REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 „Eurovizijos“ baigtis kartais specialiai prognozuojama taip, kad atkreiptų dėmesį į vieną ar kitą atlikėją. Taip sako žurnalistas, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys. Nepaisant to, jis taip pat įvardija savo favoritą ir tikina, kad jo spėjimai paprastai būna taiklūs.

 „Eurovizijos“ baigtis kartais specialiai prognozuojama taip, kad atkreiptų dėmesį į vieną ar kitą atlikėją. Taip sako žurnalistas, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys. Nepaisant to, jis taip pat įvardija savo favoritą ir tikina, kad jo spėjimai paprastai būna taiklūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors buvo pramintas Vaido Baumilos ir Monikos Linkytės dueto krikštatėviu, apie muziką rašantis žurnalistas nevisai sutinka su šia etikete. „Tai visiškai netikslu, nes Vaidui su Monika dainuoti pasiūlė kitas komisijos narys – Gediminas Zujus. Bet aš nesiginčiju, man patinka, kaip kartu dainuoja Vaidas ir Monika. Jeigu kažkas nori sukurti gražią legendą, kad tai sugalvojau aš, esu tikrai nieko prieš“, – tikina muzikos ekspertas.

REKLAMA

Jis sutinka, kad po nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos ilgai nerimsta aistros, bet taip, pasak jo, vyksta visose šalyse. „Visur yra daug diskusijų ir aistrų dėl „Eurovizijos“, ir tai yra gerai“, –sako pašnekovas. Muzikos apžvalgininkas mano, kad šiemet Lietuva pasirinko gerą, puikiai įsimenančią dainą. „Priedainis visada yra labai svarbu, o dainoje „This time“ yra ne tik skambus priedainis“, – kalba R. Zilnys.

REKLAMA
REKLAMA

Žurnalistas tvirtina kol kas daugiausiai dėmesio atkreipęs į švedų pasirodymą. „Tai nėra taip ryšku, kaip Loreen, kai pamačius pasirodymą buvo aišku, kad kitiems bus labai sunku su ja konkuruoti, bet šiais metais, manau, švedų pasirodymas vėl gali labai nustebinti“, – svarsto vyras. Jis sako, kad, jeigu šiandien kas nors priverstų lažintis iš 300 eurų, jis statytų būtent už Švediją. Paprastai muzikos eksperto spėjimai būna taiklūs. „Dažniausiai tie atlikėjai, kurie man atrodo galintys laimėti „Euroviziją“, patenka į penketuką“, – tvirtina R. Zilnys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 Jis atvirai sako, kad praėjusiais metais nemanė, jog Austrijos atstovė Conchita Wurst laimės konkursą. „Bet ne dėl muzikinio pasirodymo, ne dėl dainos, kuri buvo pakankamai gera, nors nebūtinai geriausia praėjusių metų „Eurovizijos“ konkurse. Maniau, kad Europa yra konservatyvesnė ir tas ryškus įvaizdis gali sutrukdyti daugelyje balsuojančių šalių gauti aukštą rezultatą“, – mano žurnalistas.

R. Žilnio žodžiais, kartais atrodo, kad „Eurovizijos“ baigties prognozės yra iš anksto pakreipiamos viena ar kita linkme. Tai, pasak jo, daro ir lažybų bendrovės, ir oficiali „Eurovizijos“ svetainė, ir kiti apie konkursą rašantys interneto portalai.

REKLAMA

„Likus porai mėnesių pradedi pastebėti, kad labai daug kalbama apie vieną ar kitą atlikėją. Taip buvo su Emmelie De Forest iš Danijos, su Conchita Wurst. Ir kartais gali prisigalvoti sąmokslo teorijų, kad jau yra iš anksto formuojama nuomonė“, – sako pašnekovas. Jo manymu, tai irgi labai daug reiškia – jeigu daug kalbama apie vieną atlikėją, natūralu, kad yra žmonių, kurie pradeda labiau domėtis, koks tai artistas, kokia daina.

Ilgus metus apie „Euroviziją“ rašantis žurnalistas sutinka, kad tai nėra labai aukštos meninės vertės renginys, kuriame gali džiaugtis muzikiniais gurmaniškais malonumais. „Be jokios abejonės, tame konkurse būna gana siaubingų kūrinių ir labai neskoningų pasirodymų“, – mano R. Zilnys. Tačiau jis nesutinka su populiaria nuomone, kad rimti atlikėjai ten nedalyvauja.

REKLAMA

Prieš mėnesį jis apie tai klausė ir olandų grupės „The Common Linnets“, kuri praėjusiais metais „Eurovizijoje“ užėmė antrą vietą, ir tai buvo būtent ta grupė, už kurią daugiausiai balsavo lietuviai – skyrė 12 balų. „Jie sakė, kad jų šalyje buvo mąstoma panašiai, kad ten neina rimti dainininkai, kol konkurse nesudalyvavo jų atlikėja Anouk, kuri yra puiki vokalistė, tikrai vertinama muzikos specialistų ir atliekanti įdomią muziką. Jos dainą, kuri skambėjo „Eurovizijoje“, prilyginčiau kai kuriems Jurgos Šeduikytės kūriniams, nes skambėjo tokia keistoka forma, daug kas galvojo, kad tai visiškai netinka „Eurovizijai“, – pasakoja R. Zilnys. Tačiau, pasak jo, konkurse dainininkė pasirodė puikiai ir šalies atlikėjai pakeitė nuomonę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Eurovizijos“ konkurse dalyvavo Patricija Kaas. Niekaip nesutiksiu, kad ji yra prasta atlikėja. Tai yra labai įdomi dainininkė, kuri renka dideles sales ir toje pačioje Lietuvoje, ir Prancūzijoje, ir kitur“, – tikina pašnekovas.

Jis prisimena ir gerai vertinamą Balkanų kompozitorių Goraną Bregovičių, kuris yra parašęs dainą „Eurovizijai“. „Man teko jo klausti, kodėl „Eurovizija“, kodėl jūs ten lindote, kam jums viso šito reikia. Jis sakė, kad „Eurovizija“ pirmiausia yra konkursas, kurį mato labai daug žmonių. Tarp jų yra įvairiausių, turinčių labai gerą muzikos skonį, tad gali pristatyti jiems savo muziką“, – pasakoja žurnalistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų