Daugelis esame valgę kiaulienos ar vištienos šašlykus. O antienos? O marinuotus burokėlių sultyse? Jei ne, žiūrėkite TV3 laidą „La Maistas“, kurioje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstravo ne vieną naują šašlykų variaciją ir pažėrė daugybę patarimų apie marinatus, malkas bei kitas kepimo subtilybes, kad jūsų šašlykai būtų tobuli! 

Sprandinės šašlykai su sultiniu ir čili (nuotr. Organizatorių)

Sprandinės šašlykai su sultiniu ir čili (nuotr. Organizatorių)

Istorinės virtuvės žinovas, profesionalus šefas Tomas Rimydis siūlo marinuoti burokėlių sulčių su svogūnais ir česnakais marinate, taip pat reikėtų nepagailėti prieskoninių žolelių. Pasak profesionalo, svarbu gerai išmasažuoti mėsą rankomis, kad įsigertų marinatas ir ji būtų minkšta ir skani. Tačiau anties krūtinėlės jokiu būdu negalima masažuoti, nes bus išardyta mėsos struktūra, ją reikėtų tiesiog palaikyti marinate 2-3 valandas. Tas pats galioja ir vištos krūtinėlei.

„Renkantis sprandinę šašlykams, reikia žiūrėti, kad būtų riebaliuko ir pačiupinėti – mėsa turi būti tvirta“, – sako kitas laidos „La Maistas“ šefas grilio entuziastas Vylius Blauzdavičius

REKLAMA

Tradiciniams iešmams jis mėsą pjausto stambesniais gabalais, o mažiems iešmeliams – mažesniais. Pasak jo, nėra svarbu, kaip pjauti – išilgai ar skersai mėsos skaidulų. Veriant mėsos gabalus ant iešmo, juos reikėtų lengvai suglausti vieną su kitu, bet neperspausti.

Abu šefai – Tomas ir Vylius – sutartinai tvirtina, kad mėsą druska gardinti galima tik iškepus, jos nededa net į marinatus, nes druska ištraukia mėsos sultis ir ši darosi sausa. Taip pat griežtą NE taria acto ir kefyro marinatams! Actą jie siūlo keisti svogūnais, citrina, žalumynais.

Profesionalai taip pat sutaria, kad geriausia kepimui naudoti alksnio ir juodalksnio malkas. Jokiu būdu ne beržą, eglę ar pušį – netinka sakingi medžiai. Ir dėti mėsą kepti galima tada, kai ranką virš anglių galima išlaikyti apie 20 sekundžių.

„Kita dažna klaida – pradėjus kepti, kažkur nueini. Taip daryt negalima. Gali bendraut, bet negali palikt be priežiūros grilio, nes riebalai taškosi, ugnis įsiliepsnoja ir taip dažniausiai sudeginami šašlykai. Mėsą kepant reikia ją nuolat vartyti“, – sako T. Rimydis.

Vištienos šašlykas su tobulu padažu

Greitai paruošiamas, labai gardus ir minkštas vištienos šašlykas tiekiamas su puikaus skonio, šiek tiek aštrumo turinčiu padažu 

Receptą pamatykite čia

Sprandinės šašlykas, marinuotas su burokėlių sultimis

Marinatas ruošiamas iš taupių, neįmantrių ir nesudėtingai namuose randamų ingredientų, juo mėsa gerai įtrinama rankomis, o vėliau jo likučiais mėsa aptepama jau kepdama. Taip paruoštas ir patiektas šašlykas maloniai nudžiugins kiekvieną.

REKLAMA

Receptą pamatykite čia

Sprandinės šašlykas su sultinio ir čili marinatu

Kvapnūs ir aštresni šašlykai, kurie sužavės kiekvieną. Šiuos šašlykus galima marinuoti ir tik porą valandų, tuomet jie bus aštrūs iš išorės, o viduje sultingi, švelnaus skonio ir labai gardūs.

Receptą pamatykite čia

Anties krūtinėlės iešmeliai

Kvapnūs, sultingi, minkšti ir labai gardūs anties krūtinėlės iešmeliai. Prie šių iešmelių labai tinka šalia patiekti ir  agurkų padažą 

Receptą pamatykite čia

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Naminis vaisių limonadas (nuotr. Organizatorių)
Per trumpiausią metų naktį tradiciškai kūrenant laužą, galima ne tik prie jo smagiai pavakaroti, bet ir šį tą skanaus pasigaminti. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ...
Lašiša (nuotr. Organizatorių)
Per trumpiausią metų naktį tradiciškai kūrenant laužą, galima ne tik prie jo smagiai pavakaroti, bet ir šį tą skanaus pasigaminti. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ...
Kebabas (nuotr. Organizatorių)
Per trumpiausią metų naktį tradiciškai kūrenant laužą, galima ne tik prie jo smagiai pavakaroti, bet ir šį tą skanaus pasigaminti. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ...
Paelija (nuotr. Organizatorių)
Per trumpiausią metų naktį tradiciškai kūrenant laužą, galima ne tik prie jo smagiai pavakaroti, bet ir šį tą skanaus pasigaminti. TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ...
Bulvių armonika (nuotr. Organizatorių)
Kylant termometrų stulpeliams, TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius kvietė atsigaivinti su ypatingomis šaltomis sriubomis: duonos ir rūkytos ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų