REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį sekmadienį, rugsėjo 20 dieną Kačerginės „Nemuno žiede“ vyks paskutinės šių metų „Ring Challenge“ lenktynės ir finaliniai Lietuvos mėgėjų žiedinių lenktynių bei Lietuvos „Time Attack“ čempionatų etapai bei priešpaskutinis „Dynami:t“ Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato etapas.

Šį sekmadienį, rugsėjo 20 dieną Kačerginės „Nemuno žiede“ vyks paskutinės šių metų „Ring Challenge“ lenktynės ir finaliniai Lietuvos mėgėjų žiedinių lenktynių bei Lietuvos „Time Attack“ čempionatų etapai bei priešpaskutinis „Dynami:t“ Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato etapas.

REKLAMA

Jei dėl blogėjančios pandeminės situacijos spalį bus uždaryta siena su Latvija ir ten spalio 11 dieną neįvyks Lietuvos aukščiausios žiedinių lenktynių lygos finalas, čia gali būti paskutinės lenktynės Lietuvos sportininkams, tad šie ruošiasi kovai dėl čempionų titulų iš paskutiniųjų. 

Daugiau nei pusšimtis lenktynininkų sekmadienį Kačerginės „Nemuno žiede“ priims paskutinį šio sezono „Ring Challenge“ iššūkį. Mėgėjų lygos sportininkams ir „Time Attack“ lenktynių laikui dalyviams tai bus finalinis etapas. Ir nors teoriškai profesionalams tai bus priešpaskutinės varžybos, šie joms ruošiasi lyg paskutiniam mūšiui. Dėl blogėjančios koronaviruso situacijos spalio 11 dieną suplanuotas etapas Rygoje gali ir neįvykti, tad kovos Kauno pašonėje nusimato ne mažiau nuožmios kaip antrajame etape. 

REKLAMA
REKLAMA

Ten „Dynami:T“ Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato dalyviai kovojo taip, lyg būtų paskutinį kartą į trasą įleisti. R3000 klasėje dėl podiumo su BMW kovojęs Danas Azikejevas stadiono posūkyje įspūdingu suktuku ore ištaškė atitvarus, o Edvinas Einikis lūžus važiuoklės detalei – savo „Audi TTRS“ automobilį. Per mažiau nei dvi tris savaites lenktynininkai atstatė sugadintus automobilius, Edvinas savo bolidui netgi pakeitė stogą ir jau šį sekmadienį stos į žūtbūtinę kovą dėl čempiono titulų. 

REKLAMA

Edvinas – prieš Mantą Matukaitį. Jis nuo „Dynami:t Energy by Baltic Petroleum“ atleto atsilieka visai nedaug. Tačiau ir Mantas nesnaudžia. Paskutinėms lenktynėms savo „Chevrolet Corvette Z06“ aprengė ne tik naujais rūbais, bet ir patobulino automobilio agregatus. 

R3000 klasėje gana aiškus lyderis – Aurimas Mištautas. Kačerginės „Nemuno žiede“ praėjusių metų čempionas sunkiai pavejamas ir jį gali sustabdyti tik automobilio gedimas. Tuo tarpu dėl vice čempiono titulo čia varžysis net trys sportininkai: Danas Azikejevas, Mark Los ir Izidorius Paukštys. Visi jie važiuoja BMW automobiliais. 

REKLAMA
REKLAMA

Čempionato įskaitoje itin arti vienas kito yra R2000 įskaitos sportininkai. Ir nors dabar pirmauja čia pirmauja Tadas Petukauskas, o jį vejasi Paulius Urbonavičius su Karoliu Gedgaudu, ši rikiuotė tarp „Honda Civic“ vairuotojų gali pasikeisti vos per vieną lenktynių važiavimą. Tik R1600 klasėje sau čempiono titulą jau užsitikrino Laurynas Simonavičius. 

Kačerginėje savo finalinį metų etapą važiuos Lietuvos žiedinių lenktynių mėgėjai. Įdomiausia kova laukia R3000 klasėje, kur dėl čempionų titulų susirungs Artūras Kliobavičius ir Gabrielius Krikščiūnas. Link vicečempiono pozicijos taikosi Donatas Janulevičius. 

Tarp „Time Attack“ serijos važiavimų Arūnas Gečiauskas su 680 AG pasiekiančiu „Mitsubishi Lancer EVO VIII“ automobiliu dar kartą bandys pagerinti „Nemuno žiedo“ trasos rekordą, kuris jau keturis metus priklauso Dainiui Matijošaičiui. Pirmasis bandymas dėl nepalankių oro sąlygų, 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

lietaus ir vėsios asfalto dangos nepavyko. Arūnui iki rekordo pritrūko mažiau nei sekundės. Šis savaitgalis Kauno rajone nusimato šiltas ir saulėtas. O norint lietuviškuoju žaliuoju pragaru vadinamoje trasoje lėkti didesniu nei 150 km/val vidutiniu greičiu ir išgaudyti tas iki rekordo trūkstamas sekundės dalis svarbios visos aplinkybės. 

Atsižvelgiant į Sveikatos apsaugos ministerijos reikalavimus žiūrovų skaičius renginyje bus ribojamas iki 300. Teritorijoje bus privaloma dėvėti veido kaukes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų