REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Penktojo kėlinio“ laidoje šią savaitę Krepsinis.net vyr. redaktorius Edgaras Pulkovskis, portalo žurnalistas Tautvydas Kubilius ir TV3 sporto žinių veidas Vilius Stalgaitis aptarė būsimas Kauno „Žalgirio“ rungtynes, įvykusias Karaliaus Mindaugo taurės (KMT), Vilniaus „Ryto“ sudėties peripetijas ir Panevėžio „Lietkabelio“ problemas.

„Penktojo kėlinio“ laidoje šią savaitę Krepsinis.net vyr. redaktorius Edgaras Pulkovskis, portalo žurnalistas Tautvydas Kubilius ir TV3 sporto žinių veidas Vilius Stalgaitis aptarė būsimas Kauno „Žalgirio“ rungtynes, įvykusias Karaliaus Mindaugo taurės (KMT), Vilniaus „Ryto“ sudėties peripetijas ir Panevėžio „Lietkabelio“ problemas.

REKLAMA

Pirmoji tema – būsimas „Žalgirio“ Eurolygos mačas.

„Pirmajame mače „Chimki“ paliko prastą įspūdį – buvo kažkas baisaus. Nuvylė „Chimki“, nes rungtyniavo be įžaidėjų. Vaizdas buvo liūdnas ir „Žalgiris“ turėtų laimėti tas rungtynes. Lažybų kontoros irgi mato žalgiriečius favoritais“, – sakė V.Stalgaitis.

„Mane nustebino, kad „Chimki“ taip gerai laikėsi, nes neturėjo svarbių žaidėjų. Žaidimo lygis tikrai nebuvo aukštas, ką rodo ir 22 proc. tritaškių pataikymas. Mačas neiškrito iš konteksto, nes visos rungtynės pirmajame ture buvo blankios. Jeigu nebus Monroe ir Švedo, tai bus Eurolygos dugno komandos sudėtis“, – mano T.Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu Švedas ir žaistų, nieko daug nesitikiu, nes jis nežaidė krepšinio nuo kovo. Kurtinaitis sezoną pradėjo baisiu žaidimu ir vėl skamba daugiau pasiteisinimų. Manau, kad Kurtinaitis nebaigs sezono, nors to ir nelinkiu. Aš negalvoju, kad Monroe, Mickey, Švedo ir McCollumo tas junginys bus veikiantis“, – prognozavo E.Pulkovskis.

REKLAMA

„Sakyčiau, kad „Žalgiris“ laimės, jeigu ir bus Monroe bei Švedas. Nematau jokių didelių „Chimki“ pranašumų. Klausimas dar, kaip atrodys „Žalgiris“, nes mačas Pasvalyje tikrai neįkvėpė pozityvumo – jeigu rungtyniaus taip, kaip tai darė Pirėjuje, tai to gali nepakakti prieš „Chimki“, – teigė T.Kubilius.

„Žalgiris“ turi tikrai ilgą suolą ir yra favoritas. Galvoju, kad žalgiriečiai privalo laimėti šitą mačą“, – tvirtino V.Stalgaitis.

„Prognozuočiau, kad „Žalgiris“ pradės sezoną 3 pergalėmis, nes galima laimėti prieš „Crvena Zvezda“, kuri kausis be žiūrovų palaikymo“, – pridūrė T.Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Dar viena tema – Karaliaus Mindaugo taurės rungtynės, kur NKL klubai puikiai kovėsi su LKL komandomis.

„Kėdainių komandai labai stigo Mariaus Kiltinavičiaus. „Nevėžis“ žaidė be dvasios, be noro ir užsidegimo, vėluojantys sprendimai. Bus sudėtinga jiems panaikinti 15 taškų deficitą“, – sakė E.Pulkovskis.

„Mane nuvylė „Šilutė“, nes tikėjausi, kad aploš „Dzūkiją“. Daugiau patyrę LKL žaidėjai ir lėmė dzūkams pergalę. Dabar jau šansai laimėti Alytuje – tik minimalūs. Kokybes prasme „Sūduvos“ ir „Juventus“ mačas buvo prasčiausias, nors susitiko geriausios komandos. „Vytis“ turbūt taps pirmąja NKL ekipa, kuri pateks į kitą KMT etapą. „Žalgirio“ dubleriai prieš „CBet“ irgi neturi daug šansų“, – analizavo T.Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Marijampolės ekipa turėjo laimėti tas rungtynes, nes Galeckas metė floaterį, kurį turėjo pataikyti. Matėsi, kad „Juventus“ komandai stigo noro laimėti. Matėsi, kad turint 10 taškų persvarą atsirado šypsenos veide“, – pastebėjo V.Stalgaitis.

Trečioje temoje – „Ryto“ sudėties peripetijos

„Pamenu, kad gavome lazdų, jog kritikavome McCullougho elgesį vos jam atvykus. Tai buvo aiškūs signalai, kad žaidėjas neturi disciplinos. Šis įvykis manęs nenustebino. Tai, kad šis žaidėjas išvažiuoja, „Rytui“ tai gali būti gerai, nes rinkoje yra gerų variantų“, – mano V.Stalgaitis.

„Aš taip pozityviai į šią situaciją nežiūrėčiau. Nežinau, ką pavyks rasti už tokius pinigus. Sunkiuoju kraštu lieka tik Kitsingas, o čia yra problema. Reikia ieškoti naujo „ketvirto numerio“, o pinigų tikrai nėra klodai“, – sakė T.Kubilius.

REKLAMA

„Man labai keista, kad McCulloughas galvojo, jog išsisuks ir niekas nepamatys. Esame civilizuota valstybė, o ne koks „bananų kraštas“. JAV už tokius dalykus gresia griežtos bausmės, todėl labai keista, jog atvykęs į Lietuvą galvoja, kad čia sugebės išsisukti“, – svarstė E.Pulkovskis.

„Likti tik su Kitsingu čia jau gerokai per silpnai ne tik Čempionų lygai, bet ir LKL kovoms. Gaila, kad „Ryto“ ir „Žalgirio“ pirmas susitikimas praranda nemažai intrigos, nes atrodė, jog vilniečiai galėtų pasikandžioti, o dabar yra didelių problemų“, – pastebėjo V.Stalgaitis.

Paskutinė tema – „Lietkabelio“ pralaimėjimas Monake.

„Galiu pasakyti, kad aš vis dar tikiu šia komanda. Galvoju, kad bėgant laikui žaidimas pagerės ir LKL ši ekipa sugebės pasikandžioti“, – mano T.Kubilius.

REKLAMA

„Dar nesu matęs tokio pikto Čanako. Manau, kad jis pyksta, nes akivaizdžiai neveikia gynyba. Puolime nebuvo komanda labai talentinga ir pernai, bet suveikdavo gynyba, o dabar yra problemų šioje sferoje“, – pastebėjo E.Pulkovskis.

„Mane erzina pasakymai, kam ėjo į Europos taurę. Negi žmonės tokie kvaili ir nesupranta, kad tai nėra dažnas šansas, o rungtyniauti šiame turnyre – prestižo reikalas. Niekas ir nesitiki, kad su tokia sudėtimi laimės Bolonijoje, Monake ar Krasnodare“, – mano V.Stalgaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų