REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė vėlyvą ketvirtadienio vakarą pratęs kovas FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybose.

Nacionalinė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė vėlyvą ketvirtadienio vakarą pratęs kovas FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybose.

REKLAMA

J grupės akistatoje visas aštuonerias žaistas akistatas laimėję Dainiaus Adomaičio auklėtiniai išvykoje kovos prieš Italijos ekipą.

6 pergales ir 2 pralaimėjimus savo sąskaitoje turintys italai Brešo mieste turės progą užsitikrinti kelialapį į Turkijoje vyksiantį planetos krepšinio čempionatą. Žinoma, tam jiems būtina pergalė.

Italų sporto naujienų portalas „it.eurosport.com“ pastebi, kad Lietuvos ir Italijos akistatos visada būdavo ypatingos.

„Kai krepšinio aikštelėje susitinkame su Lietuva, mano mintyse visada sukasi 2004 metų Atėnų Olimpinės žaidynės, kai pusfinalio rungtynėse nuostabiu stiliumi įveikėme Lietuvą, kuri prieš tai buvo nugalėjusi net ir JAV „Svajonių komandą“.

Vis tik, daugiau skambių pergalių prieš baltus taip ir nepasiekėme. O nusvilti teko ne kartą. Būtent lietuviai mus du kartus iš eilės (2013 ir 2015 m.) ketvirtfinaliuose eliminuodavo iš tolimesnės kovos Europos krepšinio čempionatuose“,- rašė portalo apžvalgininkas Daniele Fantini.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, lietuviai italams niekada nebuvo palankus varžovas. Žurnalistas atkreipia dėmesį, kad per 14 oficialių tarpusavio rungtynių, „mėlynieji“ pergale džiaugėsi vos 2 kartus.

REKLAMA

„Lietuviai, kaip ir italai savo sudėtyje neturiu visų pajėgiausių žaidėjų, kurie rungtyniauja NBA ir Eurolygoje. Ir nors jiems šis mačas nieko nereiškia, lietuviams krepšinis yra tarsi antra religija, todėl jie visada kovoja tik dėl pergalės. Todėl tikėtis pigių dovanų būtų daugiau nei kvaila“,- konstatavo D. Fantini.

„Brešo mieste italų laukia akistata su tamsiuoju Lietuvos plėšrūnu, kuris jau ne kartą skaudžiai įkando“,- skelbia „žvėrišką“ pravardę lietuviams sugalvojęs „Il tempio dello sporte“.

Šio portalo apžvalgininkai pastebi, kad lietuvių gretose nebus daug garsių vardų, tačiau net ir ši sudėtis bus kietas riešutas italams.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu krepšinio portalas „PianetaBasket.com“ pasidžiaugė, kad italus Brešo „PalaLeonessa“ arenoje palaikys sausakimšos tribūnos. Čia telpa beveik 5500 sporto aistruolių.

„PianetaBasket.com“ taip pat atkreipia dėmesį, kad prieš šią akistatą lietuviai Italijoje surengs vos vieną treniruotę.

Galiausiai dienraštis „La Gazzeta Dello Sport“ pastebi, kad Brešo mieste abi komandos turės skirtingus planus.

„Lietuviai jau turi kelialapį į planetos pirmenybes, todėl veikiausiai mėgausis žaidimu. Ekipoje daug naujų veidų, kurie tikrai norės įrodyti savo vertę treneriui D. Adomaičiui.

O Italijai tai bus proga pagaliau ir vėl sugrįžti į pasaulio krepšinio čempionatą, kuriame savo šalies atstovų nematėme jau 12 metų“,- rašė „La Gazzeta Dello Sport“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

21.15 val. prasidėsiančią Italijos ir Lietuvos akistatą tiesiogiai transliuos televizijos kanalas TV3.

Italijos krepšinio rinktinės sudėtis: Awudu Abass, Pietro Aradori, Paul Biligha, Christian Burns, Leonardo Candi, Ariel Filloy, Simone Fontecchio, Alessandro Gentile, Riccardo Moraschini, Achille Polonara, Giampaolo Ricci, Brian Sacchetti, Amedeo Tessitori, Stefano Tonut, Luca Vutali ir Michele Vitali.

Lietuvos krepšinio rinktinės sudėtis: Eimantas Bendžius, Arnas Butkevičius, Martynas Echodas, Martinas Gebenas, Rokas Giedraitis, Mindaugas Girdžiūnas, Adas Juškevičius, Mantas Kalnietis, Jonas Mačiulis, Gytis Masiulis, Renaldas Seibutis, Edgaras Želionis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų