio epizodas – L. Kleizos dėjimas NBA stiliumi

Po 10 metų pertraukos Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė vėl finale. Europos čempionato pusfinalio rungtynėse penktadienį po įspūdingo spurto trečiame kėlinyje Jono Kazlausko auklėtiniai 77:62 įveikė kroatus ir nutraukė jų aštuonių iš eilės pergalių seriją šiame turnyre. Gražiausiu rungtynių dėjimu pripažintas Lino Kleizos reidas po krepšiu ir galingas dėjimas.

REKLAMA
REKLAMA

8. Į Lietuvą grįžusiai R. Meilutytei – nelaukta rėmėjo 100 tūkst. litų dovana

Į Lietuvą vidurnaktį iš Barselonos lėktuvu parskridusi pasaulio čempionė ir rekordininkė 16 metų Rūta Meilutytė dėkojo visiems už palaikymą ir gavo netikėtą dovaną – nežinomu panoręs likti rėmėjas plaukikei pažadėjo 100 tūkst. litų premiją, kuri į jos sąskaitą įkris sulaukus 18 metų. „Apie mane daug jau kalbėta. Aš norėčiau padėkoti visiems, kurie palaikė mūsų komandą. Visą čempionatą buvo puiki atmosfera ir norėčiau kartu padėkoti Lietuvai atstovavusiems plaukikams“, – gerokai po vidurnakčio Vilniaus oro uoste surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo R. Meilutytė.

REKLAMA

7. V. Gomelskis: lietuviai turės stipriausią starto penketą „Eurobasket 2013“ turnyre

Garsus Rusijos krepšinio apžvalgininkas ir komentatorius Vladimiras Gomelskis interviu Balsas.lt atskleidė, koks Lietuvos rinktinės starto penketas būtų neprilygstamas artėjančiame Europos čempionate. Jau žinomos beveik visų 24 turnyro rinktinių, rugsėjo 4–22 dienomis dalyvausiančių Slovėnijoje vyksiančiame FIBA Europos čempionate, preliminari sudėtis. Portalo balsas.lt kalbintas krepšinio analitikas V. Gomelskis tvirtino, kad nacionalinių komandų kandidatų sąrašas jo nenustebino.

REKLAMA
REKLAMA

6. Kad sustabdytų D. Motiejūną žiniasklaidos zonoje, L. Kunigėliui teko su juo susigrumti

Lietuvos rinktinės puolėjas Donatas Motiejūnas ketvirtadienį „Eurobasket 2013“ B grupės rungtynėse su Makedonija pelnė pirmuosius savo taškus oficialiose varžybose vilkėdamas nacionalinius marškinėlius. Ar NBA klube „Houston Rockets“ žaidžiantis 22 metų 213 cm ūgio krepšininkas buvo patenkintas? Iš karto po rungtynių pro žiniasklaidos zoną praeinantį D. Motiejūną Lietuvos rinktinės atstovui spaudai Linui Kunigėliui teko jėga stabdyti, kad duotų trumpą komentarą mūsų šalies žurnalistams. Dukart mėginęs „prasiveržti“ pro tvirtą Lino užtvarą puolėjas visgi sustojo, tačiau veido išraiška išdavė didelį jo nepasitenkinimą. Susitvardęs krepšininkas davė trumpą interviu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Vokiečių žiniasklaida meta kaltinimus R. Meilutytei: ji įtariama vartojanti dopingą

Rūtai Meilutytei pagerinus pasaulio rekordą ir iškovojus planetos aukso medalį, vokiečių žiniasklaida, kaip ir po Londono olimpinių žaidynių, nerimsta. Vienas didžiausių Vokietijos portalų fr-online.de jau straipsnio pavadinime „Įtariamoji vartojant dopingą“ meta kaltinius plaukikei. Straipsnyje rašoma: „16-metė Rūta Meilutytė daro stebuklus ir toliau – Barselonoje ji tapo pasaulio čempione. Tačiau plaukikės sėkmė kelia abejonių.“

4. Rusijos komentatorius apie R. Meilutytę: ją juk rusai išmokė plaukti

Antradienio vakarą visų lietuvių akys krypo į olimpinį Barselonos „Palau Sant Jordi“ baseiną, kur pasaulio čempionato auksu pasidabino 16-metė Rūta Meilutytė. Tai nepraslydo pro akis ir Rusijos pirmojo kanalo sporto komentatoriui, visą laiką palaikiusiam savo tautietę Juliją Efimovą, kuri atplaukė antroji. Lietuvei palietus sienelę ir užfiksavus jos pergalę, rusas tarė: „Ją juk rusai išmokė plaukti.“

REKLAMA

3. R. Meilutytės varžovė J. Jefimova: „užsivedžiau“ po kandžios Lietuvos žurnalistės replikos

Rusijoje Sijonuotuoju Phelpsu vadinama 21 metų Julija Jefimova interviu sovsport.ru atskleidė, kad antrąjį aukso medalį pasaulio čempionate Barselonoje jai padėjo laimėti pyktis, kurį sukėlė žurnalistė iš Lietuvos. Po triumfo 50 m plaukimo krūtine, kur antroji liko ir sidabro medaliu turėjo tenkintis Lietuvos Auksinė Žuvelė Rūta Meilutytė, J. Jefimova atskleidė, kad jai finale susitelkti padėjo žiniasklaidos atstovės iš Lietuvos replika.

2. Po neįtikėtinos pergalės – į dopingo kontrolę

Už skaudų pralaimėjimą – saldus kerštas. Lietuvos vyrų krepšinio po atkaklios kovos Europos čempionato ketvirtfinalyje parklupdė ambicinguosius italus. Lietuviai ne tik tęsia kovą dėl aukščiausios prabos medalių, tačiau ir užsitikrino kelialapį į 2014 metų planetos pirmenybes. „Kaip ir visi matė buvo sunkios rungtynės. Svarbu, kad laimėjome, aišku, žaidėme ne taip, kaip treneris liepė. Tokios vienos varžybos ir tokia jų kaina. Buvo labai sunku, nes jie penkete turėjo 4 labai gerus metikus ir vis reikėdavo keistis dengiamaisiais. Radome būtent tą momentą, kai galėjome juos palaužti“ , – po mačo vos orą gaudydamas kalbėjo Donatas Motiejūnas.

REKLAMA

1. T. Parkeris po pralaimėjimo: Lietuva tikrai pretenduoja į auksą

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė su trenksmu pradėjo antrąjį Europos čempionato etapą Liublianoje. Trečiadienį „Stožice“ arenoje Jono Kazlausko auklėtiniai 76:62 (16:10 16:17 19:15 25:20) įveikė vienus iš turnyro favoritų prancūzus. „Svarbiausia geriausią formą pasiekti ketvirtfinalyje, o šiuo metu dar yra ką gerinti, ypač gynybą. Visi žaisdami su stipresnėmis komandomis žaidžia geriau, o žaidėjas, besiginantis nuo T. Parkerio, padaro viską geriau. Mes tiesiog turime prisiimti vicečempionų titulą. Lietuva yra gera komanda ir neabejotinai viena iš pretendenčių į titulą“, – kalbėjo T. Parkeris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų