REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Jonas Mačiulis Hoptrans 3x3“ turnyre. (nuotr. LKL.lt)

Šią vasarą Palanga tapo ne tik poilsiautojų, bet ir krepšinio sostine. Visą liepos mėnesį čia dunda pasaulinio dėmesio sulaukusio „Hoptrans 3x3“ krepšinio turnyro kamuoliai. Projektas dar tik įsibėgėja, bet jame jau matomos ryškiausios komandos ir jų lyderiai. Vienas tokių – ilgametis Lietuvos rinktinės narys Jonas Mačiulis.

11

Šią vasarą Palanga tapo ne tik poilsiautojų, bet ir krepšinio sostine. Visą liepos mėnesį čia dunda pasaulinio dėmesio sulaukusio „Hoptrans 3x3“ krepšinio turnyro kamuoliai. Projektas dar tik įsibėgėja, bet jame jau matomos ryškiausios komandos ir jų lyderiai. Vienas tokių – ilgametis Lietuvos rinktinės narys Jonas Mačiulis.

REKLAMA

Trijulių (3x3) krepšiniui dar reikia laiko įsivyrauti visame pasaulyje. Vis dėlto, tampa akivaizdu, kad Lietuva yra viena pirmųjų šalių, skiriančiu šiam formatui ypatingą dėmesį. Ir, turbūt, ne veltui.

Kai prieš maždaug mėnesį Vilniuje LKL vadovai ir Rolandas Skaisgirys pristatė šį projektą, tai atrodė kaip dar vienas krepšinio renginys, kuriam reikia suteikti šansą. Tačiau jau nuo pat pirmo turnyro etapo aišku, kad 3x3 krepšinis, mažais žingsneliais, iš tiesų gali tapti revoliuciniu.

Palangoje pirmą liepos savaitgalį įvyko pirmasis „Hoptrans 3x3“ etapas. Jame pirmąją vietą iškovojo Utenos „Juventus-Uniclub“ komanda, antri liko Kauno „Tauras“. Bet čia svarbiau ne rezultatai, o žiūrovų susidomėjimas – toli gražu ne visi norintys žmonės tilpo į areną, o Iš viso epizodai, rungtynių transliacijos bei įvairūs vaizdai iš pirmojo „Hoptrans 3x3“ etapo pasiekė apie 3 milijonus žmonių visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent žiūrovų dėmesys naujam projektui paliko itin didelį dėmesį Kauno „Tauro“ atstovui, rezultatyviausiam pirmojo etapo žaidėjui, J. Mačiuliui.

REKLAMA

Kalbėdamas su tv3.lt krepšininkas papasakojo, kaip iš arti atrodo 3x3 krepšinis, kaip teko jam ruoštis ir kas šio formato laukia ateityje. Taip pat J. Mačiulis prasitarė ir apie savo paties planus kitam sezonui.

„Labai maloniai nustebau, kai pirmas kelias rungtynes žiūrėjau per televizorių ir pamačiau, kiek susirinko žiūrovų. Finaliniame etape išvis buvo fantastika – tikrai negalvojau, kad taip bus. Žmonės net lauke laukė, netilpo visi norintys į areną“, – šyptelėjo J. Mačiulis.

Plačiau – interviu

Kaip prabėgo tas pirmas „Hoptrans 3x3“ savaitgalis?,  paklausė tv3.lt.

Viskas patiko, viskas atrodė linksmai. Iš organizacinės pusės viskas buvo super. Aišku, aš pats galiu palyginti tik su tradiciniu krepšiniu, bet tikrai viskas buvo gerai. Jokių problemų nebuvo, atrodo, visi patenkinti. Pasirodė, kad ir atsiliepimai labai geri. Draugai sakė, kad jiems patiko renginys. Jei reziumuoti, tai tiesiog – liuks.

REKLAMA
REKLAMA

Galbūt ir Palanga, kaip kurortas, suteikia renginiui žavesio?

Aš ne Palangos žmogus. Į pajūrį man smagu atvažiuoti, bet aš nesu Palangos mylėtojas, pas močiutes nėra labai didelio noro apsistoti, viešbučiuose irgi. Nesame dažni svečiai čia.

Kaip vyko pasiruošimas tokiam turnyrui? Ar tiesiog, eini ir žaidi?

Apie mėnesį treniravomės vien šiam turnyrui. Nebuvo taip, kad susirinkome iš gatvės ir žaidėme. Man reikėjo susipažinti su taisyklėmis, su greičiais, tai buvo reikalų, kol apsipratau, prisitaikiau.

Kas labiausiai tau asmeniškai patinka 3x3 krepšinyje?

Patinka didelis greitis, visi žaidžia atsipalaidavę, vis tiek tai yra tarsi gatvės krepšinis, tas jaučiasi – nėra įtampos. Taisyklių yra specifinių, su jomis susipažinau, bet mes neturime daug teisėjų tokio krepšinio, kartais jie grybauja dar labiau negu mes. Bendrai tai smagu, smagiai žaidžiasi, kiek girdėjau, draugai irgi sakė, kad smagiai žiūrisi. Sakyčiau, visi laimėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kuo toks krepšinis, tavo akimis, labiausia skiriasi nuo tradicinio?

Pagrindinis dalykas, kas skiriasi, tai greitis. Turi dvylika sekundžių atakai, žaidi iki tikslaus skaičiaus (21). Daug būna pramestų metimų, bet visi vis tiek meta. Sakyčiau, tai puolimo krepšinis, toli gražu ne gynybos. Kas aišku, kad sirgaliams ir krepšinio gerbėjams puolimo krepšinis vis arčiau širdies, vis labiau patinka.

Greitis lygu nuovargis, ar atvirkščiai? Kuris krepšinis sunkesnis?

Daug kas priklauso nuo komandos taktikos – kaip vyksta keitimai, kiek laiko kiekvienas žaidžia. Nesakyčiau, kad per daug pavargsti. Čia nėra gynybos, kažkaip gaunasi, kad daug nepersistengi, nors ir labai didelis tempas. Realiame krepšinyje, ypač svarbiose rungtynėse, būna 5-6 minutės gynybos ir vos gaudai kvapą.

REKLAMA

Tapai rezultatyviausiu pirmo etapo žaidėju. Tai patirties nuopelnai, ar tiesiog sukrito metimai?

Esu tikrai neblogoje formoje, praktiškai nebuvau sustojęs sportuoti nei per karantiną, nei vėliau. Matosi, kad kelios komandos atvažiavo tiesiai nuo stalo, o šiaip, daug priklauso nuo komandos – lemiamu metu dažnai pažiūri, kam atiduoti kamuolį. Tikrai ir sukrito metimai, bet aš to nesureikšminu, juk čia pirmas etapas, pirmi prisilietimai. Nesivaikau rezultatyviausio ar geriausio žaidėjo titulo, svarbu, kad komandai sektųsi. Antra vieta neblogai, bet dar didelė dalis turnyro prieš akis.

Atrodo, kad žiūrovams toks renginys labai patinka. Pastebėjai didelį susidomėjimą?

Juk žmonės ateina pasižiūrėti. Net jei ir kitą komandą palaiko, ne tavo, tai niekas tikrai nespjaudo, nemėto petardų, kaip Graikijoje. Svarbiausia, kad žmonės ateina, jie pasiilgę krepšinio, mes pasiilgę jų. Labai maloniai nustebau, kai pirmas kelias rungtynes žiūrėjau per televizorių ir pamačiau, kiek susirinko žiūrovų. Finaliniame etape išvis buvo fantastika – tikrai negalvojau, kad taip bus. Žmonės net lauke laukė, netilpo visi norintys į areną.

REKLAMA

3x3 krepšinis turi potencialo iš rinkos išstumti tradicinį krepšinį?

Manau, kad tikrai turi. Jau suinteresuota ir FIBA, ir LKL, daug kas. Aišku, populiariausia sporto šaka Lietuvoje liks tradicinis krepšinis, bet manau, kad tokio formato krepšinis neilgai trukus aplenks, pavyzdžiui, bėgimą, jojimą, kitus sportus.

Jonai, galbūt jau žinai, kur žaisi kitą sezoną?

Ne, nieko neturiu. Laukiu žinių, stebime rinką, laukiame pasiūlymų, esu atviras pasiūlymams ir tikiuosi, kad jų bus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų