REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NBA lygoje komandos po truputėlį pradeda rikiuoti gretas artėjančiam sezonui. Prabėgus naujokų biržai, visų akys krypsta į laisvuosius agentus, kurių šį tarpsezonį - nemažas pasirinkimas.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, kol kas ekipų derybos vyksta tik žodžiu, kadangi oficialus kontraktus su žaidėjais pasirašinėti galima bus tik nuo liepos 11 dienos. Iki tol, portalas Krepsinis.net savo lankytojams pateikia paklausiausių NBA laisvųjų agentų dešimtuką.

1. Chauncey Billupsas
2006-2007 metų sezone rungtyniavo Detroito „Pistons“ komandoje.
Amerikietis Chauncey Billupsas – neabejotinai vienas patraukliausių šios vasaros laisvųjų agentų.
Krepšininko universalumas padėjo 2004 metais „Pistons“ komandai iškovoti NBA čempionų žiedus, o pats C.Billupsas buvo pripažintas naudingiausiu finalų serijos žaidėju. Nemažai NBA komandų šį įžaidėją trokšta išvysti savo ekipų gretose.
30 metų 191 cm ūgio gynėjas Detroite rungtyniavo 5 metus ir sklido kalbos, kad amerikietis pratęsė kontraktą su „Pistons“ klubu dar 5 metams. Vėliau krepšininko agentas visus gandus paneigė bei patikslino, kad derybos tarp abiejų pusių vis dar vyksta.
C.Billupsas praėjusį sezoną uždirbo virš 6 milijonų JAV dolerių, tačiau po šio tarpsezonio, manoma, kad gynėjo naujojo kontrakto kaina turėtų šoktelėti virš 10 milijonų JAV dolerių per metus.
● Statistika: vid. 17 tšk., 3,4 atk.kam., 7,2 rez.perd.
2. Vince‘as Carteris
2006-2007 metų sezone rungtyniavo Niudžersio „Nets“ komandoje.
Panašu, kad dėjimo į krepšį virtuozas Vince‘as Carteris nesiruošia „kelti sparnų“ ir palikti Niudžersio. Atakuojantis gynėjas sukirto rankomis su „Nets“ ekipa, tačiau oficialiai pasirašyti kontraktą galės ne anksčiau nei liepos 11 dieną.
V.Carteris atsiradus galimybei atsisakė 16,4 milijono JAV dolerių, kuriuos būtų uždirbęs kitą sezoną, ir nutraukė sutartį su „Nets“ komanda. Niudžersio ekipa visais būdais siekė išsaugoti Tracy McGrady pusbrolį ir krepšininkui pasiūlė per 4 metus savo sąskaitą papildyti 61,8 milijono JAV dolerių sumą.
V.Carteris išsklaidė visas abejones dėl kito sezono ir nusprendė tęsti karjerą „Nets“ klube.
Atrodo, kad neeilinių fizinių sugebėjimų krepšininkas iki pat karjeros pabaigos gali likti "Nets" klube.
● Statistika: vid. 25,2 tšk., 6 atk.kam., 4,8 rez.perd.
3. Rashardas Lewisas
2006-2007 metų sezone rungtyniavo Sietlo „SuperSonics“ komandoje.
9 metus vilkėjęs „SuperSonics“ komandos marškinėlius, greičiausiai Rashardas Lewisas persikels į Orlandą. Ray Allenui perėjus į „Celtics“, 27 metų 208 cm ūgio sunkiojo krašto puolėjas nepanoro likti Sietle.
Jau dabar NBA ekspertai spėlioja, ar Dwighto Howardo ir R.Lewiso duetas padės „Magic“ pasiekti taip trokštamą konferencijų finalą.
Pats Rashardas Quovonas Lewisas dar sezono pabaigoje žinojo kur norėtų tęsti savąją karjerą.
„Nuo pat pirmos dienos buvau apsisprendęs, kad labiausiai norėčiau žaisti Orlande, - kalbėjo krepšininkas. – Labai džiaugiausi, kuomet liepos 1 dieną pirmojo skambučio sulaukiau būtent iš „Magic“ atstovų“.
R.Lewisas mėlynai – baltus marškinėlius vilkės 5 metus ir kasmet uždirbs per 15 milijonų JAV dolerių.
● Statistika: vid. 22,4 tšk., 6,6 atk.kam., 2,4 rez.perd.
4. Geraldas Wallace‘as
2006-2007 metų sezone rungtyniavo Šarlotės „Bobcats“ komandoje.
24 metų 201 cm ūgio lengvasis kraštas Geraldas Wallace‘as – taip pat vienas paklausiausių šios vasaros NBA laisvųjų agentų. Su kovinguoju amerikiečiu šiuo metu net 8 komandos aptarinėja kontrakto detales.
Būdamas tvirtu „Bobcats“ klubo lyderiu G.Wallace‘as uždirbdavo vos 5,5 milijono JAV dolerių. Manoma, kad krepšininko kaina gali siekti per 10 milijonų JAV dolerių.
Šarlotės ekipa visais būdais bandė išsaugoti ir pratęsti kontraktą su G.Wallace‘u, tačiau įkalbėti amerikietį nepavyko net ir vienam iš „Bobcats“ savininkų, legendiniam krepšininkui Michaelui Jordanui.
Pačio žaidėjo ateitis šiuo metu visiškai neaiški. Puolėju didelį susidomėjimą yra išreiškę „Bobcats“, „Magic“ ir „Bucks“ klubai. Greičiausiai G.Wallace‘o ateitis paaiškės ne anksčiau liepos 11 dienos, kadangi kol kas viešai apie kokias nors sutarties galimybes su kažkuria iš NBA ekipų viešai nėra kalbama.
● Statistika: vid. 18,1 tšk., 7,2 atk.kam., 2,6 rez.perd.
5. Maurice‘as Williamsas
2006-2007 metų sezone rungtyniavo Milvokio „Bucks“ komandoje.
Gal tarpsezonyje ir mažiau kalbama apie Maurice‘ą Williamsą, tačiau tikrai ne vienas klubas norėtų matyti šį įžaidėją savo gretose. Jaunas, vis dar perspektyvūs ir labai naudingas – tai 24 metų 185 cm ūgio M.Willliamsas.
Į NBA jis įsiveržė 2003 metais, kuomet NBA naujokų biržoje krepšininką tik antrajame rate 18 šaukimu pasirinko „Jazz“ komanda. Vėliau žaidėjo keliai vedė į Milvokį, kur atleto statistika kasmet vis gerėdavo.
M.Williamsu aktyviausiai domisi Indianos „Pacers“ klubas, tačiau kol kas tai lieka tik kalbomis. Neatmetama galimybė, kad „Bucks“ ekipa pratęs sutartį su gynėju, ir vėliau jį išmainys.
● Statistika: vid. 17,3 tšk., 4,8 atk.kam., 6,1 rez.perd.
6. Adresas Nočioni
2006-2007 metų sezone rungtyniavo Čikagos „Bulls komandoje.
Argentinietis Andresas Nočioni yra vienas iš paklausiausių šio tarpsezonio NBA legionierių. Olimpinis čempionas per 3 metus praleistus už Atlanto jau spėjo „išsikovoti vietą po saule“.
Apie 28 metų 202 cm ūgio lengvojo krašto puolėjo ateitį kalbama gana nedrąsiai.
Nemažai šansų, kad A.Nočioni liks „Bulls, tačiau neseniai pasirodė pranešimų, kad pats „Grizzlies“ generalinis vadybininkas Chrisas Wallace‘as vyko į Argentiną aptarti krepšininko ateities ir galimybių vilkėti Memfio klubo marškinėlius.
2006-2007 metų sezonui einant į pabaigą A.Nočioni patirta kojos trauma, toli gražu nepradangino NBA klubų noro prisivilioti argentinietį į savo gretas.
● Statistika: vid. 14,1 tšk., 5,7 atk.kam., 1,1 rez.perd.
7. Darko Miličičius
2006-2007 metų sezone rungtyniavo Orlando „Magic“ komandoje.
Kiek daugiau nei 2 metai praleisti ant „Pistons“ klubo atsarginių žaidėjų suolelio iš Darko Miličičiaus tikrai neatėmė entuziazmo ir noro kovoti.
2006 metų vasarį į Orlandą atvykęs vidurio puolėjas iš karto pradėjo demonstruoti, ką gali. Per 30 sužaistų rungtynių serbas vidutiniškai pelnydavo 7,6 taško, atkovodavo 4,1 kamuolio bei blokuodavo 2,1 metimo.
„Magic“ ekipos savininkai neslėpė džiaugsmo tuomet įsigiję talentingąjį D.Miličičių, tačiau dabar iškilo rimta grėsmė jo netekti. Orlando klubui prireikė laisvų pinigų norint įsigyti R.Lewisą, todėl aukštaūgiui iš Serbijos leido tapti nepriklausomu laisvuoju agentu.
Dabar dėl 22 metų talento aktyviai kovoja „Magic“, „Bulls“ ir „Rockets“ ekipos.
D.Miličičius pasibaigus NBA sezonui iš karto pradėjo galvoti apie 2007 metų Europos krepšinio čempionatą Ispanijoje. Krepšininkas nei minutei nebuvo sudvejojęs, atstovaus savo šaliai. D.Miličičius taip pat mano, kad serbai pilnai pajėgūs laimėti Europos pirmenybes.
● Statistika: vid. 8 tšk., 5,5 atk.kam., 1,1 rez.perd.
8. Desmondas Masonas
2006-2007 metų sezone rungtyniavo Naujojo Orleano „Hornets“ komandoje.
Apie tokius žaidėjus kaip Desmondas Masonas kasdien nerašo JAV dienraščiai, nekalba per radiją, tačiau jie ypač reikalingi kiekvienai dėl NBA čempionų žiedų kovojančiai ekipai.
Ambicijų išsaugoti amerikietį nestokoja Naujojo Orleano „Hornets“ ekipa, tačiau įsigyti 7 sezonus NBA rungtyniaujantį žaidėją norėtų ir Dalaso "Mavericks" klubas.
D.Masonas yra stabilus, gerai besigintis ir neblogai dėl kamuolių kovojantis krepšininkas. Didžiausias krepšininko trūkumas – tolimi metimai, kurių žaidėjas praėjusį sezoną nemetė nei vieno.
Kur D.Masonas tęs karjerą, ko gero, liks neaišku iki pat liepos 11 dienos, nes JAV spaudoje apie galimą atleto pasirinkimą nėra kalbama.
● Statistika: vid. 13,7 tšk., 4,6 atk.kam., 1,5 rez.perd.
9. Mickaelas Pietrusas
2006-2007 metų sezone rungtyniavo Ouklendo „Warriors“ komandoje.
2006-2007 metų sezone geru žaidimu Mickaelas Pietrusas stipriai kilstelėjo savo kainą. Ypač krepšininkas pagerino taiklumą, dėl kurio susilaukdavo daugiausiai priekaištų.
Vieni NBA ekspertai teigia, kad Šarūno Jasikevičiaus bendraklubis – tai Bruce‘o Boweno ir Michaelo Finley‘io mišinys. Jų manymu, M.Pietrusas yra puikus gynybos specialistas, kurių lygoje ėmė stigti.
Į kurią pusę patrauks prancūzas, šiuo metu nėra žinoma. Labiausiai tikėtina, kad M.Pietrusas liks „Warriors“ klube arba vyks į „Mavs“ ekipą. Būtent šie NBA klubai dabar kovoja dėl M.Pietruso.
● Statistika: vid. 11,1 tšk., 4,5 atk.kam., 0,9 rez.perd.
10. Grantas Hillas
2006-2007 metų sezone rungtyniavo Orlando „Magic“ komandoje.
34 metų 203 cm ūgio veteranas Grantas Hillas jau nebe tas ekipos lyderis, galintis vienas nuvesti komandą į pergalę. Vis dėlto, milžinišką patirtį sukaupęs G.Hillas reikalingas daugeliui klubų.
Pats amerikietis yra išreiškęs norą rungtyniauti „Suns“ arba „Pistons“ komandose, mat Fynikse trenerio asistentu dirba jo pažįstamas Alvinas Gentry, o Detroito ekipos prezidentas yra jo bičiulis Joe‘o Dumarsas.
Neatmetama galimybė, kad krepšininkas liks Orlande. „Magic“ ekipos vadovų teigimu, šalia D.Howardo ir R.Lewiso puikiai derėtų patyręs G.Hillas.
Skelbiama, kad daugiausiai šansų, kad amerikietis apsistos Fynikso „Suns“ klube.
● Statistika: vid. 14,4 tšk., 3,6 atk.kam., 2,1 rez.perd.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų