Savaitgalį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje šeimininkavo vyrai – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Dominykas Bagdonas iškepė gausybę įvairiausių blynų. Nors žiemos šiemet nelabai buvo, bet argi tai priežastis nešvęsti vienos smagiausių  ir nuotaikingiausių mūsų švenčių – Užgavėnių?

Pasakė, kaip iškepti tobulus lietinius (nuotr. Organizatorių)

Pasakė, kaip iškepti tobulus lietinius (nuotr. Organizatorių)

„Užgavėnės pas mus turi tikrai gilias tradicijas. Užgavėnės, tai – žiemos virsmas į vasarą, saulės pergalė prieš tamsą, paskutinis sotus pavalgymas iki Velykų. Senovėje blynai buvo gana dažnas patiekalas mūsų virtuvėje. Blynai buvo panašūs į dabartinius lietinius”, – pasakojo Tomas bei pademonstravo kaip užmaišyti idealių lietinių tešlą bei iškepti tobulai plonus blynus.

„Maišant tešlą lietiniams, svarbu, kad visi ingredientai būtų tos pačios temperatūros, tuomet tešla gausis tolygi, neišsisluoksniuos. Kitas svarbus dalykas – nereikia labai įkaitinti keptuvės, ji turi būti drungna. Vienam blynui užtenka pusantro šaukšto tešlos”, – patarimais dalinosi Tomas.

REKLAMA

Kaip iškepti plonus lietinius blynus?

Šefas taip pat pataria į blynų tešlą įpilti šlakelį aliejaus tam, kad kepant blyneliai nepriliptų prie keptuvės. Į kepimo procesą taip pat verta atkreipti dėmesį – keptuvė neturi būti per daug karštai įkaitusi, o tik šiek tiek pašildyta. Taip blyneliai iškeps gražūs, ploni ir gražios spalvos. 

Kaip iškepti tobulus lietinius blynus pagal Tomą, žiūrėkite vaizdo įraše

Greiti šaldytų uogų ledai

Vylius Blauzdavičius rekomenduoja išbandyti  naminius ledus. Ledai namie gali būti pagaminami greitai ir labai skaniai. Skanu tiekti šalia blynelių, pyragėlio ar valgyti vienus.

Receptą, ką pagamino Vylius, žiūrėkite vaizdo įraše

Karamelinis padažas

Laidos svečias Dominykas Bagdonas – tikras vaflių ir blynų guru. Pasak jo, karamelinis padažas yra puiki idėja ieškantiems kuo pagardinti blynelius ar įvairius kitus desertus. Labai nesudėtingai paruošiamas padažas suteiks puikų skonį.

Receptą, ką pagamino Dominykas,  žiūrėkite vaizdo įraše

Nuomone
2020-02-27 17:37:54
Nieko taip ir nepasake, kam tokius straipsnius rasineti.
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Nuomone 2020-02-27 17:37:54
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Nieko taip ir nepasake, kam tokius straipsnius rasineti.   ATSAKYTI

Top Video

TV3 Žinios. Profesorius Kasiulevičius įvardijo Lietuvos ir pasaulio galimus scenarijus dėl koronaviruso
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Profesorius Kasiulevičius įvardijo Lietuvos ir pasaulio galimus scenarijus dėl koronaviruso
DABAR RODOMA
Nepaprasta prieglaudoje gyvenančio keturkojo istorija: visus pasitinka su šypsena
DABAR RODOMA
Sunku patikėti: išsitraukė kamerą pamačius, kaip moteris pilasi kurą
DABAR RODOMA
Farai. „Farų“ operatorius tapo neblaivaus taksisto įniršio taikiniu: tokio protrūkio nesitikėjo
DABAR RODOMA
Moterys parduotuvėje susimušė dėl tualetinio popieriaus: pamatykite vaizdo įrašą
DABAR RODOMA
Užfiksuotas smurto protrūkis vienoje Lietuvos mokykloje
DABAR RODOMA
Farai. Pamatę, kas po avarijos liko iš BMW, pareigūnai liko priblokšti: išgirdo fantastinę istoriją
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Vaikų teisės su tarnybomis laužėsi į butą: mama ir dukra laukė susigūžusios
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Alkoholikės mama kreipėsi į politikus: maldauja dukrą gydyti priverstinai
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Maldeikienė parodė jautriausią savo pusę: prakalbo apie tėčio mirtį
REKLAMA
Koldūnai su varške (nuotr. Organizatorių)
Šio sekmadienio TV3 laida „La Maistas“ ko gero, labiausiai patiks vaikams – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Karolina gamins įvairiausius koldūnus ...
Koldūnai su mėsa ir spirgučiais (nuotr. Organizatorių)
Šio savaitgalio TV3 laida „La Maistas“ ko gero, labiausiai patiks vaikams – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Karolina gamins įvairiausius koldūnus ...
„La maistas“ viešnia (nuotr. Organizatorių)
Praėjusio savaitgalio TV3 laidoje „La Maistas“, šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Gintautė Kuraitė pademonstravo, ką gardaus pasigaminti iš pieno ...
Citrininis varškės pyrags (nuotr. Organizatorių)
Įprasčiausias mums karvės ar ožkos pienas, bei iš jų gaminami produktai – varškė, sūris, bet yra ir daugybė kitokių pieno produktų alternatyvų. Taigi, praėjusio sekmadienio TV3 ...
Veganiškas „macncheese“ (nuotr. Organizatorių)
Įprasčiausias mums karvės ar ožkos pienas, bei iš jų gaminami produktai – varškė, sūris, bet yra ir daugybė kitokių pieno produktų alternatyvų. Taigi, šio sekmadienio TV3 ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų