REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sporto bendruomenė ketvirtadienio rytą pradėjo pribloškiančiomis žiniomis – Lietuvos futbolo A lygos čempionė Marijampolės „Sūduva“ patvirtino apie 20 koronaviruso COVID-19 atvejų klube, o Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) rungtyniaujantis Utenos „Juventus“ pranešė apie viso 11 teigiamų atvejų.

Sporto bendruomenė ketvirtadienio rytą pradėjo pribloškiančiomis žiniomis – Lietuvos futbolo A lygos čempionė Marijampolės „Sūduva“ patvirtino apie 20 koronaviruso COVID-19 atvejų klube, o Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) rungtyniaujantis Utenos „Juventus“ pranešė apie viso 11 teigiamų atvejų.

REKLAMA

Dvejuose klubuose viso užfiksuotas 31 atvejis – abejų komandų nariai laiką leidžia saviizoliacijoje, abi komandos sustabdė treniruočių procesus. Tačiau svarbiausia čia ne faktas apie užsikrėtimus, o sportininkų sveikata, kuri toli gražu nėra gera.

Tv3.lt žiniomis, absoliučiai visi 31 „Sūduvos“ ir „Juventus“ klubų nariai jaučia simptomus – vieni jaučiasi geriau, tačiau dauguma tai įvardija kaip „prastą situaciją“.

Pasak klubų atstovų, praktiškai visi užsikrėtusieji jaučia karščiavimą, silpnumą, nejaučia skonio ir kvapo.

Dar prieš sulaukiant testų rezultatų abejose komandose buvo stipri nuojauta, kad tai – viruso protrūkis.

REKLAMA
REKLAMA

„Sūduvos“ situacija – „nujautėme“

Marijampolės „Sūduvos“ klubas trečiadienį patvirtino apie pirmuosius du koronaviruso atvejus klube. Tv3.lt žiniomis, visiems klubo nariams trečiadienį ryte buvo atlikti testai.

REKLAMA

Ketvirtadienio rytą „Sūduva“ pranešė, kad viso sulaukta 20 teigiamų atsakymų – šis skaičius reiškia, kad virusu užsikrėtė beveik visi futbolininkai ir trenerių štabas.

„Buvo stipri nuojauta, kad gali būti teigiamų rezultatų. Testus darėmės ne šiaip sau – jų reikėjo, žaidėjai jautė tam tikrus simptomus. Visi 20 atvejų – tik žaidėjai ir treneriai. Tai yra praktiškai visa komanda“, – sakė „Sūduvos“ atstovas spaudai Dalius Matvejevas.

„Sūduva“ paskutines rungtynes žaidė šeštadienį, kai Panevėžyje, Hegelmann LFF taurės finale nusileido „Panevėžio“ futbolininkams.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak atstovo, su „Panevėžio“ klubu yra palaikomas ryšys, visą situaciją jie žino ir kol kas jaučiasi gerai. Panevėžiečiams saviizoliuotis neprivaloma.

Dar įdomiau yra tai, kad „Sūduvos“ klubas turi įtarimų, iš kokios konkrečios vietos išplito visi susirgimai. Nors tiksli vieta neįvardijama, tv3.lt žiniomis, tai Marijampolės mieste įsikūrusi uždara erdvė, kurioje jau yra įsiplieskęs viruso židinys.

„Daugiau mažiau žinome, iš kur visa tai. Marijampolės mieste su ta vieta yra susijęs didelis protrūkis – iš ten, žinome, ne vienas žmogus jau užsikrėtė. Ir mūsų pirmieji du atvejai susiję su ta pačia vieta – buvo kontaktas su toje vietoje pabuvusiu asmeniu. Turbūt, kad iš ten virusas ir išplito“, – sako D. Matvejevas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Juventus“ situacija – „yra prastai“

Utenos „Juventus“ krepšinio klube taip pat buvo pranešta apie du susirgimus, o ketvirtadienio rytą patvirtinta apie dar devynis naujus atvejus.

Šiuo metu COVID-19 serga devyni krepšininkai ir du klubo darbuotojai – direktorius ir atstovas spaudai.

Kaip tv3.lt sakė „Juventus“ atstovas spaudai – visi jaučia simptomus, kurie skiriasi nuo paprasto peršalimo, o virusas komandoje pradėjo plisti žymiai anksčiau – dar sekmadienį, kai du krepšininkai ryte pabudo su pakilusia kūno temperatūra.

„Pirmi du žaidėjai pasijuto blogai savaitgalį, pirmadienį pasidarė testus ir sulaukė teigiamų atsakymų. Dabar visi jaučiame simptomus, vieniems gal paprasčiau, bet tikrai yra karščiavimas, silpnumas. Skonių, kvapų pats nejaučiu. Gyventi galima, bet nėra smagu.

REKLAMA

Kol patys nesusirgome, nežinojome, kaip visa tai atrodo. Manėme, kad tai kaip paprastas peršalimas. Tai tikrai nėra kaip paprastas peršalimas. Savijauta kitokia, net sunku nupasakoti. Tikrai nėra taip, kad norėtum su tuo ilgai gyventi“, – pasakoja virusu užsikrėtęs atstovas spaudai Danas Kriaučiūnas.

„Juventus“ dar šeštadienį žaidė LKL rungtynes namuose prieš Panevėžio „Lietkabelį“. Pirmieji signalai apie virusą pasirodė iškart po rungtynių – kitą rytą du krepšininkai jau sirgo, tačiau likusioji dauguma neįtarė, kad tai būtent koronavirusas.

„Nėra taip, kad kažkas super-blogai jaustųsi. Vienas žaidėjas rašė, kad nežmoniškai skauda galvą, nežino, kaip numušti skausmą. Bet dauguma jaučiasi pakenčiamai.

REKLAMA

Šeštadienį baigėsi rungtynės, sekmadienį du žaidėjai jau atsikėlė su temperatūra. Gydytoja paklausė, kaip mes visi jaučiamės, tuo metu dar atsakėme, kad jaučiamės neblogai – galbūt buvo kokia sloga, bet atsižvelgiant į sezoniškumą, to nesureikšminome“, – sako D. Kriaučiūnas.

Protrūkiai – susiję vienas su kitu?

„Juventus“ praėjusį antradienį namų arenoje žaidė atsakomąsias Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) aštuntfinalio rungtynes prieš Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkus.

Būtent Marijampolės miesto futbolo klube buvo užfiksuoti 20 atvejų, o „Juventus“ atstovas retoriškai klausia: „Galvojame, kurie kuriuos čia užkrėtė. Gal ir susiję su Marijampole“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų