REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Daina Bilevičiūtė (nuotr. facebook.com)

Ekstravagantiškoji atlikėja Daina Bilevičiūtė yra dažna viešnia lietuvių pamiltame Londone. Čia ji dirba pedagogės darbą, mokina dainuoti, todėl visai neseniai, kaip įprasta, iš Lietuvos čia ir atvyko.

15

Ekstravagantiškoji atlikėja Daina Bilevičiūtė yra dažna viešnia lietuvių pamiltame Londone. Čia ji dirba pedagogės darbą, mokina dainuoti, todėl visai neseniai, kaip įprasta, iš Lietuvos čia ir atvyko.

REKLAMA

Tiesa, sparčiai plintantis koronavirusas privertė daugelį šalių paskelbti karantiną – tiek Lietuvoje, tiek Anglijoje jis jau galioja, todėl Daina įstrigo svečioje šalyje. Nepaisant to, žinoma moteris nusprendė į tėvynę negrįžti, mat ją įbaugino priverstinė izoliacija.

Atlikėja pasakojo, kad trečiadienį turėjo grįžti į Lietuvą, tačiau šalyje vyraujanti padėtis, ją atbaidė – ji pasiliko Anglijoje.

D. Bilevičiūtė teigė, grįžimas į Lietuvą jai atrodė pavojingas: „Žinojau, kad galima grįžti į šalį ir izoliuotis, bet kai pamačiau, kas ten dedasi... Kai pasižiūri, kokie ten žmonės grįžo, atrodo, kad jie sąmoningai nori užkrėsti kitus žmones. Skristi lėktuvu, kuriame jau būna kokie 200 žmonių ir kvėpuoti tuo pačiu oru – jau pavojinga.“

REKLAMA
REKLAMA

Jai pasirodė keista, kad visus žmones nori izoliuoti, o siūlomos izoliacijos sąlygos jai pasirodė netinkamos.

„Pasirodė keista ir tai, kai paskelbė, kad visus žmones izoliuos. Pamačiau, kad žmones grūda po 5-6 ir tik kažkas suspėjo gyventi po 2. Būčiau skridusi 1, kodėl aš turėčiau gyventi su kitais žmonėmis? Aš esu ne ligoninėje ar kalėjime, kad būtų pažeidžiamos mano teisės. Man ne tai, kad netiko šios sąlygos, aš pagalvojau, kad taip būčiau užkrėsta. Jeigu tarp mūsų yra kažkas nešiotojas, tai būtų labai didelė plitimo terpė. Čia ne izoliacija, čia – genocidas. Man užteko proto, sekiau visą informaciją, kas vyksta šalyje. Internete mačiau labai daug pasisakymų, kuriuose žmonės teigė, kad turi kur gyventi, kad izoliuotis. Tačiau čia pradeda kalbėti, kad šie neklausys nurodymų. Čia jau viskas priklauso nuo žmogaus savimonės“, – sakė Daina.

REKLAMA

Pasilikusi Londone ji pasakojo, kad laikosi nurodymų ir visą laiką sėdi namuose: „Londonas dabar yra ramus, mažai gatvėse žmonių, lėktuvai nekyla. Aš namuose sėdžiu jau savaitę. Beveik neinu į gatvę, tik į parduotuvę. Šioje šalyje paskelbtas 3 savaičių karantinas, visą laiką čia ir praleisiu.“

Atlikėja tikino, kad į Lietuvą norinti grįžti, tačiau ir ją labiausiai skaudina netinkamas žmonių elgesys: „Šioje situacijoje man skaudžiausia, kad dingo žmogiškumas. Vieni kitus kaltina. Juk tiek vieni žmonės, tiek kiti keliavo po visą pasaulį. Man atrodo, kad šioje situacijoje reikia mėginti atlaikyti sunkų periodą, o ne kaltinti. Visas pasaulis yra užsikrėtęs... Atranda, kad kažkas jau persirgo – taip yra. Sunkiausia, kad šioje situacijoje miršta daug žmonių. Tai psichologinė trauma visiems, todėl su muzika stengiuosi blogas mintis vyti šalin.“

REKLAMA
REKLAMA

Daina džiaugėsi, kad jai veiklų tikrai netrūksta ir nebijo 3 savaites praleisti tarp 4 sienų, kadangi atrado būdą, kaip blogas mintis nuvyti šalin. Visą šį laiką ji skirs muzikai bei kūrybai.

„Kadangi esu ir menininkė, ir muzikantė, ir pedagogė, mano energija čia nesustoja. Su visais aš dirbu nuotoliniu būdu. Paskaičiau japonų gydytojo tiesas, kuris teigė, kad muzika gydo sielą ir viską reikia daryti su ja. Muzika ir gyvūnai nuima skausmą. Skausmą dabar visi turime, todėl sukūriau tokį puslapį „Daina ir muzika“, kuriame dedame mini siužetus. Juose dainuojame ir šokame. Ten nereikia būti stipriu profesionalu, o su muzika skatinu judėti, kad nepasiduotumėme sąstingiui. Lietuvius skatinu ne kiršinti vienas kitą, o susijungti su muzika“, – savo mintimis dalijosi atlikėja.

Čaplinskas: koronavirusas pavojingesnis vyresnio amžiaus žmonėms:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų