REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos sunkiaatlečiai į Londoną nevyks. Nepaisant to, kad šalies sunkiosios atletikos rinktinė lyg ir buvo užsitikrinusi vieno sunkumų kilnotojo vietą olimpiadoje, Tarptautinė sunkiosios atletikos federacija (IWF) neįvardijo Lietuvos kaip žaidynių dalyvės savo birželio 26-osios sprendime.

REKLAMA
REKLAMA

Balandį per Europos čempionatą Turkijoje lietuvių komanda bendru pasirodymu surinko tiek taškų, kad užsitikrino vietą olimpinėse žaidynėse.

REKLAMA

Vis dėl to šiuos taškų skaičiavimus pakoregavo dopingo testas.

Lietuvos rinktinės treneris Branislovas Vyšniauskas jau po birželio 26-osios tikino, kad rinksis, ką deleguoti į olimpines žaidynes iš dviejų sunkiaatlečių: Europos vicečempiono Aurimo Didžbalio ir formą įgaunančio savo sūnaus Ramūno pagal jų pasiekimus turnyre Gdanske (Lenkijoje), kuriame šie sunkiaatlečiai dalyvauja šiuo metu.

„Aš apie tarptautinės federacijos verdiktą sužinojau tiktai penktadienį“, – tvirtino B.  Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis teigė nežinąs, kurio sportininko organizme aptikta draudžiamų preparatų.

„Kažką rado pas kažkurį sportininką. Negaliu dabar jums atsakyti konkrečiai, pas kurį. Šiuo metu laukiame. Turėtų ateiti oficialus tarptautinės federacijos atsakymas – kurio sportininko organizme jie buvo rasti,“ – sakė Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės treneris.

Be A. Didžbalio ir R. Vyšniausko, Europos pirmenybėse Turkijoje dar dalyvavo Donatas Anuškevičius, Marius Mickevičius, Žygimantas Stanulis ir Vincas Slevinskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ką jis pats įtaria, B. Vyšniauskas atsisakė įtariamąjį įvardinti.

„Maža, ką aš galvoju. Tikrai nesakysiu to. Kad nebūtų taip, jog žmogų nekaltai apkaltinau. Ir šiaip man labai nesinori tuo tikėti. Bet taip yra – tai faktas. Visus šešis mūsų sportininkus tikrino ir pas kažkurį rado. Nors atrodo – negalėjo juk nė pas vieną rasti. Visi mes vienodai maitinamės, gyvenam  visi kartu...“ – stebėjosi treneris.

Jis atmeta IWF klaidos galimybę.

„Ne, jokios apeliacijos nerašysime. Ne šiaip sau juk taip nutarė. Juk tikrai nustatė, kad kažkas uždrausto buvo kažkurio mūsų sportininko organizme“, – įsitikinęs B . Vyšniauskas.

REKLAMA

Kuluaruose sklinda gandai, kad dopingo kontrolieriai pagavo didžiausia Lietuvos sunkiosios atletikos viltimi laikytą 21 metų svorio kategorijos iki 94 kg Europos čempionato Turkijoje sidabro medalininką  A. Didžbalį.

Dopingo skandalai Lietuvos sunkiajai atletikai nėra pirmiena. Dar 1997-aisiais po pasaulio čempionato Tailande R. Vyšniausko organizme aptikta anabolinių steroidų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų