Sausainiai (Nuotr. Jurgittos receptai)

Sausainiai (Nuotr. Jurgittos receptai)

Artėjant gražiausioms metų šventėms, nepamirškite pasigaminti ir saldžių gaminių. Tokie gardėsiai kaip imbieriniai sausainiai gali būti pagaminti dar gerokai prieš šventes, o tinklaraštininkė Jurgita su skaitytojais dalinasi tobulu jų receptu. 

Sausainiams reikės: 500 gr. miltų, 1 a.š. sodos, 0,5 a.š. cinamono, 0,5 a.š. malto imbiero, 0,5 a.š. maltų gvazdikėlių, 140 ml. grietinėlės, 150 gr. kambario temperatūros sviesto, 100 gr. balto cukraus, 150 gr. rudojo cukraus, 200 gr. skysto medaus (tamsaus).

Gaminimas:

Į dubenį persijojame miltus, sodą ir prieskonius. Kitame inde išplakame iki standumo grietinėlę. Atskirame dubenyje mikseriu išplakame minkštą sviestą ir cukrų iki purios masės. Sumažiname plakimo greitį ir į sviesto masę įplakamę medų ir grietinėlę.

Paplakame, kol viskas tarpusavyje susimaišo (ne ilgiau).

Suberiame persijotus birius produktus, ir plakame (arba maišome šaukštu), kol viskas gerai susimaišo į vientisą tešlą. Tešla bus lipni - tokia ir turi būti. Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę, padarome disko formą ir atšaldome šaldytuve ne mažiau 2 val. (galima šaldyti iki 2 dienų), kol tešla taps kieta.

REKLAMA

Imame ketvirtadalį tešlos, pabarstome stalą miltais ir iškočiojame kuo plonesnį lakštą (2 mm storio; apie 35 cm. skersmens). Formelėmis išspaudžiame sausainukus ir atsargiai perkeliame ant kepimo popieriaus, tarp jų palikdami 0.5 cm. tarpus.

Kepame įkaitintoje 190 °C orkaitėje apie 6 min. (sausainiai iš pradžių šiek tiek iškyla, o paskui subliūkšta - tuomet galima juos traukti iš orkaitės). Neperkepkite, nes sausainiai įgaus karstelėjusį skonį! Atvėsiname ant grotelių. Laikyti galima apie savaitę sandariame inde. Skanaus!

P.S. Tešlą išties reikia kočioti labai labai plonai, tuomet sausainiai bus traškūs - kaip tikri parduotuviniai imbieriniai sausainukai! Jei tešla bus iškočiota nepakankamai plonai - iškepę sausainiai bus kieti. Cukrų galima dėti tik baltą, bet jei dėsite rudojo, sausainiai bus tamsesnės spalvos.

Šaltinis: Jurgitos receptai 

 

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI

Top Video

Tragedija studentų miestelyje: kvailiodama žuvo studentė
DABAR RODOMA
Tragedija studentų miestelyje: kvailiodama žuvo studentė
DABAR RODOMA
Kandidatai ir jų skirtumai: kas yra kas?
DABAR RODOMA
Kraupiai sužalotas šuo kankinosi kelias savaites: ieško niekadėjų
DABAR RODOMA
Elektromagnetinės bangos baugina ligonius
DABAR RODOMA
Fenotipologas rėžė, kokios moters geidžia kiekvienas vyras: paskui tokią vyrai eina šniūrais
DABAR RODOMA
R. Karbauskis apie sprendimą likti valdžioje
DABAR RODOMA
Kelių gaidelį pareigūnas auklėjo peiliu
DABAR RODOMA
Neįprastas žvejybos sezonas: iš jūros traukia gandriukus
DABAR RODOMA
Valstiečių noras trauktis – mažėja
DABAR RODOMA
Ūkininkų šiltnamiuose – pirmosios uogos: kiek kainuos kilogramas braškių?
REKLAMA
Agurkų šaltsriubė
Vos tik pradeda kaitinti saulė, taip ir norisi atsigaivinti vėsia sriuba. Ši, pagaminta iš agurkų, jogurto ir kefyro, yra lenvai pagaminama, nereiklaus skonio ir jau po pirmojo ...
Varškės pyragas (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Gaminant šį pyragą yra visiškai nesvarbu ar naudosite šviežias, ar atitirpdintas avietes. Be to, neturint aviečių jas galima pakeisti mėlynėmis. Taip pat labai tiks ir ...
Bulvinės bandutės
Savaitgalį trokštate gardžiais patiekalais palepinti save ir savo šeimą? Tuomet siūlome jums prisiminti vaikystę ir namuose pasigaminti nostalgiškų bulvinių bandučių.  ...
Vafliai (Gamink su Audrone nuotr.)
Smaližiams šis vaflių desertas tikrai patiks, o jam paruošti prireiks vos trijų ingredientų. Vaflių trikampėliai pagaminami gana greitai, o po kelių dienų jie tampa tik ...
Koldūnų užkepėlė (Nuotr. Lithuanian in the USA)
„Super sotus ir greitas patiekalas! Koldūnų mėgėjams tikrai patiks, garantuoju. Aš pati labai mėgstu koldūnus, bet kartais paprastai virti koldūnai atsibosta, tad šįkart ...
REKLAMA

TELEVIZIJA




×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų