REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Emocionalus atsisveikinimas su Kinija ir pasaulio čempionatu apkarintas antausiu Lietuvių komandai. Paskutinėse rungtynėse Lietuvos krepšininkai atidavė duoklę savo sirgaliams, nugalėjo Dominikos Respubliką. Patys krepšininkai labiausiai dėkoja būtent už jų palaikymą, pasidalijo mintimis dėl trenerio pasitraukimo. Tuo tarpu pats rinktinės vairą paliekantis Dainius Adomaitis gavo FIBA antausį už emocijų protūkį. TV3 žiniomis, jis turės sumokėti penkiaženklę piniginę baudą.

Emocionalus atsisveikinimas su Kinija ir pasaulio čempionatu apkarintas antausiu Lietuvių komandai. Paskutinėse rungtynėse Lietuvos krepšininkai atidavė duoklę savo sirgaliams, nugalėjo Dominikos Respubliką. Patys krepšininkai labiausiai dėkoja būtent už jų palaikymą, pasidalijo mintimis dėl trenerio pasitraukimo. Tuo tarpu pats rinktinės vairą paliekantis Dainius Adomaitis gavo FIBA antausį už emocijų protūkį. TV3 žiniomis, jis turės sumokėti penkiaženklę piniginę baudą.

REKLAMA

Paskutinės rungtynės Lietuvai pasaulio krepšinio čempionate lemia nedaug- mūšis vyksta dėl garbės. Mūsiškiai didžiąją rungtynių dalį išlaiko dviženklį pranašumą ir nė karto neleidžia Dominikos Respublikai veržtis į priekį. 

Lietuvos krepšinio galiūnai atidavė duoklę savo sirgaliams. Be priekaištų patiesė varžovus rezultatu 74:55. Krepšininkai iškart po sirenos atiduoti paskutinę pagarbą Lietuvos sirgaliams. Tačiau ši pergalė toli gražu nepraskaidrino rinktinės žygio šių metų pasaulio čempionate.

REKLAMA
REKLAMA

Kinijoje Lietuvos rinktinė pasirodė prasčiausiai per visą savo dalyvavimo istoriją. Iki tol žemiausia mūsiškių užimta vieta buvo 7-oji – prieš 13 ir 21-erius metus vykusiose planetos pirmenybėse.

REKLAMA

Negana to, paskutinį kartą Lietuvos rinktinei šiose rungtynėse vadovavęs strategas Dainius Adomaitis dar prieš mačą sulaukė nemalonių žinių iš tarptautinės krepšinio federacijos. FIBA už emocijų protrūkį jam skyrė piniginę baudą ir dar uždraudė atskleisti kokio ji dydžio. O TV3 žiniomis, ji siekia penkiaženklę sumą.

„Nežinau ar galiu sakyti, žinau, kad taip. Oficialiai atsiųstas raštas, kad už spaudos konferenciją gaunu baudą“, – sako rinktinės treneris Dainius Adomaitis. 

Dainiaus Adomaičio era rinktinėje baigta. Nors per trejus jo vadovavimo metus rinktinė demonstravo solidų žaidimą, nepavyko iškovoti medalių nei prieš dvejus metus vykusiame Europos čempionate, nei čia, Kinijoje. Treneris neslepia, kad darbas Lietuvos rinktinėje buvo išties buvo nelengvas, bet jei galėtų laiką grąžinti atgal, vis tiek būtų pasiryžęs šiam iššūkiui.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad tiek negatyvo per savo gyvenimą dar neturėjau. Mano pirmas klausimas buvo prieš priimant sprendimą šeimoje: aš susisodinau dukras, žmoną ir klausiau: ar jūs pasiruošę tam? Nes to š*** bus labai daug“, – pasakoja D. Adomaitis.

Tuo tarpu patys krepšininkai šią žinią priėmė dvejopai.

„Man asmeniškai tai buvo labai netikėtas. Nors iš tikrųjų apie tai dar net nekalbėjome irgi sužinojome daugiausiai iš žurnalistų“, – teigia krepšininkas Jonas Mačiulis. 

„Aišku, gali nujausti po čempionato, kad kaip pats jis paskui pakomentavo, kad rezultatas Lietuvai toks – prastas. Normalu, keičiasi tie treneriai juk. Nebuvo kažkokia labai didelė staigmena“, – mano krepšininkas Mantas Kalnietis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nustebino. Vėlgi, sakau. Nieko negali pakeisti. Bet padaryta kas padaryta, dabar žiūrime į priekį“, – kalbėjo krepšininkas Jonas Valančiūnas. 

O sirgalius pozityvus paskutinis čempionato akordas bent kiek pradžiugino. Daugelis neslepia, vis jaučia kartėlį dėl teisėjų klaidos rungtynėse su prancūzais, ir nepaisant prasčiausio rezultato istorijoje rintinės žaidimą vertina teigiamai:

„Geros, labai geros, mes už Lietuvą!“

„Šešioliktukas nėra ta vieta, dėl kurios mes kovojame. Ypač, kai tų rezultatų nepavyksta pasiekti dėl apmaudžių teisėjų klaidų.“

„Neblogas pasirodymas. Aišku, vieta netenkina. Prieš pat čempionatą jau sakiau, kad bus problemų su teisėjavimu.“

REKLAMA

„Mūsų šaliai būti tarp 16 geriausių yra neblogai, bet tai ne mūsų tikslas.“

„Šiaip gerai atrodo komanda ir daug tikėjomės. Aišku, ten tos kelios sekundės. Kol buvo viskas nuo nulio. Tie sprendimai skaudūs, iš tikrųjų, nemalonu.“

„Laimėti visada yra smagu. Rinktinė žaidė tikrai gerai. Tiesiog taip burtai sukrito.“

Ištikimoji sirgalių minia išties džiugino ir motyvavo pačią Lietuvos rinktinę. Patys krepšininkai juos vadino varomuoju varikliuku, tačiau gailisi sutrumpinę ir jų kelionę paskui Lietuvos rinktinę Kinijoje.

„Fanai, tai vis dėl to yra žmonės, kurie sukorė tokią kelionę, investuodami tiek pinigų, atvažiavo čia palaikydami, tai, man kaip treneriui labiausiai gaila, kad jie negali toliau palaikyti mūsų. Mes važiuojame namo“, – pasakoja D. Adomaitis. 

REKLAMA

„Mes irgi skaitėme ir spaudą, sekėme tą visa ažiotažą kaip visi pavydi mūsų sirgalių. Kokie jie yra fantastiški dėl savo palaikymo. Net tas šiurpuliukas bėga per nugarą, kai giedame Tautišką giesmę. Tikrai sirgaliai duoda tą savo palaikymą. Tai yra labai reikšminga ir ačiū jiems“, – kalbėjo J. Mačiulis.

Taigi tai yra viskas – Lietuvos rinktinė oficialiai baigė savo pasirodymą pasaulio čempionate Kinijoje. Mūsų kelionė baigiasi antrajame etape, nepasiekus ketvirtfinalio. Pozityvus dalykas yra pergalė paskutiniame mače su Dominikos Respublika, o nereikia pamiršti ir fakto, kad mūsų komanda iškovojo teisę kitais metais žaisti atrankoje į olimpiadą. Nuo nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos krepšininkai dar niekada nepraleido olimpinių žaidynių, turi viltį nepraleisti ir dabar.

Nuliūdę Lietuvos krepšininkai krausis lagaminus ir važiuos namo. Tačiau jau dabar svarstoma apie kitus planus. Kitais metais laukia Tokijo olimpinės žaidynės. Tačiau kelias į olimpą nebus toks lengvas. Pasaulio krepšinio čempionate bus išdalinti 7 tiesioginiai kelialapiai į Tokijo olimpines žaidynes. Lietuva jau užsitikrino teisę dalyvauti olimpiniuose atrankos turnyruose. Tačiau jie vyks tik prieš pat Olimpiadą kitą vasarą. Vieną iš keturių užsispyrusi organizuoti ir Lietuvos krepšinio federacija Kaune, tačiau reikėtų pakloti ne vieną milijoną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų