REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Kultūros ministerijoje mados ir teatro kostiumų dailininkui Juozui Statkevičiui (48) buvo įteiktas aukščiausias Kultūros ministerijos apdovanojimas, garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

Šiandien Kultūros ministerijoje mados ir teatro kostiumų dailininkui Juozui Statkevičiui (48) buvo įteiktas aukščiausias Kultūros ministerijos apdovanojimas, garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Statkevičiui apdovanojimas skirtas už svarų indėlį ir ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, už iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę pozityviai veiklai, už asmeninę atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką.

REKLAMA

Tiesa, iki šio apdovanojimo dizaineriui teko nemažai patirti. Šį mėnesį nugriaudėjusi J. Statkevičiaus mados kolekcija susilaukė didžiulio ažiotažo ir apkalbų.

Galbūt todėl Kultūros ministerijos įvertinimas jam tapo toks svarbus. Atsiimdamas ypatingą apdovanojimą J. Statkevičius nesulaikė emocijų ir susigraudino.

„Pirmiausia, norėčiau visiems padėkoti ir nulenkti galvą. Daugybę metų skyriau šiam darbui, kuris, galbūt, nėra toks platus ir svarbus mūsų šaliai. Bet kaip sakoma, kas stipriai spardosi, tam pavyksta prasimušti“, - savo kalbą pradėjo dizaineris.

REKLAMA
REKLAMA

„Esu žiauriai laimingas, kad ne po mirties. Iš tikrųjų įdėta daug darbo, net jei taip ir neatrodo. Iš pirmo žvilgsnio viskas atrodo taip lengva. Valanda to grožio, o už to – visi metai darbo. Todėl aš jau dabar tiksliai žinau, kas bus kitąmet. Aš negaliu nuvilti žmonių, – su šiais žodžiais J. Statkevičius nubraukė ašarą ir tęsė. – Nežinau kodėl, aš čia susigraudinau. Bet... Aš manau, kad šis apdovanojimas labai plačiai nuskambėjo, mano telefonas nenutyla“, - kalbėjo mados dizaineris, kuris net 27-erius metus dirba teatre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apdovanojimą dizaineriui įteikė kultūros ministras Šarūnas Birutis. Anot Kultūros ministerijos, J. Statkevičius Lietuvoje yra unikalus mados bei kultūros fenomenas – pirmasis Baltijos šalių dizaineris, parodęs savo aukštosios mados kolekciją pasauline madų sostine laikomame Paryžiuje ir įtraukęs Lietuvą į pasaulio mados akiratį.

Apie J. Statkevičių

Lietuvos mados ir teatro kostiumų dailininkas J. Statkevičius Lietuvoje laikomas geriausiu drabužių dizaineriu. Iškalbingi jo kūrybos dešimtmečiai – kuria kostiumus Lietuvos režisierių: E. Nekrošiaus, G. Varno, R. Tumino, A. Cholinos, D. Ibelhauptaitės, O. Koršunovo, J. Lingio, J. Turo, J. Smorigino spektakliams, bendradarbiavo su Rygos, Versalio teatru, Tel Avivo opera, „Vilnius City Opera“.

REKLAMA

J. Statkevičius turi ypatingą, subtilų skonį ir stiliaus jausmą, puikiai žino kostiumo istorinius stilius, meno istoriją.

Nuo 1992 m. J. Statkevičius kasmet kuria drabužių kolekcijas, kurias nuo 1999 m. papildė ir aukštosios mados kolekcijos. Geografinis J. Statkevičiaus kūrybos žemėlapis, be jau minėtų Europos miestų, margas kitais taškais, kuriuos pasiekė talentinga dizainerio ranka arba jo kūriniai: Niujorkas, Čikaga, Holivudas, Palm Byčas, Viena, Londonas, Berlynas, Sidnėjus, Seulas, Tokijas.

„Juozas Statkevičius couture“ apdarais besipuošiančios garsios Lietuvos ir pasaulio moterys – Alma Adamkienė, Latvijos prezidentė Vaira Vykė-Freiberga, garsios Rusijos mados redaktorės Evelina Chromčenko ir Aliona Doleckaja, filantropė Audrey Gruss, Danijos princesė Mary, garsi manekenė Svetlana Griaznova, šou pasaulio garsenybės Bjork, Kyra Sedgwick, Naomi Watts, Nicole Richie – aukščiausios kokybės drabužių liudytojos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų