REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Rytas” trečiadienio vakarą savo kelią Europos taurės turnyro „Top 16” etape pradėjo sėkmingai. Vilniečiai namuose po atkaklios kovos įveikė Belgrado „Partizan” krepšininkus.

Vilniaus „Rytas” trečiadienio vakarą savo kelią Europos taurės turnyro „Top 16” etape pradėjo sėkmingai. Vilniečiai namuose po atkaklios kovos įveikė Belgrado „Partizan” krepšininkus.

REKLAMA

Vilniuje vykusi dvikova baigėsi „Ryto” pergale rezultatu 80:74 (28:23, 20:19, 17:17, 15:15).

Į pergalę „Rytą” vedė nuo pat pirmosios minutės aikštėje dominavės Domminique'as Suttonas.

Amerikietis pelnė 21 tašką, sugriebė 5 kamuolius ir surinko 28 naudingumo balus. Tiesa, ketvirtajame kėlinyje „Ryto” lyderis tarsi sustojo ir sunkiai tvarkėsi su emocijomis, tačiau lemiamu metu atliko įspūdingą dėjimą ir taip priartino sostinės komandą prie svarbios pergalės.

Taip pat komandą akivaizdžiai sustiprino naujokas Artsiomas Parakhouskis. Jis „Rytui” padėjo gynyboje ir pats pelnė 14 taškų bei sugriebė 8 kamuolius.

REKLAMA
REKLAMA

4693 žiūrovų palaikomi vilniečiai rungtynėse dominavo nuo pat jų pradžios, tačiau įtikinamos persvaros susikrauti neleido taiklūs varžovų tolimi šūviai.

REKLAMA

„Rytas” tris kartus skaičiavo dešimties taškų pranašumą, o viso pirmavo net 39 minutes viso rungtynių laiko. Vis dėlto, intrgios susitikimo pabaigoje netrūko – likus 2 minutėms komandas skyrė du taškai (74:72), tačiau nuo šios akimirkos Dainiaus Adomaičio auklėtiniai kiekvienos atakos metu artėjo prie pergalės ir tai galiausiai padarė sėkmingai.

A. Parakhouskis likus minutei pataikė sudėtingą dvitaškį iš vidutinio nuotolio ir visa „Siemens” arena į savo vietas nebeatsisėdo: „Mes laimėjom! Mes laimėjom!” skandavo žiūrovai, o „Ryto” krepšininkai taip pat ėmė sveikinti vienas kitą su pirmąją pergale „Top 16” etape.

REKLAMA
REKLAMA

„Rytas” atkovojo daugiau kamuolių (36 prieš 35), abi komandos atliko po tiek pat rezultatyvių perdavimų (12), tačiau vilniečiai rečiau klydo (11 preš 12).

Vis tik, šias rungrtynes laimėjo ne statistika, o užsidegimas.

Jo vilniečių akyse ir veiksmuose trečiadienio vakarą buvo daugiau – vien per pirmąjį kėlinį sostinės komanda pelnė 28 taškus ir demonstravo aktyvų bei greitą žaidimą.

„Rytas“: D. Suttonas 21 (6/9 dvit., 2/3 trit., 28 naud. bal.), A. Parachovskis 14 (8 atk. kam.), M. Echodas 11 (8 atk. kam.), D. Sirvydis 9, DJ Seeley ir A. Butkevičius po 7.

„Partizan“: R. Zagoračas 17 (8 atk. kam.), J. Landale'as 15 (9 atk. kam.), V. Marinkovičius 13.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių eigą tradiciškai galėjote sekti kartu su portau tv3.lt

RUNGTYNIŲ EIGA:

STARTINIAI PENKETAI: 

„Rytas”: Deividas Sirvydis, Domminique Suttonas, Rokas Stipčevičius, D. J. Seeley, Artsiomas Parakhouskis.

„Partizan”: Jockas Landale, Stefanas Jankovičius, Alexas Renfroe, Vanja Marinkovičius, Bandja Sy.

Ketvirtas kėlinys (80:74)

A. Butkevičius blokuoja varžovo metimą, bėga į greitąjį puolimą ir pats baigia ataką dviem taškais su pražanga (67:59).

„Rytas” skaičiuoja dešimties taškų (69:59) pranašumą, tačiau svečiai surengia spurtą 0:6 ir D. Adomaitis nerimsta bei prašo minutės pertraukėlės (69:65).

Kelis super sudėtingus metimus pataikę vilniečiai prie pergalės priartėjo per plauką (80:74).

Trečias kėlinys: (65:59)

V. Marinkovičius pelno du tritaškius iš eilės ir užtildo „Siemens” areną. Tiesa, netrukus du taškus su pražanga pelno D. Suttonas (52:50).

REKLAMA

Įspūdingą „alley-oop” dėjimą atlieka M. Echodas, tačiau gintis vilniečiams ir toliau sekasi sunkiai. Taiklūs varžovų tolimi šūviai neleidžia įgauti įtikinamos persvaros (54:52).

A. Butkevičius smeigia tritaškį (63:58).

Antras kėlinys: (48:42)

E. Bendžius smeigia tritaškį, tačiau „Partizan” spurtuoja 0:10 ir „Rytas” pirmąkart atsilieka (31:33).

Vilniečiai užtikrintai puola, tačiau gynyboje sunkiai sekasi stabdyti svečių snaiperius. Įspūdingą dėjimą atlieka D. Suttonas ir „Rytas” priekyje keturiais taškais (40:36).

D. Sirvydis pelno du taškus su pražanga, kitą ataką taip pat pabaigia D. Suttonas ir „Rytas” toliau priekyje (46:41). Amerikietis jau yra pelnęs 17 taškų, jis nei karto neprametė iš žaidimo.

REKLAMA

Po dviejų kėlinių 48:42.

Pirmas kėlinys: (28:23)

Artsiomas Parakhouskis pelno pirmuosius savo ir vilniečių taškus, netrukus sugriebia ir kamuolį gynyboje, o vėliau dar blokuoja varžovo metimą. Sėkmingus baltarusio epizodus palydi daugiatūkstantinė minia. 

Du tritaškiai iš Deivido Sirvydžio ir Vilniaus publika šėlsta. „Rytas” tolsta, tačiau įpusėjus kėliniui svečiai surengia spurta 0:8 ir D. Adomaitis kviečia komandą į pirmą pasitarimą.

D. Suttonas pelno tritaškį su pražanga ir komandas skiria dešimt taškų (28:18).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų