REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
„Original Copy“ (nuotr. Organizatorių)

Grupę „Original Copy“ puikiai galima prisiminti dėl jų dalyvavimo TV3 televizijos projekte „X faktorius“. Energingumu ir nuotaikingais pasirodymais pasižymėjusi vokalinė grupė niekur nesustojo, spėjo sudalyvauti „Eurovizijos“ atrankoje, surengė ne vieną koncertą ir jau penktus metus drauge su Juste Arlauskaite-Jazzu koncertuoja arenose.

5

Grupę „Original Copy“ puikiai galima prisiminti dėl jų dalyvavimo TV3 televizijos projekte „X faktorius“. Energingumu ir nuotaikingais pasirodymais pasižymėjusi vokalinė grupė niekur nesustojo, spėjo sudalyvauti „Eurovizijos“ atrankoje, surengė ne vieną koncertą ir jau penktus metus drauge su Juste Arlauskaite-Jazzu koncertuoja arenose.

REKLAMA

Šiandien jie pristato savo pirmąją lietuvišką dainą, todėl paprašėme papasakoti apie ją šiek tiek daugiau, rašoma pranešime spaudai.

Kaip gimė dainos idėja?

„Praėjusiais metais vėl pradėjau rašyti dainas lietuviškai, o grupei „Original Copy“ kaip tik reikėjo lietuviškų dainų. Parašyti dainą tokiai dideliai grupei iš tikrųjų nėra lengva, nes rašydamas turi galvoti apie kiekvieną narį, kaip išsidėstys balsai, o taip pat turi ir parašyti tekstą, kurio žinutę skleisdami gerai jaustųsi visi. Manau, kad kūrybos procese labai padeda, kad vienas kitą pažįstam jau nuo vaikystės laikų“, – teigia grupės narys Audrius.

Dainos aranžuotei grupė pasirinko bendradarbiauti su Faustu Venckumi, su kuriuo susipažino turų su Juste Arlauskaite-Jazzu metu. „Prisimenam kaip Fausto studijoje Justės albumui įrašinėjome pritariančiuosius vokalus, tada po truputį pradėjom planuoti ir savo dainos įrašymą“, - sako Aušra.

REKLAMA
REKLAMA

Grupė taip pat papasakojo apie ilgai užtrukusį kūrybos procesą, apie tai, kad daina buvo parašyta dar praėjusią vasarą ir įvardino priežastis kodėl dainą pasirinko išleisti būtent dabar.

REKLAMA

„Pastarieji metai buvo iš ties turiningi, priėmėme sprendimą tęsti muzikinę karjerą be vadybos, vasarą dirbti į Norvegiją buvo išvažiavus grupės narė Akvilė, kai ji grįžo, Aušra išvyko pusei metų mokytis į Azerbaidžaną. Tiesiog norėjom išlaukti to momento, kai vėl visi būsim kartu ir dainą išleisti tada“, – pasakoja Audrius.

Grupė ir toliau tęsia savo veiklą, nors kartais ir būna „išsimėčiusi“ po įvairiausius pasaulio kampus. Galbūt iš šalies tai neatrodo paprasta, bet būtent tarpusavio ryšį jie išskiria kaip pagrindinę priežastį kodėl tiek metų sugebėjo išlikti kartu.

REKLAMA
REKLAMA

„Gyvenant užsienyje, muzikinės veiklos ypatingai trūko. Dar dabar labai gerai pamenu, kaip ėjau savo kasdieninį kelią namo iš darbo ir Audrius atsiuntė dainos „demo“ versiją, kurią įdainavęs tik jis vienas. Tada net suėmė baltas pavydas, kad grupė kuria kažką tokio gražaus. Tačiau geriausia dalis yra tai, kad grįžus į Lietuvą, beveik iš karto visi nuvažiavome pas Faustą įrašyti ir mano vokalo, todėl labai džiaugiuosi, kad prie šitos dainos spėjau prisidėti ir aš!“ – pasakoja Akvilė.

Kokia yra pagrindinė dainos mintis?

„Pati dainos mintis yra apie tai, kad dažnai esame linkę nuvertinti savo galimybes. Ši daina skatina nepasiduoti, judėti toliau, siekti savo tikslų bei nebijoti priimti naujų iššūkių, nes taip

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

gyventi yra tiesiog linksmiau. Bendradarbiavome su Grėte Vaičiulyte, kuri nupiešė visas vizualizacijas dainos minčiai perteikti“, – pasidalino Audrius.

„Man ši daina reiškia labai daug, esu iš tų žmonių, kurie linkę greitai pasiduoti. Kai pasiduodu, reikia iš kažkur atrasti naujos motyvacijos, o jos ieškau muzikoje, meditacijoje ir taip įgaunu jėgų judėti į priekį. Šita daina man yra viskas viename: motyvacija, supratimas, paskatinimas, meilė“, - paantrina grupės narė Ingrida.

Kokie iššūkiai laukia grupės toliau?

„Mūsų ateities planus įvertinti šiuo metu yra sudėtinga dėl susidariusios situacijos. Koncertai „ant klaustukų“, o ir susitikti repetuoti negalime, nes esame penkiese. Tačiau planuose tikrai yra ir noras išleisti daugiau naujos muzikos, ir koncertai, bet dabar susitelksime į tai, kad daina „Nesustok“ pasiektų kuo daugiau klausytojų širdžių“, – mintimis dalijasi Audrius.

REKLAMA

Galbūt norėtumėte kažką palinkėti savo klausytojams?

„Esant tokiai situacijai, norėčiau palinkėti klausytojams akcentuoti būtent pozityvius ir teigiamus dalykus, nes dabar labai paprasta paskęsti tarp blogų naujienų. Jeigu yra tokia galimybė, tai dabar yra puikus metas daugiau laiko praleisti su savo šeimos nariais. O besilaikant karantino, mūsų daina gali tapti geros nuotaikos užtaisu“, – į klausytojus kreipiasi Ieva.

Grupės daina:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų