REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Palangoje pasibaigė pirmasis „Hoptrans 3x3“ krepšinio turnyro etapas, kuriame kiek netikėtai, bet užtikrintai triumfavo Utenos „Juventus-Uniclub“ klubas.

Šeštadienį Palangoje pasibaigė pirmasis „Hoptrans 3x3“ krepšinio turnyro etapas, kuriame kiek netikėtai, bet užtikrintai triumfavo Utenos „Juventus-Uniclub“ klubas.

REKLAMA

Uteniškių komandą turnyre sudarė Vytautas Šulskis, Darius Tarvydas, Gintautas Matulis ir Žygimantas Skučas, o visa „Hoptrans“ arena skambėjo nuo „Juventus“ trenerio Žydrūno Urbono komentarų ir patarimų.

Utenos klubas laimėjo visas penkerias žaistas rungtynes – du grupės mačus, ketvirtfinalį, pusfinalį ir finalą.

Tv3.lt kviečia susipažinti su svarbiausiais šio etapo skaičiais ir įvykiais.

Finalas. Nors viso turnyro ir ypač atkrintamųjų metu vyko atkaklios kovos, finalas toks nebuvo – „Juventus-Uniclub“ užtikrintai 21:11 įveikė Kauno raj. „Taurą“, kuris iki finalo taip pat atkeliavo nesuklupęs.

„Susižaidimas, – apie tai, kas lėmė uteniškių triumfą sako visas turnyro kovas komentavęs Tautvydas Kubilius. – Visi krepšininkai surinkti iš vienos komandos. Didžioji dalis kitų klubų žaidėjus surinko atsitiktinai. Taip pat aukštas meistriškumas – „Juventus“ yra stiprus LKL vidutiniokas. Žaidėjų lygis yra aukštas ir jie greitai prisitaikė prie 3x3 žaidimo. Visi uteniškiai fiziškai stiprūs, gali keistis ginamaisiais“.

REKLAMA
REKLAMA

Sensacija? Pusfinalyje uteniškiai 19:15 patiesė Šakių „Vytį-Gulbelę – stipriausią Lietuvos „3x3“ komandą, kurios pagrindu sudaryta Lietuvos rinktinė.

REKLAMA

Dėl susižaidimo ir nuolatinių 3x3 krepšinio treniruočių „Vytis-Gulbelė“ buvo laikoma favorite, tačiau jau pirmame etape patyrė du pralaimėjimus – grupėje dar buvo nusileista „Šiauliams“.

„Buvo taip, kad visi norėjo juos įveikti. Ir kaip bežiūrėsi, Šiaulių ar Utenos ekipose žaidėjai yra aukštesnio meistriškumo. Utena pasiūlė tokį fiziškumą, kurio „Vytis-Gulbelė“ nelabai atlaikė. „Vytis-Gulbelė“ vieninteliai aiškiai žinojo ką ir kodėl daro, bet to nevisada užtenka. Bet vis tiek Šakių krepšininkus priskirčiau prie vienų iš rimčiausių favoritų laimėti turnyrą“, – teigia T. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Mačiulis. Jonas Mačiulis buvo vienas ryškiausių žaidėjų visame turnyre – rinko po 8,4 taško ir buvo rezultatyviausias. Toks sėkmingas vyrų rinktinės veterano žaidimas trijulių krepšinyje stebinti neturėtų, mano T. Kubilius.

„Finale Mačiulis buvo uždarytas, bet iki tol labai gerai žaidė nugara, pataikė iš toli. Jonas yra tinkamas šiam krepšiniui, tą patį sakė ir „Vyčio-Gulbelės“ treneris Dainius Novickis, kad medžiaga yra labai tinkama. Su kiekvienu etapu, manau, kad Mačiulis bus vis geresnis 3x3 žaidėjas“.

Turo MVP. T. Kubilius naudingiausio turo prizą įteiktų D. Tarvydui: „Utenoje nebuvo vieno aiškaus lyderio, bet reikiamais momentais Tarvydas patraukė komandą. Jis visą turnyrą buvo vienodai svarbus ir nebangavo“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aplink pasaulį. Alytaus „Dzūkijos“ atstovas Benas Bagdonavičius dėl vieno judesio apskriejo visą pasaulį.

Grupės rungtynėse klaidinamu judesiu jis „sulaužė čiurnas“ Simui Galdikui ir paguldęs šį ant žemės pelnė efektingus taškus.

Šis epizodas apskriejo viso pasaulio žiniasklaidą - įrašu dalinosi net tokie gigantai kaip „Bleacher Report“ ir ESPN.

Žiūrovai. Turnyras į Palangą pritraukė būrį Lietuvos sporto žvaigždžių. Tribūnose buvo galima išvysti Tomą Pačėsą, Roką Gustį, Mindaugą Kuzminską, Rolandą Skaisgirį, trumpam užsuko ir tokios legendos kaip Arvydas Sabonis ar Rimas Kurtinaitis.

REKLAMA

„Viršijo lūkesčius net, pripažinsiu. Viskas organizuota labai gerai, buvo tiek norinčių patekti į vidų, kad ne visi net tilpo. 3x3 lygiu, Lietuvoje nėra buvę nieko panašaus. Prie to daug prisidėjo ir žaidimo lygis, atėjo daug LKL žaidėjų, o tokios pavardės kaip Mačiulis traukia žmones. Produktas tikrai įdomus ir jis tik gerės“, – mano T. Kubilius.

Taškai. Pirmajame etape triumfavusi Utenos „Juventus–Uniclub Casino“ gavo 100 įskaitinių taškų. Finale suklupusiam „Taurui“ atiteko antroji vieta ir 80 taškų, trečiojoje vietoje pagal pergalių skaičių ir surinktus taškus liko Šakių „Vytis–Gulbelė“ (70 įskaitinių taškų).

REKLAMA

Ketvirtą vietą pirmajame etape užėmė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda (60 taškų), penktą – Alytaus „Dzūkija“ (50 taškų), šeštą – Panevėžio „Lietkabelis“ (45 taškai).

Vėliau sekė „Šiauliai“ (40 taškų), Klaipėdos „Neptūnas“ (35 taškai), Prienų „CBet“ (20 taškų), Kėdainių „Nevėžis“ (18 taškų), „Legendos (16 taškų) ir Vilniaus „Rytas–Perlas“ (14 taškų).

Į finalinį etapą pateks 8 komandos, iškovojusios daugiausiai taškų per visus tris atrankos etapus. 

Kitas etapas. Antrasis „Hoptrans 3x3“ turnyro etapas vyks liepos 10–11 dienomis Palangoje, Jūratės g. įrengtoje arenoje.

Visas kovas tiesiogiai transliuos portalas tv3.lt ir TV6 kanalas.

Liepos 3 d. kovų įrašas:

Liepos 4 d. kovų įrašas:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų