REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasirengimą sezonui rugpjūčio 14 dieną oficialiai pradedantis Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas kloja pamatus artėjančiam sezonui ir kartu su „VS-Fitness“ reabilitacijos centru iš anksto rūpinasi savo krepšininkų sveikata.

Pasirengimą sezonui rugpjūčio 14 dieną oficialiai pradedantis Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas kloja pamatus artėjančiam sezonui ir kartu su „VS-Fitness“ reabilitacijos centru iš anksto rūpinasi savo krepšininkų sveikata.

REKLAMA

Jau trečius metus iš eilės Lietuvos čempionų pasirengimas sezonui prasideda moderniausiame Lietuvoje reabilitacijos centre, kuriame teikiamos aukščiausio lygio reabilitacijos paslaugos tiek vaikams, tiek suaugusiems. Centre dirbantys savo srities profesionalai žalgiriečiams atliko išsamius tyrimus. Šių tyrimų duomenys yra tvirtas pagrindas žalgiriečiams skiriamo individualaus treniruočių krūvio paskirstymui.

Jau ne pirmus metus Lietuvos čempionų pasirengimas sezonui prasideda didžiausiame ir moderniausiame Baltijos šalyse sporto ir sveikatingumo reabilitacijos centre, kuriame dirbantys savo srities profesionalai žalgiriečiams atlieka išsamius tyrimus. Šių tyrimų duomenys yra tvirtas pagrindas žalgiriečiams skiriamo individualaus treniruočių krūvio paskirstymui.

REKLAMA
REKLAMA

„Po testų kiekvienas žaidėjas gauna individualų sveikatos išrašą – kiek jo raumenys pajėgūs, kokia yra jo funkcija ir kokios jie yra būklės. Taip galima nuspėti traumų tikimybę, o žaidėjams yra sudaromos programos, pagal kurias jie treniruotųsi ir taisytų savo silpnąsias vietas“, – teigė „VS-Fitness“ reabilitacijos centro kineziterapeutas Benas Blauzdžiūnas.

REKLAMA

Lietuvos čempionų medicininiai tyrimai taip pat yra tęsiami bendradarbiaujant su Kauno technologijos universiteto (KTU) Biomechatronikos laboratorija.

„Džiugu, kad žalgiriečius testuojame jau ne pirmus metus ir matome, kad šie rezultatai pasitarnauja kiekvieno žaidėjo tobulėjimui ir pačios komandos rezultatams. Rezultatai parodo traumų riziką bei yra naudojami individualizuotoms treniruotėms“, – teigė KTU doc. Aurelijus Domeika.

Nuo pat pasirengimo sezonui pradžios į žalgiriečių darbus yra įsitraukęs praėjusių metų pabaigoje oficialiai prie „Žalgirio“ štabo prisijungęs ilgametis Lietuvos rinktinės gydytojas ortopedas traumatologas ir medicinos mokslų daktaras Rimtautas Gudas.

REKLAMA
REKLAMA

„Jau ne vienerius metus taikome prevencinę programą, ištiriame kiekvieno žaidėjo kūną. Matome, kad dalis jų yra po operacijų ir gana sudėtingų traumų, o tai yra rizika. Užbėgdami įvykiams už akių, kad jie nepatirtų traumų, mes pagal specialią programą juo ištestuojame ir pamatome jų silpnas vietas. Tą labai akcentuojame ir sudėliojame kiekvienam žaidėjui individualų planą. Su visa šia programa nekontaktinių traumų riziką pavyksta sumažinti net 80 procentų. Mūsų misija yra sužinoti, kas yra blogai ir tada užbėgti traumoms už akių“, – pasakojo prof. dr. R.Gudas.

Po atliktų testų ir medicininių patikrinimų penktadienį žalgiriečiai jau rinkosi į pirmąją treniruotę „Žalgirio“ arenoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų