• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors šalies prezidentas Lechas Kaczynskis ir konservatyvios organizacijos nesutiko, šeštadienį Lenkijoje sėkmingai įvyko „Lygybės parado“ akcija.

REKLAMA
REKLAMA

Į renginį susirinko apie 5 tūkst. kovoti prieš homofobiją raginančių akcijos dalyvių.

Renginyje buvo ir garbių svečių iš užsienio - Švedijos Europos reikalų ministrė Cecilija Malmstroem, Vokietijos Žaliųjų partijos lyderė Claudia Roth kartu su kolegomis Volkeriu Becku ir Ispanijos Socialistų teisininku Pedro Zerolo - abu kovotojai už gėjų teises.

REKLAMA

„Mes tikimės sulaukti daugybės homoseksualų iš užsienio, ypač iš Vokietijos, Olandijos ir Prancūzijos“ - prieš paradą kalbėjo „Akcijos prieš homofobiją“ prezidentas Robertas Biedronas.

Lenkijos homoseksualų bendrija teigia, kad dėl šalyje paplitusios homofonijos, jiems tenka gyventi nuolatinėje "baimės  atmosferoje", skelbia „Deutsche Welle“

Net patys aukščiausi Lenkijos politikai atvirai demonstruoja homofobiškas pažiūras.

Šį mėnesį surengti tyrimai parodė, kad 53 proc. Lenkijos gyventojų homoseksualizmą laiko nuodėme, 58 proc. mano, kad gėjams ir lesbietėms turėtų būti uždrausta rengti viešas demonstracijas.

REKLAMA
REKLAMA

2004 ir 2005 metais tuometinis Varšuvos meras, dabartinis Lenkijos prezidentas, konservatyvių pažiūrų Lechas Kaczynskis uždraudė gėjų ir lesbiečių eisenas. Nepaisant to, žmonės susirinko.

Tuomet L. Kaczynskis teigė, kad plintanti „homoseksualų propoganda“ nėra ginama išraiškos laisvę garantuojančių įstatymų.

Lenkijos prezidentas ir šiais metais ketino neleisti organizuoti eitynių, tačiau, gavęs Europos žmogaus teisių teismo papeikimą, nusileido.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų