REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio 7-ąją, garsaus, talentingo ir puikiai visiems žinomo aktoriaus Arūno Strorpirščio mirtis sujaudino tūkstančius.

Lapkričio 7-ąją, garsaus, talentingo ir puikiai visiems žinomo aktoriaus Arūno Strorpirščio mirtis sujaudino tūkstančius.

REKLAMA

Praėjus daugiau nei metams, Arūno sūnus, Simonas Storpirštis vis dar sunkiai renka žodžius prisimindamas tėvą.

Pasinėręs į vaikystės prisiminimus, Simonas tėtį apibūdino kaip gražų sapną: „Tėtis buvo. Gal kartais rečiau nei man mažam norėjosi, tėvai išsiskyrė, kai man buvo šešeri, bet jis buvo. Ateidavo, duodavo man viską, ką tuo metu galėdavo ir išeidavo.“

Aktorių viena tėčio savybė labai žavėjo: „Vienas iš jo būdo bruožų, dėl ko man su juo būdavo lengva – jis nesisvaičiojo patarimais. Turėjo daug gyvenimiškos patirties, istorijų, kuriomis dalijosi lengva ranka. Turbūt, kaip ir aš dabar, suprato, kad žmogus toks keistas „gyvūnas“ – iš kito klaidų nemoka mokytis. Tai kam vargti?“

Simono akimis, tėtis buvo nuostabus ir šiltas žmogus: „Turėjo neįtikėtiną trauką. Iki pat paskutinių akimirkų, visada atsirasdavo žmonių kurie norėjo būti šalia. O iš vaikystės atsimenu, praeiti Vilniaus Pilies gatve, trukdavo kartais ir pusę valandos. Vis pažįstamas, vis pasilabinti.“

REKLAMA
REKLAMA

Anot vyro, tarp judviejų buvo labai stiprus ryšys: „Neerzinome vienas kito. Buvome ir gerėjomės draugija.“

Nors daugeliui atrodo, kad būtent Arūnas pastūmėjo sūnų eiti aktorystės link, tačiau Simonas prisipažįsta, kad viskas buvo kitaip: „Tėtis niekur manęs nestūmė, tik vaikystėje į sportą. Vis mėčiausi, mėčiausi, kaip pasimetus avis, taip ir neišbuvau niekur ilgiau trijų metų. O su aktoryste, tikriausiai aš pats maniau, kad čia mano vieta. Mama, tėtis, abu nuo scenos, pritrūkau fantazijos renkantis.“

REKLAMA

Linksmas, nestokojantis humoro jausmo, pasižymintis ypatinga išmintimi aktorius Arūnas Storpirštis buvo ne tik gyvenime, tokį jį turėjo progų pažinti ir žiūrovai. Sukūręs dešimtis vaidmenų spektakliuose, vaidybiniuose filmuose, serialuose, televizijos laidose aktorius dirbo iki paskutinės savo gyvenimo akimirkos.

A. Storpirštis gimė 1950 metais Vilniuje, 1975-aisiais baigė Lietuvos valstybinės konservatorijos (dabar – Lietuvos muzikos ir teatro akademija) aktorių laidą.

Tais pačiais metais jis pradėjo dirbti Jaunimo teatre sostinėje ir šio teatro trupei priklausė iki šiol.

REKLAMA
REKLAMA

Aktorius į Jaunimo teatrą atėjo su legendiniu vadinamu režisierės Dalios Tamulevičiūtės dešimtuku.

Šiame teatre A. Storpirštis sukūrė daugiau kaip 30 vaidmenų. Jis vaidino garsiuose Jaunimo teatro pastatymuose „Ilga kaip šimtmečiai diena“, „Meilė ir mirtis Veronoje“, „Škac, mirtie, visados škac“, „Pirosmani, Pirosmani“ ir kituose.

Aktorius kurį laiką dirbo nevalstybiniame Didžiajame Vilniaus teatre.

A. Storpirštis daug filmavosi ir Lietuvoje, ir anksčiau – Sovietų Sąjungoje. Jis vaidino „Amerikietiškoje tragedijoje“, „Chameleono žaidimuose“, „Ir ten krantai smėlėti“, „Žalstvykslėse“, „Žvaigždėje“, „Eurazijos aborigene“, „Dėdė, Rokas ir Nida“, kt., filmavosi televizijos serialuose, humoristinėje žinių laidoje „Dviračio šou“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų