REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prestižiškiausio galiūnų turnyro „The Arnold Strongman Classic“ šiemetinis nugalėtojas Mike'as Jenkinsas ruošiasi rugsėjo 27-ą – spalio 1 dienomis Jungtinėse Amerikos Valstijose vyksiančiame pasaulio galiūnų čempionato (WSM) kovoms.

REKLAMA
REKLAMA

Jame dalyvaus ir lietuviai Žydrūnas Savickas, Vytautas Lalas bei kiti elitiniai galiūnai. Pasibaigus WSM turnyrui stipriausi planetos sportininkai atvyks į Lietuvą, kur spalio 6-7 dienomis Vilniuje „Siemens arenoje“ vyks pasaulio Čempionų lygos pusfinalio varžybos. Tarp galiūnų elito bus ir M. Jenkinsas, kuris mielai pasidalijo mintimis apie būsimus startus.

REKLAMA

- Jūsų kelias į galiūnų sportą buvo netikėtas. Kokios aplinkybės lėmė, kad pasitraukėte iš profesionalaus futbolo ir tapote galiūnu? - paklausėme M. Jenkinsą.

- Karjerą baigiau savo noru. Man patiko žaisti futbolą. Mylėjau šį žaidimą. Kai kartą už kažką tau sumoka, viskas iškart pasikeičia ir žaidimas tampa panašus į darbą. Taip, su Marylando komanda laimėjau JAV universitetų futbolo čempionatą, susipažinau su įdomiais žmonėmis, išmaišiau visą šalį, bet tai nekėlė didžiulio pasitenkinimo. Teko pasitraukti ir pasirinkti galiūnų sportą.

REKLAMA
REKLAMA

- Iš dabarties taško žiūrint šis sprendimas pasiteisino. Esate stipriausias žmogus pasaulyje. Šiemet laimėjote maksimalių jėgų reikalaujantį „Arnold Strongman Classic“ turnyrą. Kiek ilgai žadate dominuoti galiūnų sporte?

- Kiek jėgos leis.

Mike'as Jenkinsas (nuotr. Balsas.lt)Mike'as Jenkinsas (nuotr. Balsas.lt)

- Jų užteks bent šešiskart triumfuoti „Arnold Strongman Classic“ turnyruose?

- Visada norisi būti geriausiu. Laimėti bent kartą šiame turnyre jau yra didžiulė sėkmė. Nekalbu apie jūsų tautietį Žydrūną Savicką, kuris yra šių laikų galiūnų sporto legenda. Labai norėčiau pasiekti bent dalį tų rezultatų, kuriuos per karjerą parodė Žydrūnas. Gal maksimalių jėgų turnyrą pavyks laimėti antrus metus iš eilės. Tačiau puikiai žinome, kad sporte visko būna. Nenoriu galvoti, kad būdamas 29 metų per karjerą aplenksiu Žydrūną. Laikas parodys. Dabar jis yra geriausias visų laikų galiūnas ir bent panašaus atleto dar reiks ilgokai laukti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Tačiau pernai jūs aplenkėte Žydrūną. Kaip jums tai pavyko padaryti?

- Jis (Žydrūnas – aut. past.) vis tiek geriausias. Lietuvis yra galiūnų sporto autoritetas. Vien būdamas šalia ir bendraudamas su juo jaučiuosi fantastiškai. Žinote, mes dar jauni ir turime ko pasimokyti iš lietuvio. Jo lūpomis kalba patirtis. Parodykite man geresnį stipruolį už lietuvį? Kol kas tokio nėra. Man pasisekė, kad 2011 metais laimėjau prieš tokį žmogų, kuris kiekvienose varžybose linki tik gero kiekvienam varžovui ir nuolat rodo mums pavyzdį, kad šiame sporte yra kur tobulėti.

REKLAMA

Žydrūnas Savickas (nuotr. Alfredo Pliadžio / LAF)Žydrūnas Savickas (nuotr. Alfredo Pliadžio / LAF)

-  Jums dabar 29 metai. Kaip įsivaizduojate save šiame sporte po šešerių metų?

- Pirmiausia, tikiuosi, kad dar tiek varžysiuosi. Galiūnų sportas – sunkus užsiėmimas. Dėkui Aukščiausiajam, kad esu sveikas ir neturiu jokių rimtų traumų.  Iki trisdešimt penkerių metų visuose svarbiausiuose turnyruose norėčiau būti lyderių trejete. Šešis kartus laimėti „Arnold Strongman Classic“ yra neįmanoma. Manau, kad ir tris kartus iki trisdešimt penkerių metų laimėti šį turnyrą yra labai sunkiai įgyvendinama misija. Pasaulio galiūnų čempionate (WSM) norėčiau bent kartą, gerai du, per šiuos metus būti stipriausias. Daugiau praktiškai neįmanoma. Vaikinai gerai pasiruošia pagrindiniams sezono startams ir akivaizdžių lyderių grupę sudaro trys, keturi atletai. Ne taip, kaip anksčiau. Buvo Žydrūnas ir buvo kiti, pretenduojantys į antrą vietą. Dabar atletų jėgos vienodėja ir laimėtoją lemia smulkmenos bei psichologinis pasiruošimas.

REKLAMA

- Kiek laiko reikia pasiruošti pagrindinėms sezono varžyboms?

- Užtenka keturių mėnesių. Tačiau nepamirškime to fakto, kad prieš tai reikėjo įdėti aštuonių metų įdirbį. 1996 metais dar būdamas futbolininku laisvalaikiu dalyvavau jėgos trikovės turnyruose ir auginau raumenis bei stiprinau ištvermę.

Mike'as Jenkinsas (nuotr. Balsas.lt)Mike'as Jenkinsas (nuotr. Balsas.lt)

- Po pasaulio galiūnų čempionato Lietuvoje bus galiūnų Čempionų lygos pusfinalis. Jūs pirmą kartą dalyvausite šiame turnyre. Ko tikitės iš spalio 6-7 dienomis būsiančio starto Vilniuje?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Norėjau save išbandyti šioje lygoje. Džiaugiuosi, kad mane pakvietė. Kai tik gavau pakvietimą, pasakiau, jog būtiniausiai atvyksiu ir pasigalinėsiu su čempionais.

- Šiuo metu esate stipriausias pasaulio žmogus. Kokio rezultato tikitės Lietuvoje?

- Jūs klystate. Nesu kol kas stipriausias. Aš tik laimėjau maksimalios jėgos turnyrą šiemet, bet pasaulio galiūnų čempionato nugalėtojo vardo kol kas neturiu. Šiemet čempiono vardą jame gina Brianas Shaw. Aišku, jį aplenkiau kitame turnyre ir tą patį žadu padaryti šiemet WSM čempionate, o paskui – vyksiu į Lietuvą. Esu iki gyvo kaulo kovotojas. Mačiau programą, kas varžysis Lietuvoje. Žinote, jums pasisekė. Turnyre dalyvaus stipriausi planetos vyrai, elito dešimtukas. Viešnagė Vilniuje nebus vien lengvas pasivaikščiojimas. Teks kovoti iš visų jėgų. Aš pažadu.

REKLAMA

- Tačiau prieš tai – pasaulio galiūnų čempionatas. Koks, jūsų manymu, bus stipriausiųjų trejetas?

- Ne trejetas. Ketvertas. Be manęs. Nenoriu iš anksto prisikalbėti, kad laimėsiu. Prastai jaučiuosi, kai prisikalbu, o paskui kalbos tik lieka kalbomis. Su didele pagarba kitiems atletams manau, kad WSM čempionate tarpusavyje varžysis Brianas Shaw, Žydrūnas, Michailas Kokliajevas, Terry Hollandsas. Štai šis ketvertas, kuris yra nenuspėjamas ir nuožmus. Jie visi praėjusiuose turnyruose būdavo tarp lyderių. Jie neturi silpnų vietų.

REKLAMA

- Tai realiai į tris pirmas vietas su jumis kovos penki atletai?

- Taip. Ir keturi iš jų paskui bus Vilniuje! Jei nepasiseks JAV, turėsiu galimybę atsigriebti Lietuvoje (juokiasi).

- Manote, kad prireiks?

- Aš dar jaunas šiame sporte. Viskas ateina su laiku. Jei nepasiseks galiūnų čempionate JAV, sezoną pergalingai turėsiu progą užbaigti svečioje šalyje.

Spalio 6-7 dienomis Vilniuje „Siemens arenoje“ vyksiančiame Tarptautiniame sporto festivalyje varžysis ne tik stipriausi pasaulio galiūnai, bet ir kultūristai, vyks bikinio rungties varžybos bei kitos jėgos rungtys. Daugiau informacijos apie festivalį – www.savickasclassic.com.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų