REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ypatinga situacija pasaulyje didesnę šalies gyventojų dalį privertė daugiau laiko praleisti namuose ir žiūrėti daugiau vaizdo turinio nei įprastai. Lietuvoje bendras turinio žiūrėjimas didžiausioje vaizdo transliacijų internetu platformoje – Go3   išaugo 40 proc., o filmų net 133 proc.!

Ypatinga situacija pasaulyje didesnę šalies gyventojų dalį privertė daugiau laiko praleisti namuose ir žiūrėti daugiau vaizdo turinio nei įprastai. Lietuvoje bendras turinio žiūrėjimas didžiausioje vaizdo transliacijų internetu platformoje – Go3   išaugo 40 proc., o filmų net 133 proc.!

REKLAMA

Tokias išvadas galima daryti išanalizavus platformos žiūrėjimo duomenis pirmąjį karantino mėnesį Baltijos šalyse. 

Pasak Žilvaro Zinkevičiaus, ryšių su visuomene ir komunikacijos vadovo Baltijos šalims, lyginant 2020 m. kovo 16 d. – balandžio 14 d. žiūrėjimo duomenis su tokiu pat praėjusiu 30 d. laikotarpiu (vasario 15 d. – kovo 15 d.) matosi, kad iš visų Baltijos šalių žiūrovų latviai buvo aktyviausi. Latvijoje platformos turinio žiūrėjimas išaugo net 67 proc., estai išliko nuosaikiausiais – atitinkamai augimas 32 proc. 

Daugiausia laiko platformoje – 37 proc. Lietuvos žiūrovai leido žiūrėdami vietinius televizijos kanalus bei populiariausių filmų kanalą „TV3 Film“ (anksčiau vadinosi „TV1000 Premium”). Žiūrimiausio platformos TV kanalo pozicijos visose Baltijos šalyse ir toliau neužleidžia TV3 kanalas.  

REKLAMA
REKLAMA

Filmai buvo antrasis lietuvių pasirinkimas Go3 platformoje, o žiūrėdami juos praleido 22 proc. laiko. Pirmąsias dvi vietas užėmė lietuviški filmai – komedija „Pats sau milijonierius“ (2019 m.)  ir „Pasmerkti. Pajūrio džiazas” (2019 m.). Trečioji vieta atiteko „Vieną kartą Holivude“ (angl. „Once upon a time… In Hollywood”, 2019 m.).

REKLAMA

Didžiausias skirtumas lyginant lietuvių filmų žiūrėjimo įpročius platformoje su latvių bei estų, kad mūsų šalyje animaciniai filmai vaikams pateko į žiūrimiausių penketuką, bet neužėmė pirmos vietos. „Kaip prisijaukinti slibiną 3” (angl. „How to train your dragon: The hidden world“, 2018 m.) buvo ketvirtoje vietoje (Estijoje žiūrimiausias, o Latvijoje – trečia vieta), o „Slaptas augintinių gyvenimas 2” (angl. „The Secret life of pets 2“, 2019 m.) – penktas pagal žiūrimumą mūsų šalyje (Latvijoje žiūrimiausias, o Estijoje trečioj vietoj). 

REKLAMA
REKLAMA

Serialams Lietuvos žiūrovai platformoje skyrė 21 proc. savo laiko ir tai yra net 69 proc. daugiau negu prieškarantininiam 30 d. laikotarpyje. Lietuvoje populiariausio serialo vardą išlaikė ir prieš karantiną karaliavęs lietuviškas „Pasmerkti“. Antroji vieta netikėtai atiteko, tarsi viesului į geriausių penketuką įsiveržusiam, lietuvių pamėgtam „Simpsonai“.  Kultinis amerikiečių serialas „Draugai“ (angl. „Friends“) su kuriuo užaugo net kelios kartos, viliojo žiūrovus ir karantino metu. Visose Baltijos šalyse jis patekto į žiūrimiausių penketuką, o Lietuvoje buvo trečias pagal žiūrėjimą.

Ketvirtoje vietoje „įsitaisė“ lietuviškas serialas „Nemylimi“. Penktoji vieta atiteko serialui „Jaunesnė“ (angl. „Younger“), kuris pasakoja apie vienišą namų šeimininkę ir mamą, kuri dėl karjeros nusprendžia meluoti apie savo amžių. Latvijos ir Estijos platformos žiūrovai, be jau minėtų „Draugų” dažniausiai pirmąjį karantino mėnesį rinkdavosi vietinius serialus. 

Nuo balandžio 20 d. pradėjus rodyti naująjį platformos Go3 sukurtą serialą „Gaujų karai. Smaugliai“, pirmųjų serijų žiūrėjimas gerina visus rekordus ir šiuo metu yra žiūrimiausias turinio vienetas mūsų šalyje. Netrukus šiuo serialu galės mėgautis ir Latvijos bei Estijos žiūrovai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų