REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
31
Lietuva – Kroatija akimirkos (nuotr. Fotodiena.lt)

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sekmadienį Vilniuje, atrankoje į FIBA pasaulio čempionatą, atsitiesė po pralaimėjimo Italijoje ir be vargo 79:62 susidorojo su Kroatijos krepšininkais.

31

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sekmadienį Vilniuje, atrankoje į FIBA pasaulio čempionatą, atsitiesė po pralaimėjimo Italijoje ir be vargo 79:62 susidorojo su Kroatijos krepšininkais.

REKLAMA

Lietuviams tai buvo 9-oji pergalė atrankos varžybose, o Kroatams šis pralaimėjimas praktiškai užkirto kelią į kitų metų pirmenybes Kinijoje.

Po nesunkios pergalės Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis pyko išgirdęs klausimą apie rungtynių patrauklumą žiūrovams. Jis tikino, kad bet kokios rungtynės rinktinėje yra milžiniškos svarbos kiekvienam: ir jaunam ir senam žaidėjui.

„Jūs formuojate nuomonę! Jei parašytumėte, kad rungtynės bus nesvarbios, niekas į areną ir neateitų. Man visos rungtynės yra svarbios, manau, visiems taip pat. Kiekvienas žaidėjas patirtį iš rinktinės atsineša į klubus. Neformuokite klaidingos nuomonės ir neuždavinėkite tokių klausimų. Net nežinau, ką daugiau pasakyti”, – griežtai kalbėjo D. Adomaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Apie pačią dvikovą treneris nedaugžodžiavo. Strategas džiaugėsi vyrų kovingumu, tačiau pridūrė, kad antrame kėlinyje komanda pametė galvas.

„Buvo gera pradžia, tačiau netrukus pametėme galvą ir žaidimo ritmą. Negalime leisti sau žiūrėti, kaip varžovai per kėlinį meta 17 baudų metimų. Antroje pusėje vėl užsivedėme ir diktavome tempą, o tai yra labai geras komandos bruožas”, – dėstė D. Adomaitis.

REKLAMA

Rinktinės vairininkas pasidžiaugė ir komandos naujokų žaidimu.

„Super. Tiek Martinas Gebenas, tiek Martynas Echodas buvo super. Gytis Masiulis irgi įnešė energijos, todėl jais esu patenkintas”, – kiek džiugiau kalbėjo treneris.

Prieš dvikovą strategas akcentavo gynybą prieš varžovų vidurio puolėja Maro Bilaną. Jis pelnė 12 taškų, tačiau gynybai priekaištų D. Adomaitis neturėjo.

„Pirminis planas buvo dvigubinti gynybą prieš jį ir priversti ieškoti perdavimų, siekant dažnesnio varžovų metimo iš toli. Iki tam tikro momento planas pasiteisino, o antroje rungtynių pusėje nusprendėme to nedaryti, bet vis tiek, manau, išlošėme”, – tęsė treneris.

REKLAMA
REKLAMA

Rezultatyviausias rungtynių žaidėjas Renaldas Seibutis labiausiai džiaugėsi dėl to, kad komanda įsiklauso į trenerio pastabas ir, kai labiausiai reikia, laikosi žaidybinio plano.

„Reikia pasidžiaugti pergale, labai jos norėjome, ypač po pralaimėjimo Italijoje. Pirmas kėlinys atrodė labai gerai, bet antrame kėlinyje pametėme savo agresyvumą, savo ritmą, o tuo pasinaudoję varžovai priartėjo ir grąžino intrigą.

Džiaugiamės, kad radome priešnuodžių prieš jų agresyvumą ir galutiniame rezultate šventėme pergalę. Tiesa, varžovai metė per daug baudų metimų, o tai buvo tik mūsų klaida. Tai patys lengviausi taškai, todėl jų leisti ateityje negalima”, – dėstė R. Seibutis.

Lietuviai J grupėje išlieka pirmoje vietoje. Antroje vietoje šiuo metu rikiuojasi Italijos rinktinė, o dėl trečios vietos vyksta arši kova tarp Lenkijos, Nyderlandų, Vengrijos ir Kroatijos rinktinių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų