REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Aukštosios mados meistro Valentino paroda Londone, Somerset House. Unikali mados ekspozicija – daugiau kaip 130 vakarinių suknelių, fotografijos, trumpametražiai filmai.

Aukštosios mados meistro Valentino paroda Londone, Somerset House. Unikali mados ekspozicija – daugiau kaip 130 vakarinių suknelių, fotografijos, trumpametražiai filmai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2012 m. lapkričio 29 d. – 2013 m. kovo 3 d.

Nuo lapkričio 29 dienos aukštosios mados mėgėjams duris atveria Valentino paroda. Ši didžiulė paroda, pavadinumu „Valentino: master of couture“, suteikia retą progą pažvelgti į paslaptingą Italijos aukštosios mados pasaulį. Pats meistras, Valentino Clemente Ludovico Garavani (g. 1932 m.) – vienas įtakingiausių dvidešimtojo amžiaus pabaigos dizainerių. 1959 metais, po studijų sugrįžęs iš Paryžiaus į Italiją, Romoje atidarė mados namus. O 1962 metais jau debiutavo tarptautinėje rinkoje, Pitti rūmuose Florencijoje, kuri tuo metu buvo mados pasaulio sostinė. Labai greit jis tapo Italijos “aukštosios mados maestro“ žinomu ir vertinamu visame pasaulyje. 1966 metais kūrėjui įteiktas Neiman Marcus mados apdovanojimas, savo svarba mados pasaulyje prilygstantis garsiajam Oskarui. 2007 metais Valentino oficialiai paskelbė apie išėjimą į pensiją, o su mados pasauliu atsisveikino 2008 metų sausį pristatydamas paskutinę savo mados kolekciją. Valentino ženklas „V“ žinomas daugiau kaip 70 – yje pasaulio šalių. 2011 metais įkurtas virtualus muziejus.

REKLAMA

Parodoje Somerset House, Londone, eksponuojami paties Valentino kurti drabužiai, tai daugiau kaip 130 vakarinių suknelių, sukurtų meistro nuo 1950 metų. Kiekviena jų turi savo nuostabią istoriją, gyvenimą ir yra išliekamosios vertės kūriniai. Jo sukurtus drabužius mėgo tokios kino žvaigždės kaip Audrey Hepburn, Grace Kelly, Sophia Loren, Elizabeth Taylor bei Julia Roberts ir Gwyneth Paltrow, elito ir aukštuomenės atstovės Begum Aga Khan, Farah Diba (Irano imperatorienė), Marella Agnelli (Italjos baldų dizainerė), princesė Margaret. Jis sukūrė suknelių seriją, kurias Jacqueline Kennedy dėvėjo gedulo metu po jos vyro nužudymo.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat pristatomas ne tik Valentino darbas ir kūryba, bet ir gyvenimas. Paroda yra padalinta į tris dalis: pirmiausia lankytojai pamatys fotografijas iš asmeninių Valentino archyvų, atskleidžiančias privatų kūrėjo gyvenimą. Vėliau paroda panyra į madų šou su šimtu trisdešimčia aukštosios mados suknelių. Paskutinėje dalyje išvysite uolų ir kruopštų kūrimo procesą, kurį puikiai iliustruoja stulbinančio grožio, inkrustuota perlais, Graikijos princesės Marie – Chantal vestuvinė suknelė, vilkėta 1995 metais, kurios kiekvienas dygsnis siūtas rankomis. Be to, specialiai parinkti filmai leis patekti į Valentino ateljė scenos užkulisius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų