Sekmadienio pietums TV3 laidos „La Maistas“ kulinarai siūlys pasigaminti daugelio mėgstamą bulvių plokštainį. Trys šefai pateiks savas tradicinio patiekalo interpretacijas su netradiciniais ingredientais ar kitokiu gaminimo būdu.

„La Maistas“  (nuotr. Organizatorių)

„La Maistas“ (nuotr. Organizatorių)

Pasirinkite, kurį išbandysite savo pietums! O gal visus tris? 

Grilio eksperto Vyliaus Blauzdavičiaus ir profesionalo, istorinės virtuvės žinovo Tomo Rimydžio pristatyti nebereikia – jie žiūrovams jau pažįstami iš pirmųjų „La maistas“ laidų. Jiems kompaniją šiandien palaikys ypatingas laidos svečias, slaptas skaniausio patiekalo ingredientas – Renata Lapė. Ši moteris – tikras pozityvumo ir geros energijos užtaisas, nors pati apie save sako, kad yra ramaus gyvenimo užmiestyje propaguotoja. Ji spaudžia naminį aliejų ir ypač domisi fermentacija (rauginimu). O skaniausiais receptais dalinasi tinklaraštyje kumutesvirtuve.lt. 

„Raugti galima viską, netgi bulves! Tris dienas palaikius bulves sūryme ir paskui iškepus, jos bus itin traškios ir gardžios“, – pamėginti raugti ne tik agurkus skatino Renata.

REKLAMA

Renata bulvių plokštainį gamins su cukinijų tarkiais, kad būtų mažiau krakmolingas, gardins kmynais ir rūkytomis kiaulių ausytėmis. „Be rūkytų ausyčių kugelis mūsų namuose nekepamas”, – užtikrintai sakė ji. Prie plokštainio su ausytėmis kulinarė rekomenduoja patiekti įprastinę grietinę, o jei plokštainis būna be mėsos – gamina varškės padažą.

Tuo tarpu Vylius – regioninės virtuvės gerbėjas, žiūrovams pasigaminti siūlys tradicinę Dzūkišką bulvių bandą. Prie jos patieks karamelizuotą šoninę ir spirgučių padažą.

„Aš gaminsiu dzūkišką bandą. Ir kepsiu ją ant kopūsto lapo griliuje. Bus artima pečiui, taip kaip ir kepamos tikros bandos. Džiovintas kopūsto lapas suteikia ypatingą prieskonį – lyg džiovintų grybų“, – savo patiekalą pristatė Vylius.

Tomas Rimydis ,kaip visada, nustebins laidos žiūrovus netradiciniais sprendimais. 

„Įprastai kugelį užplikome pienu, o aš panaudosiu slaptą ingredientą –prieskoniais gardintas burokėlių sultis. Plokštainį galima plikyti įvairiomis daržovių sultimis – toks kugelis ypač tiktų veganams, ar žmonėms netoleruojantiems laktozės“, – aiškino Tomas.

Savo keptą plokštainį Tomas gardins grietinės sniegu ir sultenėmis.

Šefas atkreipė dėmesį, kad bulvė yra gana kaloringa, tad nereikėtų jos tiekti kaip garnyro greta kitų patiekalų.

„Bulves reikėtų valgyti kaip atskirą patiekalą, o ne kaip garnyrą su mėsa. Kaip ir visas daržoves rekomenduojama kuo mažiau termiškai apdoroti, kad būtų išsaugota kuo daugiau naudingų medžiagų“, – patarė T. Rimydis. 

Kaip pasigaminti skaniausią plokštainį sužinosite laidoje  „La Maistas“ – sekmadienį 9 val. per TV3 ir portale tv3.lt, o išsamūs receptai ir patarimai – portale lamaistas.lt

 Visas „La Maistas“ laidas rasite TVPlay.lt. „La maistas“ – skanu – čia!

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Policininką nužudžiusio vyro žmona: jis sirgo depresija, bet daug metų nesigydė
DABAR RODOMA
Policininką nužudžiusio vyro žmona: jis sirgo depresija, bet daug metų nesigydė
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Narkevičius – vėl įvykių sūkuryje: Trakų rajone sustabdytas keliuko remontas kelia daug klausimų
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Skaičiai gąsdina: per karantiną 11400 į septintą dešimtį įkopusių asmenų neteko darbo
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Žada masinį tyrimą dėl Covid-19: aiškinsis, kokį imunitetą sugebėjome įgyti
DABAR RODOMA
Farai. Klaipėdoje BMW lėkė tarsi viesulas: taranavo automobilį ir išrovė medį
DABAR RODOMA
„Pasikalbėkim #IŠNAMŲ“ su Zuokiene apie savanorystę COVID-19 židinyje ir nemalonų vyro akibrokštą
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Nausėda gimtadienį sutiko Nidoje, keturių žvaigždučių viešbutyje
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Lietuvoje savaitgalį – susirgimų koronavirusu šuolis
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Egzaminai prasidės birželio 22 d.: aiškėja tvarka, kaip jie vyks
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Koronaviruso židiniai plečiasi globos namuose: sergančiųjų daugėja Antaviliuose, Širvintose
REKLAMA
GalvOK žaidimas (nuotr. Organizatorių)
Turbūt visi žmonės mėgsta išgirsti įdomių, keistų, ir juokingų klausimų. Naujienų portalo tv3.lt skaitytojai kviečiami kasdien dalyvauti viktorinoje ...
Kiaulienos šoninė traškia plutele (nuotr. Organizatorių)
Kaip paversi paprastą šoninės gabalą restorano vertu patiekalu? Prireiks šiek tiek laiko, tikslumo ir mėgausitės nuostabiu skoniu. Šefas Gediminas parodys, kaip grilyje iškepti ...
Ugnė Bubnaitytė
Vasarą TV8 televizija paruošė puikių staigmenų savo žiūrovams. Nuo šio sekmadienio per TV8 žiūrovai galės mėgautis visame pasaulyje žinomu ir vienu populiariausių kulinarinės ...
Jolanta Leonavičiūtė
„TV3 Play sporto klubas“ skelbia vasaros sezoną ir nuo birželio 5 d. pristato specialias treniruotes, skirtas sustiprinti kūną, imunitetą ir pasidžiaugti gamta bei vasara. ...
GalvOK žaidimas (nuotr. Organizatorių)
Turbūt visi žmonės mėgsta išgirsti įdomių, keistų, ir juokingų klausimų. Naujienų portalo tv3.lt skaitytojai kviečiami kasdien dalyvauti viktorinoje ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų