REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgiris“ ir Šarūnas Jasikevičius patyrė dar vieną skaudų dūrį Eurolygoje.

Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgiris“ ir Šarūnas Jasikevičius patyrė dar vieną skaudų dūrį Eurolygoje.

REKLAMA

Praėjusiame sezone finalo ketvertą pasiekę žalgiriečiai šiemet rizikuoja nepatekti net į atkrintamąsias varžybas.

Po skaudaus „Chimki“ antausio (64:74) Š. Jasikevičius neslėpė nusivylimo dėl pralaimėjimo labai svarbiose rungtynėse.

„Galvoju, kad tai labai skausmingas pralaimėjimas, kaip ir visi pastaruoju metu. Vienu momentu tikrai pasijautė, kad kontroliuojame rungtynes, kad priimame gerus sprendimus. Tačiau ketvirtame kėlinyje visiškai sugriuvome. Visas rungtynes turėjome didelių problemų išvedant kamuolį po krepšių, varžovai puikiai dirbo gynyboje. Reikia pripažinti – gal kai kur neveikė deriniai, bet gal kažkur mums trūksta ambicijų.

Norėčiau peržiūrėti rungtynes. Manau, kad kai kurie dalykai yra keisti. Reikia pripažinti, kad jų priešininkų atletinės savybės, jų rankų ilgis mus tikrai paveikė. Ketvirtajame kėlinyje atsirado kažkokia baimė ir dėl to yra toks blogas dvitaškių procentas, bei gauti net 9 blokai. Galbūt tie blokai nėra blogai, nes rodo mūsų agresiją. Skausminga, nes trečiame kėlinyje, atrodė, perlaužėme rungtynes ir viskas atrodė neblogai“, – po rungtynių sakė Šaras.

REKLAMA
REKLAMA

Šiame susitikime įžaidėjo pozicijoje dažnai rungtyniavo Thomasas Walkupas.

Jis šias pareigas jau buvo spėjęs išbandyti praėjusiame Lietuvos krepšinio lygos mūšyje su Utenos „Juventus“ klubu.

REKLAMA

Š. Jasikevičius liko patenkintas amerikiečio vadovavimui komandai: „Jam sekėsi tikrai neblogai. Jis aukštesnis, agresyvesnis prasiveržime – tokios buvo mūsų idėjos. Kai kurios suveikė, kai kurios – ne. Thomasas yra labai geras žaidėjas ir gynyboje, šiandien buvau juo patenkintas.“

Tuo metu atsarginis ekipos įžaidėjas Derrickas Waltonas šį vakarą taip ir nesulaukė savo progos. Nedaug laiko pasireikšti gavo ir Aaronas White‘as, kuris ant parketo praleido tik penkias minutes.

Šaras tokį sprendimą motyvavo tuo, kad rungtynes Maskvoje privalėjo žaisti tik pagrindiniai žaidėjai.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar visos rungtynės yra tarsi finalas, nėra jokios būtinybės taikyti didelę rotaciją. Stengiamės, kad aikštelėje daugiau būtų aukštesni žaidėjai, kurie galėtų atsakyti į varžovų fizinę jėgą ir išnaudoti missmatchus. Negalvoju, kad šiam mačui tiko Derrickas ir Aaronas“,- savo sprendimą grindė strategas.

Šį vakarą į rikiuotę sugrįžęs Antanas Kavaliauskas dėl traumos buvo praleidęs šešias paskutines Eurolygos rungtynes.

Vidurio puolėjas per 13 minučių pelnė 4 taškus ir atkovojo 4 kamuolius.

„Antanas yra vienas tų, kuris šiose rungtynėse galėjo būti naudingas, nes gali puikiai centruoti prieš daugelį varžovų žaidėjų. Tačiau ketvirtajame kėlinyje sugriuvome gynyboje. Viso sezono metu detalės mums kainuoja labai daug ir sunkiai suprantama, kodėl jų neišpildome“,- kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Strategas pripažino – „Žalgirio“ šansai išsigelbėti skęsta: „Skandina, labai. čia faktas. Skandina ne tik lentelėje, bet ir emociškai. Dabar svarbu komandai nesugriūti. Mūsų šansai mažėja, bet jie dar yra.

Vietoje to, kad būtume laimėję prieš komandas, su kuriomis kovojame dėl 7–8 vietų, dabar reikės nugalėti grandus. Šiek tiek optimizmo yra. Bet detalės ir kai kurie dalykai mus skandina. Tą girdite nuo labai seniai.“

Marių Grigonį pagyręs Šaras dėl „Žalgirio“ problemų nenorėjo kaltinti komandą viso sezono metu kankinusių traumų.

Pavyzdžiui, su Leo Westermannu kauniečiai iš 14-os rungtynių laimėjo 7-ias, nors vėliau per 7-is mačius šventė pergalė vos sykį.

REKLAMA

„Reikia žaisti su tuo, ką turime. Sezonas yra toks, koks yra, reikia pasiekti savo tikslus. Situacija blogėja, bet rungtynių dar liko. Reikia žaisti geriau. Yra ir trenerio atsakomybė. Jei negalime įvesti kamuolio ten, kur turime pranašumą, tai yra visų bendras kažko nepadarymas.

Galbūt trenerio sistema yra bloga ir tą atsakomybę turiu prisiimti – žiūrėsime derinius. Už uždarų durų kalbu su žaidėjais, rodau jų klaidas, visa tai yra bendras reikalas – ne tik trenerių ar ne tik žaidėjų. Pasiteisinimų traumomis negali būti“,- akcentavo Šaras.

Kitas Eurolygos rungtynes žalgiriečiai žais vasario 7 dieną (ketvirtadienį) išvykoje prieš „Barcelona“ klubą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų