• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinės krepšinio lygos devintosios savaitės kovose buvo užfiksuotas naujasis sezono atkovotų kamuolių rekordas, pratęstos dvi ilgos serijos ir pasiekti įspūdingi asmeniniai pasirodymai.

Nacionalinės krepšinio lygos devintosios savaitės kovose buvo užfiksuotas naujasis sezono atkovotų kamuolių rekordas, pratęstos dvi ilgos serijos ir pasiekti įspūdingi asmeniniai pasirodymai.

REKLAMA

Apie visus savaitės įvykius – „nklyga.lt“ apžvalgoje.

Serijos. Joniškio „Delikatesas“ Nacionalinėje krepšinio lygoje patiesė Gargždų SC ir iškovojęs jau devintąją pergalę iš eilės užfiksavo naują šio sezoną rekordą. Joniškio klubas nepralaimi jau daugiau nei mėnesį – nuo spalio 27-osios. Giedraičio auklėtiniai pagerino Šakių „Vyčio“ rezultatą, kai ši ekipa buvo pasiekusi 8 pergalių seriją.

Tuo metu Kauno KTU suklupo 12 kartų iš eilės ir toliau fiksuoja blogiausią šio sezoną atkarpą. KTU pastarąjį kartą laimėjo spalio 19-ąją.

REKLAMA
REKLAMA

Lyderiai. Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ tapo vienvalde NKL lydere. Ji turi 13 pergalių ir 4 pralaimėjimus. Nuo jos mažiausiai atsilieka 12 laimėjimų ir 5 nesėkmes turinti Palangos „Kuršių“ ekipa.

REKLAMA

Taškų lietus. Joniškio „Delikateso“ talentingasis 21-erių metų gynėjas Karolis Lukošiūnas pakartojo savo rezultatyvumo rekordą. Jis pataikė 11 metimų iš 19, tarp kurių yra ir rekordiniai krepšininko 7 tritaškiai, bei iš viso įmetė 31 tašką. Tai yra ketvirtas geriausias šio sezono rezultatas.

Asmeniniai rekordai. Naudingiausias savo karjeros rungtynes NKL sužaidė „Sintek-Jonavos“ pagrindinis įžaidėjas Rytis Juknevičius ir Molėtų „Ežerūno“ puolėjas Kostas Jonuška. R. Juknevičius pergalingame mače su „Šilute“ pelnė 25 taškus ir surinko 40 naudingumo balų, o K. Jonuška prie „Ežerūno“ pergalės prieš Kauno KTU pridėjo 30 taškų ir 40 naudingumo balų. Toks efektyvumo rodiklis šį sezoną NKL yra trečias didžiausias rezultatas.

REKLAMA
REKLAMA

Debiutas. Prie Palangos „Kuršių“ prisijungęs Matas Jucikas į NKL sugrįžo dviem galingais pasirodymais. Kovoje su Šakių „Vyčiu“ vidurio puolėjas pelnė 22 taškus ir surinko 28 naudingumo balus, o akistatoje su „Žalgirio“ dubleriais surinko dvigubą dublį – įmetė 14 taškų, atkovojo 11 kamuolių, o blokavęs 4 metimus pakartojo šio sezono lygos rekordą.

Dublerių mūšis. Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“ dublerių susidūrime triumfavo „Perlas“, o prie triumfo labiausiai prisidėjo Deividas Sirvydis. Snaiperis pataikė 12 metimų iš 18 ir pelnė 33 taškus, o jo vidurkis NKL per dvejas rungtynes yra 34,5 taško. Tuo metu „Žalgirio“ dubleriuose spindėjo Rokas Jokubaitis, įmetęs 24 taškus ir pridėjęs 8 rezultatyvius perdavimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išlipo iš duobės. Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ grįžo į pergalių kelią. Prieš praėjusį savaitgalį Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai buvo pralaimėję 3 kartus iš eilės, o šįkart sugebėjo svečiuose patiesti didžiųjų miestų komandas – Kauno KTU ir Vilniaus „Perlą“.

100. Gargždų SC tapo antrąja ekipa, kuri šį sezoną 100 taškų ribą pasiekė daugiau nei vieną kartą. Simono Serapino vadovaujama ekipa savo aikštėje 101 tašką įmetė į Molėtų „Ežerūno“ krepšį. Prieš tai vienintele komanda, daugiau nei kartą įmetusia 100 taškų, buvo keturis kartus tai padariusi Šakių „Vyčio“ komanda.

Sezono rekordas. Šakių „Vyčio“ puolėjas Karolis Brusokas akistatoje su „Telšiais“ sugriebė 19 kamuolių ir pasiekė naują šio sezoną NKL rekordą. Prieš tai daugiausiai kamuolių buvo sugriebęs Augustinas Jankaitis, į kurio rankas buvo pakliuvę 18 kamuolių. K. Brusoko rekordas NKL yra 22 atkovoti kamuoliai, o šis rezultatas buvo užfiksuotas dar 2010 metais.

Perlaužė rungtynes. „Šilutės“ klubas dar kartą sugebėjo perlaužti prastai pradėtas rungtynes. Laimono Eglinsko komanda dvikovoje su Tauragės krepšininkais po dviejų kėlinių atsiliko 15 taškų skirtumu, tačiau jau per trečiąjį kėlinį išsiveržė į priekį, o galiausiai triumfavo 4 taškais. Įspūdingai žaidė lapkričio mėnesio MVP Evaldas Džiaugys, pelnęs 21 tašką, atkovojęs 12 kamuolių ir surinkęs 33 naudingumo balus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų