REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio lygoje „Betsafe-LKL“ sekmadienį bus žaidžiamas pirmasis grandų mūšis, kai Vilniuje susitiks aikštės šeimininkai „Rytas“ ir Kauno „Žalgiris“.

Lietuvos krepšinio lygoje „Betsafe-LKL“ sekmadienį bus žaidžiamas pirmasis grandų mūšis, kai Vilniuje susitiks aikštės šeimininkai „Rytas“ ir Kauno „Žalgiris“.

REKLAMA

Čempionų titulą ginantys kauniečiai šiame LKL sezone kol kas savo sąskaitoje turi 4 pergales ir yra patyrę vieną nesėkmę. O „Rytas“ yra turnyrinės lentelės lyderiai, kadangi laimėjo visus šešis žaistus susitikimus. 

Pastaraisiais metais žiūrovai retai išvysta atkaklias šių komandų dvikovas. Kauniečiai apskritai, įskaitant ir vieną mačą Karaliaus Mindaugo Taurėje, laimėjo devynerias iš eilės rungtynes prieš „Rytą“.

Paskutinį sykį vilniečiai varžovus įveikė 2019 m. vasarį, kai Kaune laimėjo 70:67. Nepaisant to, kad pastaraisiais sezonais žalgiriečiai įrodo savo pranašumą, šių komandų akistatos visada kelia didelį krepšinio mėgėjų ažiotažą.

REKLAMA
REKLAMA

Ypač kai tai yra pirmieji sezono mačai, kai komandos dar nėra pasiekusios savo geriausios formos. Panašią mintį išsakė ir buvęs žalgirietis, dabar Prienų „Cbet“ ekipos vyriausiojo trenerio asistentu dirbantis Dainius Šalenga. Anot jo, nekelia abejonių, kad „Žalgiris“ geriau sukomplektuota komanda, bet sezono pradžioje visko būna

REKLAMA

„Tai tos pirmos rungtynės visada daugmaž būna daugiau ar mažiau apylygės, nes tai sezono pradžia. Prieš porą metų teko stebėti kaip tik tas pirmąsias komandų rungtynes Vilniuje, tai, pamenu, kad buvo gera kova. Tačiau, kaip taisyklė, sezono eigoje  „Žalgiris“ įgauna gerą formą ir išryškėja tas skirtumas“, – kalbėdamas su tv3.lt kalbėjo buvęs „Žalgirio“ krepšininkas.

D. Šalenga išskyrė ir gerą kauniečių komplektaciją.

„Spėlioti visada sunku, čia visko galima prikalbėti, bet „Žalgiris“ tiesiog geresnė komanda, geriau sukomplektuota, žaidžia geresniame turnyre. Puikai atrodo ir paskutiniuose Eurolygos turuose. Net nežinau, kokie čia labai rimti argumentai gali būti, kad vilniečiai tikrai pranoktų „Žalgirį“. Teoriškai, žinoma, mačas prasideda 0:0, tai visko nutinka, bet pagal žaidimą kauniečiai tiesiog geresnė komanda“, – tikino D. Šalenga.

REKLAMA
REKLAMA

„Aišku aš suprantu tą ažiotažą, pas mus čia gana rimtas mačas, daug dėmesio tam skiriama. Bet anksčiau ta priešprieša buvo kitokia, ypač kalbant apie komandų komplektacijas. Kai kada gal vilniečiai turėjo geresnę sudėtį, kai kada „Žalgiris“. Tai dar kai aš žaidžiau pamenu, kad ta baigtis dažnai neaiški buvo rungtynėse arba apskritai čempionate. Tai tada skirtumas tarp komandų buvo kur kas mažesnis“, –  mintis dėstė buvęs žaidėjas.

Pirmasis rimtas „Ryto“ testas

„Rytas“ savo sezono Europoje dar nepradėjo, nes pirmasis mačas FIBA Čempionų lygoje laukia tik kitą savaitę. Tad sezone kol kas jie sužaidė šešis LKL čempionato rungtynes. Rugsėjo pradžioje dar draugiškame susitikime rungtyniavo su Atėnų „Panathinaikos“ ir tą mačą pralaimėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nesutarimų yra ir klubo viduje, kadangi komandą paliko direktorius Rolandas Jarutis. Apie šį ir daugiau dalykų tv3.lt paklausė buvusio vilniečių krepšininko Stepono Babrausko.

„Aišku, kad „Žalgiris“ yra pajėgesnis, bet visoje situacijoje čia dar ir prisideda tos bėdos „Ryto“ viduje. Ne tai kad tai daro lemiamą šioje situacijoje, bet vis vien krepšininkai tą mato. Kai gerai klubas dirba, žinai visą komandos veiklą, tai ir pats jautiesi ramiau bei užtikrinčiau. O dabar vyrauja toks lengvas cirkelis. Tai manau, kad tai tikrai neprideda pasitikėjimo. Aišku, kad žaidėjai žino savo darbą ir jie eina į aikštę jį dirbti nepaisant to, kokios aplinkybės, bet tos kalbos ne į gerą", – pasakojo S. Babrauskas.

REKLAMA

Pasak jo, nors kauniečiai ir žais mačą vos praėjus dviem dienoms po Eurolygos rungtynių, jie prie to pripratę.

„Gal ir yra klausimų, kaip „Žalgiris“ po Eurolygos atrodys, ar pailsėję, nes, na, „Rytas“ šioje vietoje turi mažą pranašumą. Vis dėto jie prie tokio ritmo pripratę. Labai įdomu bus pamatyti, kaip Andrew Goudelockas atrodys prieš rimtesnį varžovą, nuostolis tikrai yra tas, kad Martyno Echodo nebus. Apskritai manau, kad šis mačas parodys, koks šiemet yra „Rytas“, nes tai bus pirmas rimtas testas. Buvo tų LKL mačų ar draugiškas susitikimas su „Panathinaikos“, bet tai tikrai ne tos pačios rimčiausios rungtynės, po kurių daug ką gali nuspręsti",– teigė S. Babrauskas

REKLAMA

D. Šalenga kalbėdamas apie artėjančias „Žalgirio“ ir „Ryto“ rungtynes įžvelgė lietuvių krepšininkų motyvaciją, kuri yra nuolat tokio pobūdžio mače tikrai. Krepšininkas pridūrė, kad abi komandos turi, ką įrodyti.

„Net jie ir „Žalgiris“ atrodo geriau, bet tokie mačai visus motyvuoja. Gali būti ne formoje komanda ar sunkesnis jai laikas, bet kai ateina tokios rungtynės visi nori ir pasirodyti, ypač lietuviai krepšininkai. Tai kad ir kaip čia viskas bebūtų natūralu, kad susidomėjimas nemažas. Pamenu, kad man, kaip žaidėjui, susitikimai su „Rytu“ visada buvo laukiami", – mintimis dalijosi buvęs žalgirietis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pokalbio pabaigoje D. Šalenga dar pridūrė, kad „Žalgiris“ tikrai pripratęs žaisti kartais ir kas keletą dienų, tad tai šiuo atveju nėra nei pranašumas, nei minusas kažkuriai komandai.

„Tai tų dvigubų Eurolygos savaičių buvo jau ir anksčiau. Šiemet irgi jau viena, o „Žalgiris“ sėkmingai jas žaidžia. Dažniau net antrąjį mačą geriau. Nemanau, kad turės įtakos, kad ta pertrauka bus tik keletą dienų. Neretai jiems ir po kelionės iškart tekdavo žaisti rungtynes. Bet bus įdomu, nes „Žalgiris“ turės įrodyti, kad jis stipresnis ir čempionas, o „Rytas“ bandys tam tikra prasme įkasti ir paneigti visas prognozes“, – sakė jis.

REKLAMA

„Aš tai tikrai laukiu rungtynių, nes jos visada įdomios nepaisant visų aplinkybių. Niekam čia motyvacijos netrūks, visada yra ir bus tas susidomėjimas“, – tikino buvęs vilniečių krepšininkas S. Babrauskas.

„Ryto“ ir „Žalgirio“ susitikimas Vilniuje sekmadienį prasidės 17 valandą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų