REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Rytas“ (3-4) Europos taurės rungtynėse savų sirgalių akivaizdoje 92:78 (21:13, 25:23, 20:24, 26:18) palaužė Limožo CSP (2-5) klubą, taip atsirevanšuodami už skaudų pralaimėjimą pirmojo rato rungtynėse išvykoje. Vilniečių strategas Dainius Adomaitis po rungtynių buvo patenkintas komandos nusiteikimu šiose rungtynėse.

Vilniaus „Rytas“ (3-4) Europos taurės rungtynėse savų sirgalių akivaizdoje 92:78 (21:13, 25:23, 20:24, 26:18) palaužė Limožo CSP (2-5) klubą, taip atsirevanšuodami už skaudų pralaimėjimą pirmojo rato rungtynėse išvykoje. Vilniečių strategas Dainius Adomaitis po rungtynių buvo patenkintas komandos nusiteikimu šiose rungtynėse.

REKLAMA

D. Adomaitis spaudos konferencijos pradžioje pažymėjo, kad ekipa šįkart laikėsi plano ir nedavė varžovams pelnyti lengvų taškų.

Strategas taip pat liko maloniai nustebintas Vilniaus ekipos klaidų skaičiumi, palyginus su pirmojo rato rungtynėmis prieš Limožo klubą išvykoje.

„Ryto“ strategas atidavė duoklę ir ištikimiausiems komandos gerbėjams: „Dėkoju fanams už puikų palaikymą. Rungtynės buvo labai svarbios, todėl atmosfera padėjo žaidėjams sunkiais momentais“.

REKLAMA
REKLAMA

Ar savaitgalio pralaimėjimas Kėdainių „Nevėžiui“ supurtė komandą?

– Visada pralaimėjimai supurto. Turėjome video peržiūrą, analizavome ir ruošėmės itin atsakingai. Nesame ta komanda, kuri gali atsipalaiduoti ar išeiti ne šimtu procentų susikaupę. Jeigu taip išeisim, tada būsime nubausti taip, kaip buvome nubausti Kėdainiuose.

REKLAMA

Pako Cruzas pataikė puikų tritaškį su pražanga, ar būtent tada ir įvyko rungtynių lūžis?

– Visada tokie momentai turi didelę įtaką psichologiškai. Svarbiausia, kad komanda laikėsi kantriai ir nelūžo, net tada, kai jie turėjo keturis tritaškius iš eilės ir atrodė, jog vėl grįžo į rungtynes.

Paklaustas ar yra patenkintas Pako Cruzo žaidimu, D. Adomaitis atsakė, kad taip: „Atakavome su juo situacijose, kuriose to norėjome ir šiandien jis tikrai labai gerai tas situacijas išnaudojo“.

Uždavus klausimą dėl Deivido Sirvydžio pasirinkimo starto penkete vietoje Arno Butkevičiaus, tokį sprendimą „Ryto“ strategas paaiškino tuo, kad aikštėje esant Cameronui Bairstow, šalia norisi turėti metiką, tuo tarpu, A. Butkevičiui aikštėje reikia daugiau erdvės, kurios jis turėtų mažiau šalia C. Bairstow.

REKLAMA
REKLAMA

Primintas apie Limožo ekipos spurtą ir tritaškių seriją antrojo kėlinio pabaigoje, treneris dar kartą akcentavo discipliną bei žaidėjų koncentraciją: „Pametėme savo drausmę. Vienas iš pagrindinių akcentų buvo dėl jų tritaškių metimų, kai jie turi tris aiškiai išreikštus metikus, kuriuos reikia versti mėtyti dvitaškius. Tuo metu jie sumetė tuos tritaškius, reiškias tu nesi drausmingas gynyboje, pirmiausia – individualioje gynyboje“.

Pasiteiravus, ar Tu Holloway pasodinimas ant suolo trečio kėlinio viduryje buvo susijęs su tam tikrų nurodymų nevykdymu, D. Adomaitis atsakė, jog T. Holloway atlieka funkcijas, kurių iš jo ir tikisi komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jis daug kitiems ieško ir daug sukuria kitiems situacijų. Mes galbūt iš jo nereikalaujame labai daug taškų, bet jis labai gerai kuria kitiems. Jis labai geras sprendimų priėmime. Vis tik norėsime, kad jis šiek tiek daugiau atakuotų“, – kalbėjo Vilniaus ekipos strategas, po to paaiškinęs, jog iš esmės T. Holloway buvo pasodintas dėl gynybos.

Pasiteiravus kaip antroji pergalė iš eilės keičia situaciją toliau kovojant grupėje, treneris buvo aiškus: „Niekas nesikeičia, nes kitos rungtynės vel bus svarbiausios, nes su visais varžovais, tiek tokio paties pajėgumo, tiek stipresniais, turime sužaisti tiesiog taip, kaip galime ir kaip norime, kaip suplanuojame. Tu gali pralaimėti, bet tu žinai kokiu stiliumi tu žaidi ir kodėl tu pralaimi“.

REKLAMA

Žurnalistams paprašius pakomentuoti faktą, kad per visas rungtynes Limožo ekipa neperėmė nei vieno kamuolio, D. Adomaitis ir vėl pabrėžė, jog svarbiausia yra disciplina ir koncentracija, kuria treneris šios dienos varžybose liko patenkintas.

Pabaigoje paklaustas kaip vertina naujojo Lietuvos krepšinio rinktinės trenerio Dariaus Maskoliūno kėdės „karštumą“, D. Adomaitis per daug neišsiplėtė, tik savo įpėdiniui palinkėjo kantrybės ir sėkmės.

.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų