REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienio vakarą skaudų Vitorijos „Baskonia“ klubo antausį gavusio Kauno „Žalgirio“ šansai patekti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas prilygsta stebuklui.

Ketvirtadienio vakarą skaudų Vitorijos „Baskonia“ klubo antausį gavusio Kauno „Žalgirio“ šansai patekti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas prilygsta stebuklui.

REKLAMA

Kauniečiams iki reguliaraus sezono pabaigos dar liko sužaisti šešias rungtynes.

Teoriškai net ir visas likusias akistatas laimėję Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai galėtų nepatekti į ketvirtfinalį.

Praėjusiame sezone Eurolygos finalo ketverte trečią vietą užėmę žalgiriečiai šiemet savo gerbėjus pergalėmis džiugina kur kas rečiau.

Iš paskutinių dešimties rungtynių tarptautiniame fronte „Žalgiris“ laimėjo vos dvi.

Pavadinti tai fiasko niekaip neapsiverčia liežuvis – Lietuvos čempionai ir šiame sezone disponuoja vienu mažiausių biudžetų, bei, būkime realistai, „ant popieriaus“ ne pačia grėsmingiausia sudėtimi.

Vasarą komandą papildę žaidėjai nesugebėjo pilnai kompensuoti ekipą palikusių žaidėjų indėlio, kauniečius ne visada lydėjo ir sėkmė, kuri pernai žengė greta „Žalgirio“.

REKLAMA
REKLAMA

Vis tik viena labai svarbi Kauno klubo detalė kelia pagrįsta nerimą ir mes šiuo metu kalbame apie Paulių Jankūną.

Praėjusiame Eurolygos sezone „Žalgirio“ kapitonas buvo ne tik vienas naudingiausių ekipos žaidėjų, tačiau ir labai patikimas ginklas lemiamu rungtynių metu.

REKLAMA

Galima drąsiai teigti – P. Jankūnas buvo tas žmogus, be kurio žalgiriečiams būtų vargiai pavykę pasiekti finalo ketverto varžybas.

2017-2018 m. Eurolygos sezone ilgametis „Žalgirio“ karys pelnydavo 11,3 taško (59,7% dvit., 37,5% trit., 83,3% baud.), atkovodavo 4,9 atšokusio kamuolio, bei rinkdavo 13,7 naudingumo balo.

Šiemet P. Jankūno skaičiai atrodo kur kas kukliau – 6,2 taško (51,5% dvit., 25% trit., 89,2% baud.), 3,1 atkovoto kamuolio ir 7,5 naudingumo balo.

Reikėtų pabrėžti, šiam statistiniam nuosmukiui įtakos prideda ir sutrumpėjęs puolėjo laikas aikštelėje – šiemet jis ant parketo praleidžia vidutiniškai penkiomis minutėmis mažiau.

REKLAMA
REKLAMA

Sumažėjęs kapitono indėlis matomas ne vien tik per statistikos kreivę, tačiau ir stebint rungtynes.

Šiame sezone žalgiriečiams lemiamu dvikovų metu labai trūksta lyderio, galinčio patraukti ekipą į priekį. Anksčiau tokia persona dažnai būdavo būtent P. Jankūnas.

Tačiau šiemet „Žalgirio“ puolėjas, kaip ir jo komandos draugai, ketvirtajame kėlinyje ne vieną kartą varžovams atiduodavo rungtynių kontrolę, nors praėjusiame sezone dažniausiai būdavo priešingai.

Galima net neabejoti, kad balandį 35-ą gimtadienį minėsiančiam klubo kapitonui geriau pasirodyti trukdo ir traumos, dėl kurių žaidėjas šiame sezone praleido 7-ias Eurolygos akistatas, kai pernai iš 36-ių mačių nežaidė tik viename.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar praėjusiame sezone Š. Jasikevičius bent pora kartų mįslingai užsiminė apie prastą kapitono sveikatą, bei nuolatos leidžiamas vaistų injekcijas.

Anot žalgiriečių stratego, būdavo situacijų, kai P. Jankūno dalyvavimas rungtynėse kėlė didelę grėsmę jo sveikatai, ir daugiau nei akivaizdu – tokie Šaro žodžiai tikrai nebuvo laužti iš piršto.

Teigti, kad suprastėjęs P. Jankūno žaidimas yra pagrindinė „Žalgirio“ pralaimėjimų priežastis, būtų daugiau nei drąsu.

Visgi, šiam „Žalgiriui“ beprotiškai trūksta to kapitono, kuris dar visai neseniai sunkiausiais komandai momentais viską tvarkingai sudėliodavo į savo vietas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų