naujienų portalas tv3.lt
2019.11.07 14:08

Kulinarinėje laidoje „La maistas“ sekmadienį svečiavosi „IKI“ prekybos tinklo konditerijos technologė-konsultantė Daiva Steponėnienė.

Laidoje „La maistas“ – visas dėmesys pyragams.  (nuotr. TV3)

Laidoje „La maistas“ – visas dėmesys pyragams. (nuotr. TV3)

Ji yra atsakinga už naujus gaminius ir jų paleidimą į rinką. Moteris maisto gamyba susižavėjo nuo vaikystės, dabar ji gamina ne tik savo šeimai, bet ir visiems Lietuvos gyventojams.

Kasdien matote klientus, perkančius pyragus, desertus. Ko nori lietuviai? Ar jie santūrūs, ar vis dažniau renkasi netikėtus skonius ir derinius?

Konditerijoje taip pat egzistuoja mada, sezonai, tendencijos. Stengiamės patenkinti įvairiausius vartotojų poreikius – nuo prancūziškos konditerijos iki tradicinių tortų bei kepinių.'

Konditerė atskleidė lietuvių norus: kai kas ypač stebina

Konditerė atskleidė lietuvių norus: kai kas ypač stebina

Pastebime, kad pirkėjai aktyviai domisi sveikesnio maisto naujovėmis, mažiau domina gausiai dekoruoti, kaloringi saldumynai.

Patinka kuo natūralesni ir minimalistiniai papuošimai. Vis dažniau ieškoma gaminių be pridėtinio cukraus, glitimo, laktozės, ar veganams tinkamų gaminių.

Atsižvelgdami į poreikį, mes stengiamės patenkinti pirkėjų lūkesčius. Mes turime platų gaminių asortimentą, atitinkanti visų pirkėjų lūkesčius.

REKLAMA

Koks saldus kepinys lietuvius žavi labiausiai?

Nors kiekvieną sezoną atsinaujiname, bet visada pirkėjams turime pasiūlyti ir taip mėgstamų tradicinių gaminių: medaus tortas, Kuršėnų vyniotinis, varškės ir obuolių pyragai .

Žmonės grįžta prie tradicinių biskvitinių tortų. Skoniai pagal sezoniškumą.

Rudens, žiemos skonis asocijuojasi su šokoladu, riešutais, obuoliais ar kriaušėmis. Vasarai, pavasariui norisi gaivaus skonio. Tradiciniai gaminiai išliks, bet keisis jų forma ir sudėtis, pagerinant skonines savybes.

Kokio kepinio receptas yra jūsų pačios firminis, kuriuo nustebinate šeimą arba draugus?

Turime šeimos tradicinius kepinius, kuriuos kepam per didžiąsias metų šventes. Tai mieliniai pyragai su aguonų ir varškės įdarais.  Ir visų mūsų mėgstamas medaus tortas. Savaitgaliais patinka eksperimentuoti, išbandyti naujus receptus.

Ką jums davė filmavimasis laidoje „La maistas“? Gal sulaukėte įdomių patarimų, netikėtų atradimų?

Tai buvo nauja patirtis, pažintis su įdomiais žmonėmis, savo srities specialistais ir, aišku, kitokia atsakomybė už savo ir įmonės reprezentuojamus gaminius, konditerijos įvaizdį.

Išskirtinius virtuvės šefų receptus ir daugiau kulinarinių paslapčių išvyskite laidoje „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3.

 

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Dragūno ir kovotojo Misiūno konflikto vaizdo įrašas
DABAR RODOMA
Dragūno ir kovotojo Misiūno konflikto vaizdo įrašas
DABAR RODOMA
Tiesioginio eterio įrašas atskleidė vagystę: kuriozas tapo sensacija
DABAR RODOMA
Dėl gyvūno pikantiško poelgio modeliui teko raudonuoti
DABAR RODOMA
Moteris palikusi atvirus automobilio langus labai greitai to pasigailėjo
DABAR RODOMA
Darbuotojai užfiksavo poros akimirką restorane: visi internautai ėmė jų ieškoti
DABAR RODOMA
Pamačius šalia važiavusį automobilį išsitraukė kamerą: to dar nebuvo regėję
DABAR RODOMA
Keistos išvaizdos žuvis sukėlė sąmyšį: atrodo, kaip su žmogaus veidu
DABAR RODOMA
Venckienės palaikymo mitingo dalyvė: aš buvau pas Neringą kameroje
DABAR RODOMA
Šokiruojantis įrašas: policija elektra kratė vyrą, kurio rankose – vienerių metų vaikas
DABAR RODOMA
Vyras renka žmonių nagus: nepatikėsite, kam juos naudoja
REKLAMA
Simona Kontrimienė, tinklaraščio „Balta lėkštė“ (nuot. Renata Barkauskienė/tv3.lt fotomontažas)
Šiuolaikinėje visuomenėje yra įprasta, kad beveik viskas, kas keliama į internetą, turi atrodyti tobulai: nuo šukuosenos ir makiažo iki valgomo maisto. Tačiau Simona ...
Skruzdėlynas
Sekmadienio rytas nusimato magiškas, jeigu namai pakvips maloniais aromatais, prieskoniais ir gardžių patiekalų skleidžiamais kvapais. Juos pagaminti bus paprasta, jeigu ...
Rudenį sušildys gardūs daržovių patiekalai (nuotr. Organizatorių)
Kulinarinė laida „La maistas“ užkariavo jūsų širdis. Jei norite pagaminti ką nors neįprasto ir sužavėsiančio nuo pirmojo kąsnio, drąsiai eksperimentuokite virtuvėje. ...
Tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė Šimkienė  (nuotr. asm. archyvo)
Tinklaraštininkė, knygos autorė, receptų kūrėja ir maisto fotografė Kristina Pišniukaitė Šimkienė internete geriau žinoma „Ant medinės lentelės“ slapyvardžiu. Beje, taip ...
Kristinos prieskonių mišinys sušildys: parodė, kaip pagaminti
Kulinarinės laidos „La maistas“ virtuvės šefai pasiruošę jums pateikti net tris patarimus, kurie pravers kiekvieną dieną, gaminant pietus arba vakarienę. Trys virtuvės šefai ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

TVPlay
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų