REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per savo karjerą nuo 1985 iki 2005 m. legendinis sunkiasvorių boksininkas Mike‘as Tysonas nokautavo 44 savo varžovus ir atrodo, kad to paties rezultato sieks artėjančioje parodomojoje kovoje su kitu veteranu Roy Jonesu, nors oficialiai joje to nebus galima padaryti.

Pasak Kalifornijos valstijos sporto komisijos, M.Tysonas ir R.Jonesas kovos 8 raundus po 2 minutes ir nesieks nokauto. Taip pat nebus paskelbtas nugalėtojas, nes teisėjai neskaičiuos oficialaus rezultato.

Ilgametis MMA ir muay thai treneris Rafaelis Cordeiro, kuriam šių metų pradžioje buvo paskirta misija atgaivinti M.Tysono sportinę formą, sako, kad 54-erių „Iron Mike“ nežengs nė žingsnio atgal ir tikėtina, kad ieškos nokauto.

„Dvi legendos ringe tikrai eis link finišo“, – „MMA Fighting“ sakė R.Cordeiro. „Kova turi tris teisėjus ir ringo teisėją, todėl tai bus tikra kova ir privalo būti nugalėtojas. Daugiau tai nebe parodomoji dvikova, kažkas turi laimėti. Pamėginsime tai padaryti nuo pradžios iki pabaigos. Mike‘as neis į ją kaip į parodomąją kovą, ten jis tikrai kovos“.

REKLAMA
REKLAMA

Taisyklė, kuri neleidžia nokautuoti varžovo, ypatingai ringe, kuriame yra M.Tysonas, atrodo sunkiai įgyvendinama, tačiau Kalifornijos valstijos atletikos komisijos vykdantysis direktorius Andy Fosteris teigė, kad „jie neturėtų eiti į nokautą“.

REKLAMA

„Mes turime sparingus ir tiek. Tai yra kažkas, kuo jis tikrai labai mėgaujasi. Niekas visą mėnesį nedarytų sparingų tam, kad eitų į parodomąją kovą. Tai bus tikra kova. Tikimės, kad Roy irgi ateis kaip į tikrą kovą“, – sakė R.Cordeiro.

Kai M.Tysonas buvo savo viršūnėje, sirgaliai spėliodavo, kiek prireiks laiko, kol „Iron Mike“ nokautuos savo varžovą, o net 23 profesionalios jo kovos baigėsi pirmuose raunduose. Treniruodamasis tris kartus per dieną, M.Tysonas dar neprarado alkio.

Į ringą grįždamas po 15 metų pertraukos ir nesėkmės šešių raundų kovoje prieš Keviną McBride‘ą, M.Tysonas bandys nokautuoti varžovą taip greitai, kaip tik jam pavyks.

REKLAMA
REKLAMA

„Bet jeigu kova tęsis aštuonis raundus, tai taip pat bus gerai, nes jis turi ištvermės“, – sakė R.Cordeiro. „Visgi planas yra išeiti į ringą ir nebėgti nuo to, kas yra Mike‘as Tysonas. Jeigu jis turės galimybę, jis eis į nokautą“.

R.Cordeiro taip pat atskleidė, kad greičiausiai tai nebus vienintelė kova, kurią turės M.Tysonas.

„Tai bus pirma iš daugelio“, – sakė R.Cordeiro. „Jis nori išlikti aktyvus, nori toliau kovoti. Jis vadovauja „Legends Only League“ ir bus šios organizacijos veidas. Kitais metais vėl pamatysime Mike‘ą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų