REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Rimantė Kulvinskytė (nuotr. Fotodiena.lt)

Motinos dieną socialiniuose tinkuose pasipylė ne tik garsenybių kadrai su mamomis, bet taip pat ir patys gražiausi žodžiai, skirti joms.

14

Motinos dieną socialiniuose tinkuose pasipylė ne tik garsenybių kadrai su mamomis, bet taip pat ir patys gražiausi žodžiai, skirti joms.

REKLAMA

Laidų vedėja ir kūrybininkė Rimantė Kulvinskytė savo „Facebook“ paskyroje pasidalijo žodžiais, skirtais visoms mamoms.

Jos įrašas nepaliko abejingų, tad vos per kelias akimirkas internautai gausiai spaudė „patinka“ mygtukus bei juo dalijosi.

„Mamos. Mes tokios skirtingos.

Viena neria batukus iki paryčių, kita – jau paryčiais aunasi aukštakulnius ir skubina į darbą.

Viena perka tik organišką maistą, kita juokdamasi numoja ranka, kai vaikas nuo žemės pakelia saldainį ir popteli sau į burną.

Viena rūpestingai suderina apdarus, kitai gi svarbiausia, kad švarūs būtų. O jei apsidrebia, visada gi galima į kitą pusę išversti!

REKLAMA
REKLAMA

Viena žino – vaikui režimas svarbiausia, tad svečiuose neužsibus nė minutės ilgiau, kita – su juo ant rankų festivalyje šoka iki aušros.

Viena daro kūdikių jogą, kita su juo valandą spokso į medžių kamienus.

Ir nesvarbu, kuri maitino krūtim, kuri davė buteliuką, kuri pasitempusi, o kuri – su trečios dienos makiažu. Štai aš – po Lunos grožio salono. Kai kam – gal ir skonio reikalas, bet Luna sakė, kad atrodau nuostabiausiai.

REKLAMA

Tai va, gal kam ir skonio reikalas, bet jūs savo vaikui – pati pačiausia.

Visos mes vieno kūno ir kraujo, mamos, visos mes tame pačiame rojuje ir, kartais, rodos, toje pačioje neišbrendamoje klampynėje. Visos mes žinome, ką reiškia mylėti taip, kad skauda. Miegoti sėdom. Nesiorientuoti iš nuovargio. Norėti tiesiog ramiai pasisioti. Ar suvalgyti savo maistą nepakilus nuo kėdės. Ar bent – kol neatšalo.

Visos mes žinom, ką reiškia jaustis taip, lyg ta naktis, ta sloga, tas verksmas niekada nesibaigs. Kartais jaustis taip, lyg būtum viena karo lauke. Bet taip nėra. Visos mes tame pačiame kartu. Ir nėra geresnės progos už Mamos dieną sustoti ir apsižvalgyti, ir nors akimirką PAMATYTI kitas mamas, atpažinti savo džiaugsmus ir vargus jose, ir bent šypsena pasakyti: „Patikėk, sese, aš tave puikiai suprantu!“ Be piktų komentarų, vertinimų, pamokymų, smerkimo, teisimo. Mes nė viena nežinome kitos priešistorės, nežinome smulkmenų, nežinome, ar jos rytas buvo lengvas, ar ryt jų šeima turės, ką valgyti, ar jos vaikas sveikas ir ar pati ji nebyra į šipulius.

Pabandykime gyventi be baksnojimo pirštais, lyginimosi, be rungtyniavimo. Čia nepasivaržysi, nes meilė nepamatuojama. Mes nepamatuojamos, mamos. Su mūsų diena!“, – džiaugsmingai skelbė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų