REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Kauno sporto halėje sezono atidarymo šventėje Lietuvos krepšinio lygos čempionas Kauno "Žalgiris" 80:75 (22:25, 20:15, 21:15, 17:20) įveikė Rusijos vicečempionę Kazanės "Uniks" komandą, kurią treniruoja Antanas Sireika.

REKLAMA
REKLAMA

14 taškų nugalėtojams pelnė Jonas Mačiulis, 13 - Paulius Jankūnas (7 atkovoti kamuoliai), 11 - Mantas Kalnietis.

REKLAMA

9 taškus į varžovų krepšį įmetė DeJuanas Collinsas, po 8 - Tanoka Beardas (8 atkovoti kamuoliai) ir Marko Popovičius, po 6 - Marcusas Brownas ir Goranas Jurakas, 5 - Dainius Šalenga.

"Uniks" ekipoje, kurioje nežaidė Darjušas Lavrinovičius, sėkmingiausiai žaidė Josephas Forte, Duško Savanovičius (po 12 tšk.) ir Sergejus Čikalkinas (10 taškų).

"Noriu prisidėti prie sveikinimų su sezono pradžia, buvo labai maloni ir šilta atmosfera", - po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje nuotaikos nebuvo praradęs varžovų treneris Antanas Sireika. - "Jaučiausi kaip atvažiavęs į namus. Sveikinimai "Žalgiriui" su iškovota pergale. Tikrai specialiai jos nepadovanojome, sprendėme savo užduotis".

REKLAMA
REKLAMA

Treneris atkreipė dėmesį, kad komandoje nebuvo Darjušo Lavrinovičiaus: "Davėme jam pailsėti ir išsigydyti nugaros traumą. Tokio pobūdžio sužeidimai yra labai pavojingi, todėl nutarėme nerizikuoti. Ką man pasako gydytojas - šventa. Šį kartą jis rekomendavo puolėją patausoti".

Antanas Sireika nesiėmė vertinti Kauno "Žalgirio" žaidimo, tačiau pažymėjo, jog džiugina žalgiriečių puoselėjamas jaunimas, o komandos perspektyvos paaiškės ateityje.

"Norėčiau padėkoti Kazanės klubo žaidėjams bei treneriams, kad sutiko rungtyniauti šioje dvikovoje. Šiandien (trečiadienį - BNS) buvo šventė, rungtynės žiūrovams, tačiau malonu sezono atidaryme iškovoti pergalę. Tai optimistiškai nuteikia tolimesniam darbui", - spaudos konferencijoje kalbėjo "Žalgirio" vyriausiasis treneris Rimantas Grigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Treneris liko patenkintas komandos naujokų žaidimu. Jis teigiamai įvertino ir komandos aukštaūgio Eurelijau Žukausko žaidimą, pabrėždamas, kad vidurio puolėjas sėkmingai žaidė kontrolinėse rungtynėse, todėl turėtų būti rimta paspirtis sezono metu.

R. Grigas pripažino, kad komandos žaidimas dar toli gražu nėra toks, kokį norėtų matyti, tačiau laiko viską sutvarkyti dar yra.

Pasak "Žalgirio" trenerio, situacijos nepagerino ir tai, kad Europos čempionate dalyvavę Paulius Jankūnas, Jonas Mačiulis bei Marko Popovičius prie komandos prisijungė tik antradienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų