REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dvylika Lietuvos paralimpinių atletų jau penktadienį ir šeštadienį Palangos stadione varžysis su geriausiais šalies lengvaatlečiais.

Dvylika Lietuvos paralimpinių atletų jau penktadienį ir šeštadienį Palangos stadione varžysis su geriausiais šalies lengvaatlečiais.

REKLAMA

Žalią šviesą bendroms varžyboms uždegė Lietuvos paralimpinio komiteto (LPAK) ir Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) bendradarbiavimo sutartis, pagal kurią šalies paralimpinės rinktinės lengvaatlečiai bus integruojami į svarbiausias LLAF organizuojamus turnyrus – Lietuvos čempionatus ir taurės varžybas.

„Šis čempionatas ypatingai svarbus keliais aspektais – sportiniu, socialiniu, psichologiniu. Pirmiausiai, tai yra žinutė, jog visi esame lygūs ne tik kalbose, bet ir realybėje. Antra, paralimpiečiams tai svarbu dėl to, jog jų rezultatai bus įskaitomi tarptautiniu lygiu, o tai reiškia, jog sportininkai namie galės siekti paralimpinių žaidynių, Europos ir pasaulio čempionatų normatyvų. Be to, neabejoju, jog mūsų atletams tai bus papildoma motyvacija, padėsianti tobulėti“, - sako LPAK prezidentas Mindaugas Bilius.

Ketvirtadienį, varžybų išvakarėse, Lietuvos paralimpinės rinktinės atletai treniruojasi ir dėlioja pačius paskutinius akcentus prieš savaitgalio startus Palangos stadione. Beveik visi sportininkai pripažįsta, kad jaudulys toks, koks lanko prieš ypatingai svarbias ir atsakingas tarptautines varžybas.

REKLAMA
REKLAMA

„Atsirado jauduliukas, adrenalinas pakilo, nuotaika pakili. Kitaip negali būti, kai ruošiesi dalyvauti tarp tokių žvaigždžių. Be to, rezultatas keliaus į tarptautinį reitingą, todėl atiduosime visas jėgas, kad kuo geriau pasirodyti“, - sako Europos neįgaliųjų lengvosios atletikos vicečempionas Ramūnas Verbavičius.

REKLAMA

Dalyvavimas varžybose kartu su sveikaisiais atletais – ne naujiena „Cosma“ klubo sprinteriui Danui Sodaičiui. Bet Europos neįgaliųjų čempionato sidabro medalio savininkas 100 metrų bėgimo rungtyje pripažįsta, kad šis startas – išskirtinis ir jam.

„Aš galbūt labiau džiaugiuosi dėl kitų mūsų komandos narių. Labai noriu pamatyti, kaip seksis jiems. Kalbėjau su kolegomis ir draugais, jie irgi laukia šio starto, jie irgi nori parodyti, ką moka geriausiai. Laukiu, neslėpsiu, šių varžybų labai laukiu“, - šypsosi Marto Skrabulio auklėtinis.

REKLAMA
REKLAMA

Paralimpiniai atletai vieningai tvirtina, kad LPAK ir LLAF susitarimas dėl bendrų varžybų reikšmingas žingsnis žengiant socialinės integracijos keliu, įtraukiant žmones su negalia į viešą gyvenimą.

„Šis čempionatas – aiški žinia, kad neįgalieji realiai yra įtraukiami į gyvenimą, kad atėjo laikas lįsti iš namų ir daryti kažką daugiau. Šios varžybos skleidžia gražią ir stiprią žinią“, - sako R. Verbavičius.

„Neįgaliųjų integracijos klausimas labai daug eskaluojamas. Manau, kad šis atvejis sporte yra praktika, o ne teorija, kad tai yra įmanoma, nors, žiūrint iš šalies, galbūt atrodo visiškai neįmanoma“, - įsitikinęs D. Sodaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos lengvosios atletikos čempionato kovos Palangos stadione (Sporto g. 3) penktadienį prasidės 16 val., o šeštadienį sportininkai startuos 13.30 val.

Lietuvos paralimpinė komanda šalies čempionate:

Kęstutis Skučas (disko metimas, 100 m, 400 m, 1500 m)

Danas Sodaitis (100 m)

Ramunė Adomaitienė (disko metimas)

Oksana Dobrovolskaja (rutulio stūmimas)

Petras Krapikas (400 m)

Donatas Dundzys (rutulio stūmimas, disko metimas)

Ramūnas Verbavičius (rutulio stūmimas, ieties metimas)

Jonas Spudis (ieties metimas)

Juozas Eigminas (ieties metimas)

Andrius Skuja (rutulio stūmimas, ieties metimas)

Egidijus Valčiukas (rutulio stūmimas, ieties metimas)

Ernestas Česonis (5000 m)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų